Ο πρώτος γύρος μεταγραφών του Παναθηναϊκού δείχνει αναβάθμιση

Ο πρώτος γύρος μεταγραφών του Παναθηναϊκού δείχνει αναβάθμιση

Ο πρώτος γύρος μεταγραφών του Παναθηναϊκού δείχνει αναβάθμιση

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει τις κινήσεις του Τριφυλλιού στην έως τώρα μεταγραφική περίοδο.

Το ημερολόγιο δείχνει 14 Ιουλίου, σχεδόν δέκα ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ντνίπρο σε μία ιστορική σειρά παιχνιδιών για την ευρωπαϊκή επιστροφή του συλλόγου και ο Παναθηναϊκός:

  • Έχει διατηρήσει σχεδόν στο ακέραιο τον βασικό του κορμό από πέρσι, έχοντας χάσει μόνο τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τον Ζβόνιμιρ Σάρλια. Το ρόστερ διαθέτει 17-18 επιλογές που μπορούν να σταθούν μέσα στη χρονιά.
  • Έχει υλοποιήσει το μεγαλύτερο κομμάτι μεταγραφικού του σχεδιασμού, με όλες τις κινήσεις πλην του κεντρικού αμυντικού να είναι on time. Το νέο δεκάρι, ο αριστερός μπακ, ο κεντρικός μέσος. Σύμφωνοι πως και το βασικό ''8'' θα έπρεπε να έχει δώσει το παρών στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία αλλά από την στιγμή που σε αυτή την κίνηση το Τριφύλλι έβαλε το όνομα του Τόνι Βιλένα, η αργοπορία μπαίνει σε δεύτερο πλάνο και άξιζε τον κόπο.
  • Έχει αποκτήσει ποδοσφαιριστές που η καριέρα τους βρισκόταν σε ανοδική ή σταθερή πορεία με γεμάτες σεζόν, με συμμετοχές στις Εθνικές τους ομάδες, κάποιοι εξ αυτών ενεργά κομμάτια στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα μέχρι και σήμερα, με τα χαρακτηριστικά τους να είναι απόλυτα συμβατά με το game plan και τις ανάγκες του συλλόγου.

Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε το περσινό καλοκαίρι με το φετινό, σε όλα τα επίπεδα ο Παναθηναϊκός είναι δύο και τρεις σκάλες ανώτερος. Τόσο συνολικά όσο και ατομικά. Έχει, όμως, ένα ενδιαφέρον μια σύγκριση με το φινάλε της σεζόν.

  1. Στο ''8'' έφυγε ο Κουρμπέλης και αποκτήθηκε ο Βιλένα.
  2. Στο ''10'' υπήρχε μόνο ο Μπερνάρντ και προστέθηκε η λύση επιπέδου του Φίλιπ Τζούρισιτς.
  3. Στο κέντρο της άμυνας έφυγε ο Σάρλια και ήρθε ο Γεντβάι, αποχώρησε ο Πούγγουρας και θα έρθει-πιθανότατα- στόπερ πρώτης γραμμής, ισάξιος με τους ήδη υπάρχοντες.
  4. Στο αριστερό άκρο της άμυνας έφυγε ο Πούχατς και αποκτήθηκε ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς για να χτυπήσει την ενδεκάδα.
  5. Στο ''9'' δεν υπήρχε τρίτη επιλογή πίσω από Σπόραρ και Ιωαννίδη και έχει προστεθεί ο τιμιότατος, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.
  6. Στο ''6'' προστέθηκε ο Κάρλος Ζέκα, μία προσωπικότητα που έλειπε από τα αποδυτήρια.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου μεταγραφών, ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια θα κινηθεί για δεξί μπακ ενδεκαδάτο και για έναν ακόμη στόπερ και... βλέπουμε. Το ''βλέπουμε'' έχει να κάνει με το ''6''. Η ταπεινή άποψη τούτης της γωνιάς είναι πως το Τριφύλλι έχει ανάγκη από παίκτη ισάξιο του Ρούμπεν εκεί, καθώς ο Τσόκαι δεν φαίνεται να έχει τα στοιχεία, ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο back up του ισπανικού ''εγκεφάλου'' σε μία σεζόν με 50+ παιχνίδια.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλα τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει το βάθος που τόσο του έλειψε πέρσι και σε θεωρητικό επίπεδο έχει καταφέρει να αναβαθμίσει το έμψυχο δυναμικό του. Μία αναβάθμιση, η οποία σε συνδυασμό με την συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιουργεί συνθήκες επιτυχίας για τον σύλλογο.

Φυσικά όλα και όλοι κρίνονται πάνω στο χορτάρι, ωστόσο, οι πρώτες κινήσεις του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό πεδίο είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τούτο αξίζει να σημειωθεί για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι. Όπως αναφέρουμε τα όποια αρνητικά, πρέπει να μιλάμε και για τα θετικά.

Κινήσεις, λοιπόν, που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα υπήρχαν ούτε σαν σκέψη. Παίκτες που δεν θα σε είχαν ούτε ως τελευταία επιλογή. Ο σύλλογος χάρη στη ποδοσφαιρική πρόοδο με πρωτεργάτη τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στη σημαντική αύξηση του μπάτζετ από την διοίκηση της ΠΑΕ, έχει επιστρέψει στη κανονικότητα, παρουσιάζει ένα άρτιο πρότζεκτ και μπορεί να ντύσει στα πράσινα παίκτες με το background, την αξία και την ηλικία του Βιλένα, του Τζούρισιτς, του Γεντβάι, του Μπερνάρντ, του Βέρμπιτς και πάει λέγοντας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.