Παναιτωλικός: Ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός του Λιάβα μετά το 1-0 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
liavas

bet365

Ο Γιώργος Λιάβας έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του Παναιτωλικού επί του Βόλου και αμέσως μόλις άνοιξε το σκορ έκανε μία κίνηση που «λέει» και σημαίνει τόσα μα τόσα πολλά.

Την πρώτη νίκη της τρέχουσας σεζόν και δεύτερη από τον περασμένο Φλεβάρη (!) πήρε χθες (21/10) ο Παναιτωλικός, που επικράτησε 2-0 του Βόλου και ξεκόλλησε από την ουρά. Σε ένα ματς όπου τα πόδια έδειχναν «βαριά» και η μπάλα ζύγιζε... 100 κιλά, αφού ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του.

Τις βάσεις για να κερδίσουν τα «καναρίνια» έβαλε ο Γιώργος Λιάβας στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν και εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Ηταν η στιγμή που «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι, αφού στο δεύτερο μισό οι «κυανοκίτρινοι» όχι μόνο διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους αλλά και το διεύρυναν, καθώς σημείωσαν και δεύτερο γκολ και «κλείδωσαν» τους υπερπολύτίμους τρεις βαθμούς.

Εύλογα μόλις ο νεαρός αμυντικός βρήκε δίχτυα όλοι έγιναν ένα κουβάρι, αλλά έστω και για λίγο διακρίθηκε πως έκανε μία κίνηση σα να χαιρετούσε στρατιωτικά. Ωστόσο παρατηρώντας πιο προσεκτικά το πλάνο θα διαπιστώσουμε κάτι διαφορετικό.

Ο νεαρός λοιπόν δείχνει προς το μυαλό του και με αυτόν τον τρόπο θέλει να αποτυπώσει τη σημασία του να είναι κάποιος πνευματικά υγιής. Αλλωστε παρά το μικρό της ηλικίας του έχει ήδη περάσει (πάρα) πολλά και ξέρει όσο λίγοι πόσο σημαντικό είναι.
..

Ο Λιάβας ναι μεν «τρέχει» την 6η του αγωνιστική περίοδο στα «σαλόνια» και μπορεί να λογίζεται στις «παλιές της καραβάνες», αλλά γεννήθηκε μόλις το 2001 και σε αυτό το διάστημα είναι από τους λίγους παίκτες που βίωσαν το σοκ της back to back ρήξης χιαστού!

Στις 31 Ιανουαρίου του 2021 υπέστη τον πρώτο σε ένα παιχνίδι του Παναιτωλικού στην Τούμπα και πάνω που επέστρεψε γερός, έπαθε στα μέσα του Αυγούστου κάτι αντίστοιχο στο άλλο του πόδι! Ετσι από εκείνο το βράδυ της Θεσσαλονίκης ως το καλοκαίρι του 2022 έπαιξε μόνο μία φορά και για λίγα λεπτά, την τελευταία αγωνιστική των play-outs της περιόδου 2021/22 στη Νίκαια. Μιλάμε για 1,5 ημερολογιακό έτος, δεν το λες λίγο.

Είναι ακόμη πιτσιρικάς και παρότι το κοντέρ του «γράφει» 80 παιχνίδια στη Super League εκ των οποίων σε ορισμένα έφερε το περιβραχιόνιο του αρχηγού – γέννημα θρέμμα του Παναιτωλικού γαρ – πρόκειται για ένα παλικάρι μόνο 22 ετών και όλα τα παραπάνω δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμα.

Εκείνος όμως «κοντρόλαρε» τον εσωτερικό του κόσμου, το «πάλεψε» και βροντοφώναξε πως είναι ακόμη «εδώ», παίρνοντας βοήθεια και από τον μικρό Δημήτρη, που μετά το φινάλε της αναμέτρησης... έσπευσε, τρόπο τινά, να συγχαρεί τον νονό του για την επιτυχία του!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα