Αρης: Και η… μη πώληση είναι στα πιθανά σενάρια για τον Λούις Πάλμα

Αρης: Και η… μη πώληση είναι στα πιθανά σενάρια για τον Λούις Πάλμα

Αρης: Και η… μη πώληση είναι στα πιθανά σενάρια για τον Λούις Πάλμα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αναλαμβάνει το ρίσκο ανοίγματος του φακέλου του Λούις Πάλμα στον οποίον βρίσκεται και η πιθανότητα παραμονής του στον Άρη.

Αναφέροντας την πιθανότητα μη πώλησης του Λούις Πάλμα στην επίσημη παρουσίασή του, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα δεν χαμήλωσε τον τόνο της φωνής του αλλά η έκφραση του προσώπου του έδειξε ότι δεν την πίστευε ιδιαίτερα. Καθώς οι μέρες περνούν, προσωπικά, δεν μπορώ να την αποκλείσω αλλά σε τέτοιου είδους ιστορίες τα δεδομένα ανατρέπονται στο δευτερόλεπτο και δεν είναι απλά ριψοκίνδυνο αλλά στοιχειοθετεί μέγιστη αφέλεια η απόπειρα προεξόφλησης μιας κατάστασης. Ομολογώ επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να μοιράσω τις πιθανότητες μεταξύ των δύο ενδεχομένων. Αν υπολογίσω την πρόσφατη – μάλλον ατυχή ως προς το εύρος των διαπραγματευτικών όπλων του Άρη – τοποθέτηση του ποδοσφαιριστή (με maximum το 10, έβαλε... 1000 στο ενδεχόμενο πώλησής του) μάλλον θα πω (κι) εγώ «All In» σε αυτή της πώλησης.

Συμπέρασμα δεν βγαίνει ούτε… ρεπορταζιακά – που λέμε στην καθομιλουμένη – γιατί ο Άρης, παραδοσιακά, είναι ένας σύλλογος ο οποίος ενημερώνει για το ένα από τα δέκα πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά του, οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές κρατούν κλειστά χαρτιά, οι δε Σκωτσέζοι είναι πιο αλλοπρόσαλλοι και από τους Τούρκους.

Η υπομονή και η «τσιγγουνιά» της Ρέιντζερς

Παρότι η Ρέιντζερς τοποθετείται στην κορυφή της πυραμίδας των αποφασισμένων για την πληρωμή του τιμήματος αγοράς του παίκτη, προσωπικά έχω αμφιβολίες. Αν ρίξει κανείς μια ματιά μόνο στα χθεσινά δημοσιεύματα των media της Σκοτίας το πιθανότερο είναι να μπερδευτεί ακόμη περισσότερο καθώς είναι αντικρουόμενα και καλλιεργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για πεποιθήσεις του αρθρογράφου παρά για inside reports. Γράφτηκε δηλαδή η εκτίμηση ότι δεν θα βελτιώσει την πρότασή της και στο μεσοδιάστημα ότι θα προτείνει λεφτά και έμψυχα ανταλλάγματα, πέραν των υπολοίπων... ήξεις αφήξεις που έχουν προηγηθεί από τα μέσα του Απρίλη.

Γενικώς η Ρέιντζερς δεν ανήκει στη συνομοταξία των ομάδων που λειτουργούν έχοντας ως δόγμα το… «με τον παρά μου και την κυρά μου». Θυμάμαι τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για την πώληση του Αντόνιο Τσόλακ όπου ανέβαιναν κατοστάρικο-κατοστάρικο επενδύοντας περισσότερο στη διαπραγματευτική κούραση των ανθρώπων του Δικεφάλου για να γλιτώσουν χρήματα. Από τα 1,7 εκατ. ευρώ που είχαν προσφέρει σε πρώτη φάση ανέβηκαν στα 2,5 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε συμμετοχές στην εθνική Κροατίας, κυρίως όμως είχαν προηγηθεί οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του στα προκριματικά του Champions League όπου οδήγησε τη Μάλμε στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Κι όμως, δεν παρέκκλιναν ούτε… στερλίνα από το ποσό που προφανώς είχαν υπολογίσει να ξοδέψουν.

Το σταθερό ενδιαφέρον των Βέλγων και το... ΝΒΑ

Την ίδια ώρα, πηγές από τη Δανία δίνουν ελάχιστες πιθανότητες επιστροφής της Κοπεγχάγης εκτός κι αν αποτύχει η απόπειρα αγοράς των δικαιωμάτων του 21χρονου αριστερού winger Μοχάμεντ Ντάραμι από τον Άγιαξ, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε δανεικός και τελείωσε τη σεζόν με εννιά γκολ και επτά ασίστ σε 40 αγώνες.

Ως εκ τούτου, συνεχίζω να πιστεύω ότι το πιο «σταθερό» ενδιαφέρον είναι αυτό των βελγικών ομάδων, αμφιβάλλω όμως αν θα φτάσουν στις απαιτήσεις του Άρη. Κι ενώ συμβαίνουν όλ’ αυτά στο εξωτερικό, στην Ελλάδα η φημολογία έχει πάει σε άλλο level και βάζει Άρη-ΑΕΚ στο ίδιο τραπέζι σαν άλλα αμερικανικά franchises μεταφέροντας τη μεταγραφική πολιτική του ΝΒΑ στο χωριό μας και συζητώντας για ένα trade, όμοιο του οποίου δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν. Η φήμη βασίζεται στο δεδομένο ενδιαφέρον του Άρη για τον Τόμας Φαν Βέερτ. Αυτό σίγουρα δεν αμφισβητείται γιατί οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να τον αποκτήσουν δύο φορές αλλά στην τελευταία ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε 1.000.000 ευρώ και η σύνδεση διακόπηκε απότομα.


Για να καταλήξω κάπου, υπάρχει και το σενάριο μη πώλησης του Λούις Πάλμα, ειδικά στην περίπτωση που ο Άρης αποδειχθεί αδιαπραγμάτευτος με ποσό μικρότερο των 5.000.000 ευρώ, καθώς τόσο τον έχει κοστολογήσει, στοιχείο το οποίο διαρρέει από το περιβάλλον του Θόδωρου Καρυπίδη. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι πιθανό, αλλά πρέπει να το συνυπολογίσει, όπως επίσης και να προετοιμάσει τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή γιατί δείχνει δυσκολία στη διαχείριση του ντόρου που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του. Κι αυτό είναι φυσιολογικό για ένα παιδί το οποίο εκεί που έβλεπε έναν σκοτεινό ουρανό, ξαφνικά βρίσκεται σε ομοβροντία πυροτεχνημάτων και είναι δύσκολο να ελέγξει τον ενθουσιασμό του. Υποψιάζομαι ότι το σενάριο μη πώλησης είναι από αυτά που έχουν συζητηθεί μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη και του Ρόμπερτ Παλίκουτσα, όπως και η διαχείρισή του. Γιατί ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής το είχε αφήσει να εννοηθεί σ' εκείνη την αναφορά του στην επίσημη παρουσίασή του, όταν έβαλε στην άκρη την... ευρωπαϊκή καταιγίδα και επέλεξε να αναφερθεί στο ενδιαφέρον ομάδων από το MLS. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Κροάτης είπε και κάτι ακόμη υπενθυμίζοντας ότι οι τελικές μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων ολοκληρώνονται κατά τα τέλη Αυγούστου, μετά τις προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τότε δηλαδή που ο καθένας ξέρει τι πραγματικά έχει στο πορτοφόλι του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.