Εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να αντιδράει και να παίρνει πράγματα από τον πάγκο του, θα έχει τύχη

Εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να αντιδράει και να παίρνει πράγματα από τον πάγκο του, θα έχει τύχη

Εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να αντιδράει και να παίρνει πράγματα από τον πάγκο του, θα έχει τύχη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τον Ολυμπιακό με αφορμή τον αποψινό αγώνα του με τον ΠΑΣ.

Τα παιχνίδια της περασμένης Πέμπτης, οι νίκες της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο (2-1) και του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη (2-1), κυρίως δε ο τρόπος με τον οποίο κατακτήθηκαν, ότι για να διεκδικήσει ρεαλιστικά ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα πολύ απλά δεν πρέπει να κάνει λάθη. Σε περίπτωση που κάνει λάθη, κάηκε.

Και μόνο υπό αυτή την έννοια, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παίξει σήμερα στα Γιάννινα κάνοντας focus αποκλειστικά σε αυτό το παιχνίδι, κι όχι στον πράγματι απολύτως κρίσιμο βαθμολογικά ευρωπαϊκό αγώνα του στη Σερβία με την Τόπολα. Ήδη, άλλωστε, μετράει τέσσερις απουσίες από την αναμέτρηση του με τον ΠΑΣ και δη τον καλύτερο του αμυντικό (Ρέτσο), τα δύο εξάρια του (Έσε, Ιμπόρα) και τον Σκάρπα, που έχει παίξει στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ασφαλώς ο ΠΑΣ, λόγω μικρότερου ρόστερ, αισθάνεται ακόμη περισσότερο την απουσία δικών του τεσσάρων παικτών, του στόπερ Εραμούσπε και των τριών εκ των βασικότερων πέντε μέσων του, Καραχάλιου, Ριένστρα, Τζίνο (Γκάρο και Λιάσος οι άλλοι δύο). Όμως, στην πραγματικότητα πάντα μετράνε όσοι παίζουν κι όσοι δεν παίζουν-να υπενθυμίσω ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς στα Γιάννινα, με τον ΠΑΣ να παίζει με βασικό φορ τον Σταματελόπουλο, με μηδέν γκολ στα 17 παιχνίδια του σε όλο το πρωτάθλημα…

Κι επειδή μιλάμε για ρόστερ κλπ, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια έχει αρχίσει και παίρνει περισσότερα πράγματα, από τα λίγα που έπαιρνε, από τις αλλαγές του, από τους παίκτες που μπαίνουν στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Γιόβετιτς, για παράδειγμα, έκανε γκολ και με την Κηφισιά και με τον Άρη-κι αν το πρώτο γκολ ήταν με πέναλτι, να θυμίσουμε ότι ο ίδιος το κέρδισε.

ποντένσε

Ο Ποντένσε μπήκε με τον Άρη και ήταν, από πλευράς δημιουργίας, «μέσα» στο τρίτο γκολ, που κλείδωσε το τρίποντο.

Ο Μπιέλ μπήκε στο ίδιο ματς και συνεργάστηκε με τον Γιόβετιτς στο γκολ του Μαυροβούνιου.

Ο Ιμπόρα είχε μπει στο ημίχρονο με την Κηφισιά κι είχε σκοράρει με κεφαλιά από κόρνερ του Μπιέλ, που επίσης είχε μπει αλλαγή.

Για να το κάνουμε πιο λιανά, από τα οκτώ γκολ του Ολυμπιακού στα δύο τελευταία παιχνίδια του, στα τέσσερα υπάρχει απολύτως ενεργή ανάμιξη παικτών που μπήκαν αλλαγή! Και δεν είναι τυχαίο ότι από τα οκτώ γκολ, τα πέντε μπήκαν μετά το 60ο λεπτό, όταν άρχισαν να έρχονται παίκτες από τον πάγκο.

Ένα δεύτερο σημείο που έχει μεγάλη σημασία στον φετινό Ολυμπιακό έχει να κάνει με την ικανότητα του να αντιδράει μέσα στα παιχνίδια όταν αυτά του στραβώνουν. Βγάζει ένα χαρακτήρα, μία καλή νοοτροπία κι ένα ψυχισμό η ομάδα.

Έχανε στην Γκενκ 0-1 από το 30’ με πέναλτι, αλλά ισοφάρισε στο 95’ και προκρίθηκε, ουσιαστικά, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχανε στη Φιλαδέλφεια 0-1 από το 22’, αλλά ισοφάρισε την ΑΕΚ στο 38’ και παραμένει έτσι αήττητος στο πρωτάθλημα και μπροστά από την περσινή πρωταθλήτρια.

Γιοβετιτς

Έχανε δύο φορές στο Καραϊσκάκη από την Φράιμπουργκ, 0-1 στο 9’ και 1-2 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως ισοφάρισε δύο φορές, στο 41’ και στο 75’. Δεν ισοφάρισε μόνο όταν έφαγε γκολ στο 86’, που και πάλι στο 87 ο Γιόβετιτς για λίγο δεν έκανε το 3-3.

Ισοφαρίστηκε (1-1) στο Καραϊσκάκη από τον Άρη στο 48’, όμως σήκωσε κεφάλι και με τρία γκολ μέσα σε 22 λεπτά (62’, 70’, 84’) το έκανε 4-1.

Εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει αφενός μεν να βγάζει τέτοια αντίδραση όταν του τυχαίνουν αναποδιές μέσα στα παιχνίδια του, αφετέρου δε να παίρνει πια πράγματα από τον πάγκο του, θα έχει τύχη φέτος στη διεκδίκηση των στόχων του.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο έχει νικήσει και στα οκτώ παιχνίδια στα οποία άνοιξε το σκορ! Με τον ΠΑΣ, πάντως, να είναι ομάδα που μέσα στην έδρα της έχει ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό και τις τέσσερις φορές που αυτός προηγήθηκε εκεί τα τελευταία χρόνια! Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια ο ΠΑΣ πήρε δύο ισοπαλίες, με 2-2 και 1-1, ενώ ο Ολυμπιακός μπόρεσε και κράτησε τη νίκη (2-1) σε άλλα δύο ματς.

Η κατάσταση για τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα γίνεται από πάρα πολύ δύσκολη έως τραγική (!), όταν ανοίγει ο ΠΑΣ το σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στα πέντε τελευταία ο Ολυμπιακός έχει απλά σώσει δύο ισοπαλίες (1-1) κι ο ΠΑΣ έχει τρεις νίκες με συνολικό σκορ 8-1 (3-0, 3-1, 2-0)!

Τα δε τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα εξελίχθηκαν σε θρίλερ, που κρίθηκαν με γκολ που μπήκαν από το 70ο έως το 84ο λεπτό (!):

Στο 2-2 το Δεκέμβριο του 2022 ο ΠΑΣ ισοφάρισε με γκολ στο 76’

Στο 1-1 το Μάρτιο του 2022 ο ΠΑΣ ισοφάρισε με γκολ στο 70’

Ελ Αραμπί

Στο 1-2 τον Οκτώβριο του 2021 ο Ολυμπιακός νίκησε με γκολ στο 84’ (Ελ Αράμπι)

Στο 1-1 τον Απρίλιο του 2021 ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με γκολ στο 73’ (Χασάν)

Άσχετο:

Συνέντευξη στο ισπανικό Relevo έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και χωρίς να ερωτηθεί σχετικά μνημόνευσε δύο φορές το όνομα του Ολυμπιακού.

Την πρώτη φορά όταν ρωτήθηκε αν αυτός έπρεπε να προσαρμοστεί στον Μέσι, όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα. Κι απάντησε: «Όχι μόνο στον Μέσι, αλλά στην Μπαρτσελόνα. Ναι, στο τέλος πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτό που πας. Πρέπει επίσης να προσαρμοστείς στην Αθλέτικ η, στη Βαλένθια η, στον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Αλλά κανένας προπονητής δεν είναι πάνω από ένα σύλλογο».

Τη δεύτερη φορά ρωτήθηκε γιατί έμεινε τόσο καιρό άνεργος μετά την Μπαρτσελόνα. Κι απάντησε: «Απλά φεύγεις από την Μπαρτσελόνα και λες θέλω να μείνω για λίγο άνεργος. Είχα διαλείματα κι όταν έφυγε από την Αθλέτικ, όταν απολύθηκα από τη Βιγιαρεάλ κι όταν επέστρεψα για δεύτερη φορά από τον Ολυμπιακό. παρατηρήστε ότι όταν πρόκειται για τέτοιου είδους πράγματα έχω πάρει αποφάσεις με ρίσκο, σωστά; Πήρα την απόφαση να πάω στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρεις τι σύλλογος ήταν. Η, να φύγω από την Αθλέτικ. Η, από τη Βαλένθια όταν ειχε παλέψει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ…».

Η φωτογραφία της ημέρας:

Οι ενοχλήσεις των τεσσάρων «ερυθρόλευκων» κι ο αποκλεισμός τους από την αποστολή στα Γιάννινα (όπως και του Ρίτσαρντς, που προφανώς κρίνεται ακόμη ανέτοιμος), έφερε μετά από καιρό στην αποστολή του Ολυμπιακού τον Μπρίνιτς, ο οποίος στα μόλις δύο 15λεπτα που έχει παίξει με τα «ερυθρόλευκα» έκανε ήδη φαν, χάρη στη ζωντάνια που είχε βγάλει.

Νομίζω, πάντως, ότι δύσκολα θα τον δούμε σήμερα στην τελική 20άδα, γιατί πρέπει να αποκλειστεί ένας παίκτης κι ο Κροάτης είναι ο πιο πιθανός, καθώς π.χ. ο Βρουσάι μπορεί να δώσει βοήθειες και στα άκρα της επίθεσης και στα άκρα της άμυνας, ενώ τον Ελ Αράμπι τον είδαμε να γυρνάει στην 20άδα στον αγώνα με τον Άρη, μετά από δύο αγώνες (με την ΑΕΚ και την Κηφισιά), στους οποίους δεν ήταν καν στον πάγκο.

μπρινιτς

Και κάτι τελευταίο για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα: για τον ΠΑΣ έχει παράδοση να σκοράρει στους «ερυθρόλευκους» ο Παμλίδης. Μάλιστα, και τις δύο φορές που το κατάφερε, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (1-1 και 2-2)…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.