ΑΕΚ: Βάζει δύσκολα στον εαυτό της κυνηγώντας το σκορ...

ΑΕΚ: Βάζει δύσκολα στον εαυτό της κυνηγώντας το σκορ...

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΟΦΗ

bet365

Στα οκτώ από τα έντεκα φετινά της παιχνίδια η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στο σκορ και δεν γίνεται κάθε φορά να καταφέρνει να βγάζει αντίδραση και να φτάνει σε ανατροπές...

Η ΑΕΚ έμεινε πολύ μακριά από τα γνωστά της στάνταρ στο Ηράκλειο. Ηττήθηκε με 2-0 από τον εξαιρετικό ΟΦΗ και γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Κοινός παρανομαστής σε σύγκριση με αρκετά παιχνίδια της από την αρχή της σεζόν ήταν το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και αναγκάστηκε να κυνηγά ακόμα μια ανατροπή...

Έχει μέταλλο νικητή, αλλά δεν μπορεί να ανατρέπει πάντα το σκορ

Πέρα από το ότι έχει δει την εστία της να παραβιάζεται και στα έντεκα φετινά της παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ΑΕΚ έχει αναγκαστεί να κυνηγάει το σκορ σε οκτώ από αυτά! Η Ένωση είναι μια ομάδα στην οποία ο Ματίας Αλμέιδα έχει ποτίσει τη νοοτροπία του νικητή, ωστόσο παρά το μέταλλο που διαθέτει, είναι αδύνατον να φτάνει συνεχώς σε ανατροπές.

Οι κιτρινόμαυροι έμειναν πίσω στο σκορ στο Ζάγκρεμπ και το γύρισαν. Έμειναν με δύο γκολ πίσω από την Ντινάμο στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο τέλος έφτασαν στο 2-2 και στην πρόκριση. Έμειναν πίσω στο σκορ και με δέκα παίκτες στον Βόλο και πανηγύρισαν στο τέλος την ανατροπή και το διπλό. Έμειναν πίσω στο σκορ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά κατάφεραν με δύο γκολ στη συνέχεια να φύγουν με το τρίποντο.

Πρέπει να προηγείται και να βάζει αυτή δύσκολα στον αντίπαλο

Υπήρχαν, ωστόσο, και περιπτώσεις που η AEK το πλήρωσε. Όχι μόνο στο χθεσινό ματς στο Ηράκλειο, βάζοντας δύσκολα στον εαυτό της από νωρίς. Και στα δύο ματς με την Αντβέρπ το γεγονός ότι ο αντίπαλος πήρε το προβάδισμα σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα πλήγωσε την ΑΕΚ, ενώ απέναντι στον Πανσερραϊκό πάλι βρέθηκε από πάρα πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, ωστόσο εκεί καθαρά το γεγονός ότι δεν βρήκε άλλο ένα γκολ στις... αμέτρητες ευκαιρίες που δημιούργησε, ήταν εκείνο που κόστισε την ισοπαλία, σε μια βραδιά που δεν συμβαίνει συχνά.

Η ΑΕΚ πρέπει να είναι συγκεντρωμένη, αποφεύγοντας τα φτηνά λάθη, να παίρνει αυτή τα ηνία, να σκοράρει πρώτη και να βάζει αυτή δύσκολα στον αντίπαλο, εκμεταλλευόμενη το ποιοτικό και βαθύ ρόστερ που διαθέτει. Κάτι που έπραττε με συνέπεια καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, φτάνοντας στο τέλος στην κατάκτηση του νταμπλ. Και ειδικά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου με τη δύναμη της έδρας της, η Ένωση έχει αποδείξει ότι όταν ρίχνει πρώτη τον αντίπαλο στα σχοινιά, τότε διαμορφώνει τα δεδομένα υπέρ της για την τελική επικράτηση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα