Νταμπράουσκας: «Είναι ενοχλητικό να έχουμε το προβάδισμα και να μην το κρατάμε, να γίνουμε πιο ώριμοι»

Νταμπράουσκας: «Είναι ενοχλητικό να έχουμε το προβάδισμα και να μην το κρατάμε, να γίνουμε πιο ώριμοι»

Newsroom
οφη

bet365

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας αναφέρθηκε στην τελευταία ήττα κόντρα στον Πανσερραϊκό αλλά και γενικά για τις εμφανίσεις του ΟΦΗ μέχρι στιγμής.

Ο ΟΦΗ θέλει να αφήσει πίσω την ήττα με 2-1 από τον Πανσερραϊκό και πλέον κοιτάει το επόμενο ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Superleague.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε με τους δημοσιογράφος για τις φετινές εμφανίσεις της ομάδας, το ματς κόντρα στο κλαμπ των Σερρών και τι πρέπει να αλλάξει.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ένα δύσκολο παιχνίδι. Όχι λόγω του αντιπάλου αλλά κυρίως λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Όταν δεν κερδίζεις και επιστρέφεις στην έδρα σου, μοναδικός σου σκοπός είναι να πάρεις τη νίκη. Θέλω πιο πολύ να μιλήσω για την σημερινή προπόνηση, την επόμενη προπόνηση και μετά τον αγώνα. Νομίζω ότι μετράμε πολύ τους πόντους και απογοητευόμαστε όταν αυτοί δεν έρχονται. Προφανώς δεν έχουμε πολλούς παίκτες για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία κάποιοι άλλοι. Αμπάντα, Τοράλ, Μπάκιτς, Γκλάζερ και Καρώ θα είναι εκτός. Πέντε παίκτες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο φέτος. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη και πρέπει να βρούμε λύσεις και τον τρόπο να κερδίσουμε».

Για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό: «Δεν μπορούμε να βρούμε άλλες δικαιολογίες. Έγινε αυτό το παιχνίδι, με αυτή την ομάδα σε αυτό το γήπεδο. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε, είχαμε τις ευκαιρίες, ναι χάσαμε την μπάλα σε σημαντικές στιγμές και μία από αυτές οδήγησε σε ευκαιρία του Πανσερραϊκού. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα πιο καλά εκτός έδρας παιχνίδια μας, ακόμα και αν κοιτάξουμε τις εμφανίσεις μας από την περασμένη σεζόν. Πρέπει να σκοράρεις, να είσαι κυνικός. Πρέπει όμως να δούμε τι συμβαίνει με την συγκέντρωσή μας. ΟΚ, όταν δεν σκοράρεις μην δεχθείς γκολ. Εμείς κάνουμε κάποια λάθη που δεν είναι αποδεκτά. Πρέπει πραγματικά να δούμε τι φταίει».

Για τις αλλαγές με τον Πανσερραϊκό: «Όταν κάνω καλές αλλαγές, έρχεστε και μου λέτε μπράβο σκόραρε πχ ο Αμπάντα, ο Μοσκέρα και τότε είναι τέλειο. Όταν αυτό συμβαίνει, σας λέω ότι αυτό καμία φορά μία αλλαγή πηγαίνει καλά, καμία φορά όχι. Οι αλλαγές έγιναν όντως πολύ αργά στις Σέρρες, αλλά αυτό συνέβη γιατί θεωρούσα ότι είχαμε υπό έλεγχο το παιχνίδι. Κάναμε σέντρες, είχαμε στιγμές. Παίζαμε με δύο επιθετικούς, είχαμε καλές στιγμές. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά μερικές φορές και όταν κερδίζουμε δεν είμαι ευχαριστημένος από το πως παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που είναι πραγματικά ενοχλητικό, είναι ότι όταν έχουμε το προβάδισμα, δεν το κρατάμε σε κάποια παιχνίδια. Πρέπει να γίνουμε πιο ώριμοι. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει το Σάββατο».

Για το αν θα αλλάξει σύστημα λόγω απουσιών: «Κόντρα στην Κηφισιά ξεκινήσαμε με ένα σύστημα που δεν είχαμε χρησιμοποιήσει ούτε φέτος ούτε την περασμένη σεζόν. Είδαμε πως λειτούργησε, βγάλαμε φάσεις αλλά δεν τις χρησιμοποιήσαμε. Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό αντιδράσαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, μία ομάδα είχε την κυριαρχία, οι παίκτες ακολούθησαν το πλάνο. Δεν κερδίζει αυτός που παίζει καλύτερα, κερδίζει αυτός που σκοράρει κι εμείς έχουμε ένα γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Πρέπει να γίνουμε λίγο πιο υπεύθυνοι και να αποδώσουμε. Ο κάθε παίκτης, το κάθε μέλος της ομάδας, απογοητεύεται. Στεναχωρούμε τα αδέρφια μας, τις συζύγους μας, τις οικογένειές μας. Πηγαίνουμε σπίτι και τους λέμε ότι χάσαμε κι άλλο παιχνίδι, κι άλλο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε άνδρες και να αποδώσουμε. Δεν είμαστε κακή ομάδα αλλά ο βαθμολογικός πίνακας δεν λέει ψέματα, αν χάσεις πέντε παιχνίδια στην σειρά, κάτι πρέπει να αλλάξεις. Εάν θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να επιλέξεις τον δρόμο. Παντού θα υπάρχουν αντιπερισπασμοί. Πρέπει να βρεις τον δρόμο, πρέπει να είσαι μεγαλύτερος από αυτές τις καταστάσεις».

Για τα ματς που ήταν καλύτερος ο ΟΦΗ αλλά δεν νίκησε: «Εάν είχα βρει την λύση μετά το παιχνίδι με την Λαμία, θα κερδίζαμε και τα τρία επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να βελτιωθώ, να αναλύσω καλύτερα, να καταλάβω καλύτερα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω βρει τη λύση. Είναι λίγο ντροπή που δεν πήραμε βαθμούς από το παιχνίδι στις Σέρρες. Γίνεται μία κακή στιγμή και δεχόμαστε γκολ. Οι αντίπαλοι δεν χρειάζονται μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Όταν κερδίσεις μία φορά, έχεις την αίσθηση ότι θα κερδίσεις και την επόμενη φορά. Όταν κερδίσεις 2-3 φορές, ξέρεις ότι θα κερδίσεις το παιχνίδι όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Πρέπει να βρούμε τη νίκη που θα αποτελέσει την αρχή στις επόμενες νίκες».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα