Αρης: Το 6άρι να είναι…Ντανίλο Περέιρα!

Αρης: Το 6άρι να είναι…Ντανίλο Περέιρα!

Αρης: Το 6άρι να είναι…Ντανίλο Περέιρα!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta για τις μεταγραφικές προσθήκες του Άρη και την…σημαντικότερη από αυτές!

Η δική μας η γενιά μεγάλωσε με τον γνωστό και ως…γκάνγκστερ! Τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, του οποίου η φανέλα κοσμεί το Nick Galis Hall και ένα τεράστιο 6 βασιλεύει στον ουρανό του Αλεξανδρείου! Βέβαια ο Νικ αρχικά είχε πάρει το 7, αλλά στην συνέχεια κατάφερε
να μετατρέψει την φανέλα του με το 6 σε σύμβολο που ακόμα και σήμερα έχουμε στα…γραφεία και στα δωμάτια μας σε κορνίζα!

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Στο μπάσκετ προς τιμή του τεράστιου Νίκου Γκάλη, άλλος παίκτης δεν θα φορέσει ξανά την φανέλα με το 6. Στο ποδόσφαιρο όμως θεωρώ την συγκεκριμένη θέση την πιο κομβική ειδικά για ομάδες σαν τον Άρη, ειδικά για τον Άρη της επόμενης σεζόν.

Ο Άρης πέρσι το καλοκαίρι έκανε καταστροφικές επιλογές παρόλο που δαπάνησε αρκετά χρήματα. Όχι ότι ο Ντιοπ δεν έχει ποδοσφαιρικά στοιχεία. Μυαλό δεν είχε και ξεκάθαρα αυτό για την θέση 6 είναι το Α και το Ω. Διαχρονικά οι…καλές ομάδες του Άρη τα τελευταία 10-15 χρόνια είχαν και το χαρακτηριστικό να βρίσκονται στην ομάδα εξαιρετικά 6αρια.

Οι παικταράδες του παρελθόντος

Να θυμηθούμε μερικά; Μεντί Ναφτί, Σάκης Πρίττας, Νάτσο Γκαρσία, Ντάριο Φερνάντες, Φατί, ο Γιάχιτς που τον πήρε και στην ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς ακόμα και ο…σκύλος Ρόβας που είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε παικταράδες και φυσικά παλαιότερα ο ακούραστος Κώστας Νεμπεγλέρας. Πιο πρόσφατα Σάσα, Ματίγια, Τζέκο ακόμα και όταν μετακινούνταν κάποιος από αυτούς στην θέση 8, ο Σιώπης που ακόμα…τρέχει. Σας θυμίζω από τον Άρη έχει περάσει ακόμα και ο Ντανίλο Περέιρα ναι ο γνωστός της Παρί και της Εθνικής Πορτογαλίας που όταν αποκτήθηκε οι…παντογνώστες είχαν βγάλει πρωτοσέλιδο ότι αποκτήθηκε…κάποιος Ντανίλο Περέιρα για να φάει την θέση του Κατίδη!

Ταλεντάρα και ο τελευταίος θα μπορούσε να κάνει τεράστια καριέρα, αλλά… Πέρσι η…χρονιά σώθηκε με την έλευση του Ετέμπο που
προφανέστατα είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά προς το τέλος της σεζόν έκανε πολλά και επιπόλαια λάθη. Φέτος η επιλογή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και προσωπικά θεωρώ ότι για αυτή την θέση ο Άρης πρέπει να διαθέσει και τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με όποια άλλη κίνησή του. Και αναφέρομαι για αυτόν που προορίζεται για βασικός, γιατί αν λυθούν τα συμβόλαια των Νταμπό, Ντουκουρέ πρέπει να αποκτηθεί και ένας ακόμη παίκτης στην θέση.

Η πιο κρίσιμη επιλογή όλων…

Η κρισιμότητα της συγκεκριμένης θέσης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς την ποιότητα και την αξία που έχει ο Άρης στο 8 και το 10! Νταρίντα, Ρουπ και Μανού που επιστρέφει είναι ότι καλύτερο είχε ο Άρης…ever. Με ένα αντίστοιχο 6ρι θα θωρακίσει τον
πιο κομβικό χώρο στο σημερινό ποδόσφαιρο και θα μπορεί με συνετές επιλογές στις υπόλοιπες θέσεις και την ποιότητά του να ανεβάσει και φυσικά την συνολική λειτουργία του μεσοαμυντικά και μεσοεπιθετικά.

Σημαντική επιλογή και για τον Παλίκουτσα

Στην ουσία του πράγματος η…επικοινωνία της ΠΑΕ Άρης αναφέρει ότι ήδη έχει εντοπιστεί ο βασικός στόχος και σύντομα θα είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη. Εγώ θα σημειώσω ότι στην συγκεκριμένη επιλογή θα αξιολογηθεί και ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με την…αυστηρότητα που επιβάλει μία τόσο κομβική επιλογή. Μία σωστή θα θέση βάσεις επιτυχίας, μία λανθασμένη μπορεί να αποβεί μοιραία για τα ευρωπαϊκά όνειρά, όπως δηλαδή συνέβη και πέρσι με τον Ντιοπ.
Πάρε το καλό εξάρι, φέρε και τον…Βύντρα στην κορυφή της επίθεσης, ξεκαθάρισε τα…αριστερά σου μπακ, θωράκισε και τα στόπερ με μία επιπλέον προσθήκη, φέρε τα απαραίτητα εξτρέμ γιατί εκεί θες και ποιότητα και…ποσότητα μετά τις αποχωρήσεις Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Καμάτσο και πάνε να παίξεις με αξιώσεις στην Ευρώπη. Και στην πορεία θα μπορείς να κάνεις και τις υπόλοιπες προσθαφαιρέσεις…
Άντε και καλό τριήμερο!


ΥΓ1 15 ΧΡΟΝΙΑ GAZZETTA! Παρότι οι…νεότεροι με διαβάζετε εδώ και ένα τρίμηνο, οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι από τα 15 χρόνια πλέον είμαι κοντά στα 6 χρόνια σε αυτή την τεράστια οικογένεια. Δεν τα λες και λίγα! Κάθε άλλο μάλιστα όταν πρόκειται για το
κορυφαίο διαδικτυακό portal στην αθλητική ενημέρωση! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ GAZZETTA ME ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΜΙΚΡΑ!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!