Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Η ΕΠΟ αποφάσισε, επίσημα με κόσμο το ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ κόσμος

bet365

Η Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ συνεδρίασε το Σάββατο το πρωί για το αν θα είναι με ή χωρίς κόσμο το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και τελικά αποφασίστηκε να είναι γεμάτες οι εξέδρες του «Καραϊσκάκης»

Με την ατάκα 'η νύχτα θα είναι μακρά για εμάς' ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Αντώνης Μελισσινός, κατέδειξε εν μέσω της εκδίκασης των εφέσεων των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ότι θα επιδιώξει να βγει απόφαση το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο όπως διευκρινίστηκε από το προεδρείο για υπομνήματα θα δοθεί περιθώριο έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας για την τύχη του ντέρμπι που σε πρώτο βαθμό ήταν σε βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ζήτησε να αποσαφηνιστεί από την Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ (ως της μόνης αρμόδιας μετά την Εκτελεστική Επιτροπή) ποια ερμηνεία από το 2020 είναι ορθή.

Τελικά, αυτό συνέβη το πρωινό του Σαββάτου και το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα έχει κανονικά κόσμο. Το σκεπτικό είναι πως τόσο καιρό γινόταν λανθασμένη ερμηνεία του κανονισμού.

Δηλαδή, για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση (στην προκειμένη κεκλεισμένων των θυρών), θα έπρεπε να υπήρχε τελεσίδικη και καταδικαστική απόφαση για τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε αυτό, το ντέρμπι θα γίνει με κόσμο κανονικά στις εξέδρες του Καραϊσκάκης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ και το σκεπτικό της απόφασης:

«Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. ως προς τη διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ με ή χωρίς θεατές.

Η Επιτροπή δέχτηκε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή δεν χρειάζεται να αποφανθεί επί του θέματος, αφού σχετικά έχουν ήδη εκφραστεί μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Σύμφωνα δε με την παραπάνω εκτίμηση, οι αποφάσεις που αφορούν σε διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, εκτελούνται μετά την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, αφού στην αντίθετη περίπτωση, μπορεί μια ομάδα να εκτίσει πρώτα την ποινή της και να αθωωθεί μετά, άρα η αθώωσή της να είναι άνευ σημασίας.

Η ΕΠΟ τέλος καλεί τη SL1 να εφαρμόζει σωστά τον κανονισμό αυτόν, αντίθετα με όσα έχει πράξει στο παρελθόν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα