Αλγκασίμ Μπα: Δύο χρόνια μετά την απόκτησή του μοιάζει έτοιμος για το... ξεπέταγμά του στον Ολυμπιακό (vids)

Αλγκασίμ Μπα: Δύο χρόνια μετά την απόκτησή του μοιάζει έτοιμος για το... ξεπέταγμά του στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Αλγκασίμ Μπα

bet365

Στα 20 του χρόνια ο νεαρός διεθνής Αφρικανός κυνηγός είχε μία χρονιά στον Ολυμπιακό Β' που μπορεί να του δώσει το... διαβατήριο για την α' ομάδα.

Αλγκασίμ Μπα. Αποκτήθηκε το 2021 από τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της αναζήτησης των πλέον ειδικών της ομάδας του Ολυμπιακού σε ταλέντα από την Αφρική (όπως ο Μοντέστο για παράδειγμα). Ο 20χρονος Μπα με τον Ολυμπιακό να έχει μεριμνήσει για να τον... δέσει με συμβόλαιο πενταετους διάρκειας αλλά στην α' ομάδα από τότε έχει παίξει 2 αγώνες.

Ο νεαρός Μπα που είναι φορ αλλά μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις στην επίθεση έχει καταγράψει σε 20 αγώνες 8 γκολ. Εκτός από το ότι έκανε χατ τρικ βρήκε δίχτυα και σε συνεχόμενα ματς στην κατηγορία. Μάλιστα στη Super League 2 έφτασε τα 11 γκολ και τη 1 ασίστ σε 38 αναμετρήσεις. Αυτή του η χρονιά μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό εφαλτήριο για την α' ομάδα. Για να δοκιμαστεί σε επίπεδο προετοιμασίας και να διεκδικήσει μία θέση σε αυτήν. Είναι μάλιστα μέσα στους υποψηφίους για να στελεχώσουν την αποστολή του Ολυμπιακού για την προετοιμασία στην Αυστρία (που θα γίνει από αρχές Ιουλίου, 5 του μήνα έως και 20 του ίδιου μήνα ενώ η προετοιμασία στην Ελλάδα εκτιμάται πως θα αρχίσει 19 Ιουνίου και όχι 26), την πρώτη στην εποχή Κορδόν στον σύλλογο.

Πέραν των παραπάνω στοιχείων πάντως ο Μπα είχε βάλει και ιστορικό γκολ στο πρώτο ματς που έγινε χρονικά στο στάδιο με την ονομασία «Στρατηγός Λασανά Κοντέ». Ο Αλγκασίμ Μπα ως αρχηγός της μικρής Εθνικής της χώρας του στην κορυφαία αφρικανική διοργάνωση της Τανζανίας (σε επίπεδο U20) για το 2019 είχε βάλει γκολ απέναντι στη Μαυριτανία.

Γιος του Αλσένι και της Νεν Καντιαντού ο Μπα είδε την οικογένειά του να μετακομίζει στην περιοχή της Πίτα στη Γουϊνέα όταν ήταν 7 ετών. Εντάχθηκε στην Ακαδημία ΟΚΟ, όπου εκεί έμεινε έως τα 15 του χρόνια. Η τοπική ομάδα Πίτα τον εντοπίζει και έτσι παίζει στη Β' κατηγορία του πρωταθλήματος της Γουϊνέας. Οι γονείς επέμεναν απ' όταν ήταν μικρός να δώσει και μεγάλο βάρος στο σχολείο και τις σπουδές του.

Ο ίδιος είχε γίνει 2ος αρχηγός της ομάδας της Πίτα ενώ πέτυχε στις εξετάσεις του για να μπει σε Πανεπιστήμιο στο Κονάκρι. Ο Αλγκασίμ Μπα που είναι γνωστός στη χώρα του ως CASTRO θήτευσε και στην ομάδα της Renaissance (που σημαίνει Αναγέννηση). Σε επίπεδο Εθνικής U17 (καθώς η Εθνική ήταν που τον ανέδειξε) έφτασε να είναι πρώτος σκόρερ στους αγώνες προετοιμασίας. Τώρα μετά από 2 χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη θέση του στην α' ομάδα και να κάνει εκεί το... ξεπέταγμά του.

Ο Ολυμπιακός τον είχε εντοπίσει από τα 16 του χρόνια

Ο Μπα όταν είχε πιάσει Λιμάνι ήταν 18 ετών. Μπορεί να έκλεισε το 2021 στον Ολυμπιακό αλλά η μεταγραφή θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα. Βλέπετε, η πρώτη επαφή των «Ερυθρόλευκων» με τον νεαρό είχε γίνει το 2019 μέσω Γάλλου μάνατζερ, όταν ο Μπα ήταν μόλις 16 ετών. Τον είχαν εντοπίσει από τον Ολυμπιακό από τότε δηλαδή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα