Ο Ολυμπιακός βρήκε στον Ελ Καμπί τον νέο Ελ Αραμπί (vid)

Ο Ολυμπιακός βρήκε στον Ελ Καμπί τον νέο Ελ Αραμπί (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί στο Κατάρ

bet365

O Oλυμπιακός είναι κοντά στον Αγιούμπ Ελ Καμπί όπως σας αποκάλυψε το Gazzetta για να καλύψει το κενό του φορ και όχι μόνο.

Πορόσο, Αλεξανδρόπουλος και Ελ Καμπί! Ο Ολυμπιακός πάει για τριπλό μεταγραφικό χτύπημα με τον Πορόσο να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και να έχει ήδη ανακοινωθεί, με τον Αλεξανδρόπουλο να τα έχει βρει σε όλα με τον ίδιο και με την Σπόρτινγκ και με τον Ελ Καμπί να είναι στις τελικές (και δύσκολες διαπραγματεύσεις). Αγιούμπ Ελ Καμπί λοιπόν το νέο όνομα για τους «ερυθρόλευκους» όπως αποκάλυψε το Gazzetta.gr.

Και παρά το γεγονός πως μιλάμε για έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει μοναδική ευρωπαϊκή εμπειρία την Χατάισπορ, εντούτοις είναι περιζήτητος, ο ίδιος είναι δύσκολος (χάλασε την μεταγραφή του στην Σαμσουνσπόρ επειδή προέκυψαν διαρροές) και φυσικά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές δεν είναι τελειωμένο deal.

Οι πληροφορίες λοιπόν του Gazzetta από το Βέλγιο δεν είχαν απλά βάση, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να βρει στο πρόσωπο του Ελ Καμπί τον νέο Ελ Αραμπί. Και προφανώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν τη μία πηγή μέσα στου... Ρέντη (τον ίδιο τον Γιουσέφ) και την άλλη πηγή στο Κατάρ (τον Γκιγιέρμε που τον είχε συμπαίκτη από τον Μάρτιο και μετά.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη (κατά μία πηγή τα έχουν βρει σε όλα) και ο Μαρτίνεθ είναι πολύ κοντά στο να προσθέσει έναν παίκτη που θα μπορεί να τον υπολογίζει τόσο ως φορ, όσο και ως περιφερειακό (έχει παίξει αρκετά ματς στην καριέρα του ως εξτρέμ). Οπως και να 'χει και η υπόθεση του Ελ Καμπί (όπως και τον Πορόσο, Αλεξανδρόπουλου) θα τελειώσει άμεσα.

Ελ Καμπί: Τα έχει όλα εκτός από... Ευρώπη

Οπως γράψαμε και νωρίτερα η είδηση βγήκε από Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα από Σταντάρ Λιέγης. Η πρώην ομάδα του Φίλιπ Ζινκερναγκελ ψάχνει κι αυτή για επιθετικό. Και στην τελική shortlist είχαν μείνει οι εξής δύο. Ο Αλφρεντο Μορέλος της Ρέιντζερς και ο Αγιούμπ Ελ Καμπί. Κι αυτό που προέκυπτε από Λιέγη μεριά (ίσως και για λόγους τακτικής; θα φανεί) είναι πως ο Μαροκινός πλέον δεν απασχολεί γιατί είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό!

Γιατί όμως θέλουν τόσες ομάδες (αρκετά κλαμπ της Τουρκίας, ενώ υπάρχει ενδιάφερον και από γαλλικούς συλλόγους) έναν ελεύθερο επιθετικό που δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη στην ουσιαστικά; Επειδή είναι σε μια καλή ηλικία (30 ετών, πιο νέος και από όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Ελ Αραμπί), με πολύ καλό goal ratio (1 γκολ ανά 2 αγώνες σχεδόν), διεθνής με το Μαρόκο (κόπηκε τελευταία στιγμή από το Μουντιάλ του Κατάρ) και φυσικά είναι free agent!

Ελ Καμπί: Σταθερός στο 1 γκολ ανά 2 αγώνες

Επιθετικός σημαίνει γκολ. Και αν μη τι άλλο ο Ελ Καμπί είναι σταθερός σε αυτό όπου κι αν έχει παίξει:

  • Στην Μπερκαν του Μαρόκο; 18 γκολ σε 29 ματς
  • Στην Χεμπέι στη Κίνα; 9 γκολ σε 28 ματς
  • Στη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο; 35 γκολ σε 57 ματς
  • Στη Χατάισπορ στη Τουρκία; 26 γκολ σε 55 ματς
  • Στην Αλ Σαντ στο Κατάρ; 6 γκολ σε 13 ματς
  • Στην Εθνική του ομάδα; 20 γκολ σε 36 ματς

Συνολικά ο Ελ Καμπί μετράει 94 γκολ και 18 ασίστ σε 182 αγώνες (σε όλες τις διοργανώσεις).

Το ότι κατάφερε στο... δυσκοίλιο Κύπελλο Εθνών Αφρικής να πετύχει 9 γκολ και να γράψει ιστορία δείχνει αν μη τι άλλο πως το έχει. Στο ίδιο τουρνουά του 2018 εκτός από πρώτος σκόρερ και ρέκορντμαν αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης και κατέκτησε και το τρόπαιο με το Μαρόκο. Κι αυτό του έδωσε την θέση και για το Μουντιάλ της Ρωσίας με το Μαρόκο με το οποίο έπαιξε βασικός στα 2 από τα 3 ματς της Εθνικής. Ο Ελ Καμπί ήταν και στην προεπιλογή για το Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε από την τελική 26αδα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα