Ντέμης Νικολαΐδης: «Δεν θεωρώ κλασσικό φορ τον Λιβάι αλλά κάνει πολλές δουλειές που βοηθούν στο σκοράρισμα την ΑΕΚ»

Newsroom
Ο Ντέμης Νικολαΐδης

bet365

Ο Ντέμης Νικολαΐδης αναφέρθηκε με τη βοήθεια των αριθμών για τη φετινή σεζόν και τα όσα έγιναν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί και η εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν αναβαθμίσει το ποδόσφαιρο, όπου κάθε κίνηση ενός ποδοσφαιριστή καταγράφεται σε λεπτομέρειες.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν καλεσμένος του Βασίλη Σαμπράκου στην εκπομπή xPods όπου είχε ως θέμα «το εύκολο γκολ».

Χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε για όταν ήταν ποδοσφαιριστής: «Πήγαινα στον Γαλάνη όταν έπαιζα. Μου άρεσε να ασχολούμαι με αριθμούς. Πόσες τελικές έκανα, πόσες χρειαζόμουν για να βάλω γκολ. Από περιέργεια όχι για εμένα. Ήθελα να μάθω περισσότερα για το ποδόσφαιρο. Φυσικά τα κοιτούσαμε, παρότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ανάλυση».

Στη συνέχεια ανέφερε πως ξεχωρίζει έναν επιθετικό: «Την αναλογία των Goals με το xGoals. Αυτό θα ήθελα, θα προτιμούσα να είναι κοντά. Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν ποδοσφαιριστή από μία σεζόν. Παλιά υπήρχαν οι σκόρερ αλλά τώρα βάζουν λιγότερα αλλά σκοράρουν περισσότερα πρόσωπα. Για παράδειγμα δεν θεωρώ κλασσικό φορ τον Λιβάι Γκαρσία αλλά το συγκρίνω με κλασσικό φορ πριν από 15 χρόνια. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ποιος είπε ότι χρειάζεται πλέον κλασσικός φορ; Μπορεί στα τετ-α-τετ να έχει μία αδυναμία αλλά όλα τα υπόλοιπα που κάνει στο γήπεδο είναι τρομερές».

Και συνέχισε: «Ο Σπόραρ ας πούμε μπορεί να είναι καλύτερος ως κλασσικός φορ από τον Λιβάι. Δηλαδή σε τετ-α-τετ να σκοράρει πιο εύκολα. Το λέω γιατί βλέπω την κίνηση του Σπόραρ. Δεν είναι μόνο τα γκολ όμως. Η δουλειά που κάνει ο Λιβάι είναι οι διάδρομοι, οι πάσες, οι ασίστ, πόσα γκολ έχουν βάλει οι διπλανοί σου. Για αυτό δεν μετρούν μόνο τα γκολ. Ο Σπόραρ στη φετινή ΑΕΚ θα έβαζε 20 γκολ, ο Μπακαμπού δεν ξέρω, θα ταίριαζε περισσότερο ο Σπόραρ».

Ακούστε όλα όσα είπε εδώ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα