Χωρίς κλήρωση ο Ολυμπιακός στο Europa, 50% παίζει με Σερβέτ!

Χωρίς κλήρωση ο Ολυμπιακός στο Europa, 50% παίζει με Σερβέτ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta τα δεδομένα του Ολυμπιακού στο Europa League.

Προσωπικά δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θα ξεκινούσε από τα προκριματικά του Europa League. Πολύ απλά γιατί δεν πίστευα ότι η Ρόμα με τον Μουρίνοο θα μπορούσε να τα κάνει και τα δύο-και να πάρει το Europa League και να τερματίσει στην πρώτη εξάδα του Καμπιονάτο.

Οπότε μου ήρθε απολύτως νορμάλ η οριστικοποίηση πλέον της παρουσίας του Ολυμπιακού στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (10 και 17 Αυγούστου) κι άρα όχι της απευθείας παρουσίας του στα play-offs της διοργάνωσης. Και όσο κι αν πηγαίνοντας κατευθείαν στα play-offs του Europa League (24 και 31 Αυγούστου) αυτόματα θα εξασφάλιζε ότι θα έπαιζε σε ομίλους, έστω του Κόνφερενς Λιγκ, δεν το βλέπω κι άσχημη εξέλιξη την υποχρέωση να παίξει προκριματικά.

Κατ΄ αρχάς, ο Ολυμπιακός θα υποχρεωθεί να ετοιμάσει πιο γρήγορα την ομάδα του, έχοντας να παίξει πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 10 Αυγούστου, ενώ αν είχε να δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 24 Αυγούστου μπορεί να καθυστερούσε κι άλλο, σε μία σεζόν που αναπόφευκτα δεν έχει προχωρήσει τον σχεδιασμό του με την ταχύτητα που θα ήθελε λόγω αλλαγών με τεχνικό διευθυντή, προπονητή κλπ, κλπ.

Και κατά δεύτερο θα θυμηθούμε το καλοκαίρι του 2018, όταν και τότε ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει το πρωτάθλημα έκανε μία νέα αρχή, ξεκινώντας από τα προκριματικά του Europa League πάλι στις 9 Αυγούστου, με την Λουκέρνη τότε.

Τώρα, κατά 50% θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Europa League ξανά ίδια εποχή, 10 Αυγούστου, κόντρα σε ελβετική ομάδα τη Σερβέτ! Όπως είχα προβλέψει σε ανύποπτο χρόνο, ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κλήρωση, αλλά ορισμό. Θα παίξει με την ηττημένη του ζευγαριού της Σερβέτ με τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας η, τη δευτεραθλήτρια Βελγίου, καθώς δεν γίνεται να παίξει με τον ηττημένο του ζευγαριού του Παναθηναϊκού με τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας η, τη δευτεραθλήτρια Βελγίου. Διότι η κλήρωση του γ΄ προκριματικού θα γίνει μαζί με την κλήρωση του β΄ προκριματικού, οπότε εξασφαλίζεται ότι δεν θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Φορτούνης

Κοινώς, είτε περάσει, είτε δεν περάσει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός δεν θα κληρωθεί με την ομάδα την οποία θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι». Το δε ιδανικό, εν τέλει, για τον Ολυμπιακό θα είναι να κληρωθεί ο παναθηναϊκός με την δευτεραθλήτρια Ουκρανίας και η Σερβέτ με την δευτεραθλήτρια Βελγίου. Έτσι ώστε, να αυξηθούν οι πιθανότητες αφενός μεν να περάσει ο Ολυμπιακός με πιο πιθανή αντίπαλο τη Σερβέτ, αφετέρου δε να περάσει κι ο Παναθηναϊκός στον γ΄ προκριματικό του Champions League, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον εισιτήριο για τους ομίλους του Conference League.

Διότι, πλέον δεν υπάρχει πολυτέλεια για καμία ελληνική ομάδα να μην θέλει πρόκριση άλλης ελληνικής ομάδας, τουλάχιστον σε όμιλο Europa League ή Conference League (στο Champions League είναι πολύ περισσότερα τα λεφτά…), αφού έχουμε καταποντιστεί ως Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και χρειαζόμαστε επειγόντως βαθμούς απ΄ όλους, μπας και σηκώσουμε ξανά κεφάλι.

Άσχετο: Νομίζω ότι στο τιμ που θα φέρει ο Κορδόν στον Ολυμπιακό θα είναι κι ο γιός του, που έχει σπουδάσει σκάουτινγκ.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει η παραμικρή έκπληξη ως προς το ότι ο Κορδόν θα έχει και ρόλο τεχνικού συμβούλου στη Νότιγχαμ. Απολύτως λογικό είναι. Να σας υπενθυμίσω ότι ο Μοντέστο για δύο ολόκληρα χρόνια ήταν τεχνικός διευθυντής και στον Ολυμπιακό και στη Φόρεστ και πηγαινοέρχονταν σε Ελλάδα και Αγγλία. Επομένως δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάντως, προτεραιότητα του Ισπανού, όπως έγραψε κι η Marca, είναι η οργάνωση του Ολυμπιακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.