Οι άξονες των πρώτων κινήσεων του Παπαδημητρίου στον Παναθηναϊκό

Οι άξονες των πρώτων κινήσεων του Παπαδημητρίου στον Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου

bet365

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει σηκώσει μανίκια και σε οργανωτικά θέματα με στόχο την βελτίωση των δομών στο ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού».

O Γιάννης Παπαδημητρίου βρίσκεται στη τεχνική διεύθυνση του Παναθηναϊκού από τα τέλη Μαϊου, η δουλειά του αυτή την εποχή έχει επικεντρωθεί στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο, το «χαρτοφυλάκιό» του δεν τελειώνει εκεί. Ο Παπαδημητρίου από την πρώτη ημέρα έχει σηκώνει τα μανίκια στο «πράσινο στρατόπεδο» και στα σημαντικά ζητήματα της οργάνωσης και των δομών που έπρεπε να βελτιωθούν στον οργανισμό.

Οι πρώτες του κινήσεις αφορούν τα εξής:

  • Άμεση σύνδεση της ακαδημίας με τον Παναθηναϊκό Β' και πλήρης αναδιοργάνωση του πλάνου. Οι δύο ομάδες θα λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο πλαίσιο, ο μέσος όρος ηλικίας στην δεύτερη ομάδα θα πέσει και θα στελεχωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα παιδιά της Κ19 αλλά και με νεαρά ταλέντα από την αγορά του εξωτερικού. Την προηγούμενη διετία απουσίαζε η κατεύθυνση και το πλάνο στον Παναθηναϊκό Β' και ο Παπαδημητρίου πατάει... restart στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.
  • Από το πρώτο του ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο ζήτησε μπάτζετ για το τμήμα scouting, κάτι που ενέκρινε αμέσως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Ο Παπαδημητρίου θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και περαιτέρω στελέχωση, ώστε οι «πράσινοι» να δυναμώσουν σε αυτό το κομμάτι. Ο Μάκης Λιβαθηνός θα παραμείνει στο ρόλο του chief scout της πρώτης ομάδας ενώ βελτιώσεις θα γίνουν και στην αναζήτηση ποδοσφαιριστών από την ακαδημία. Το πρότζεκτ αυτό θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο με ορίζοντα το επόμενο καλοκαίρι.

Από κει και πέρα και όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι:

  • Στόχος του είναι στο τέλος του καλοκαιριού ο Παναθηναϊκός να έχει 22 παίκτες πρώτης γραμμής και μεγάλο βάθος στο ρόστερ, ώστε τον Ιανουάριο να μην χρειαστεί να κάνει καμία έκτακτη προσθήκη.
  • Μετά την απόκτηση του στόπερ που βρίσκεται προ των πυλών, το «τριφύλλι» θα πατήσει «φρένο» στις μεταγραφές. Θα συνεχίσει να κάνει προεργασία αλλά θα ολοκληρώσει κάποια κίνηση μετά τα παιχνίδια με την Ντνίπρο. Κινήσεις που θα αφορούν το κέντρο και το δεξί άκρο της άμυνας και ό,τι άλλο μπορεί να προκύψει. Εξάλλου ο Αύγουστος είναι ο μήνας των ευκαιριών.
  • Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» θεωρεί αρκετά σημαντικό το πως βλέπει κάθε παίκτης τον εαυτό του στο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού πέρα από το οικονομικό κομμάτι
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα