Μπακογιάννης: «Έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες οι πρόδρομες εργασίες στον Βοτανικό»

Μπακογιάννης: «Έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες οι πρόδρομες εργασίες στον Βοτανικό»

O Kώστας Μπακογιάννης

bet365

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στη φύση των εργασιών που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον Βοτανικό ενόψει και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή.

Αναλυτικά όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

«Έχουν ξεκινήσει εδώ και 2-3 μήνες οι πρόδρομες εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες και αν τελειώσει νωρίτερα η κοινοπραξία, προβλέπεται να πάρει μπόνους. Στον Βοτανικό έχουν γίνει ήδη ασφαλτοστρώσεις. Παράλληλα προχωράμε με τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ γίνονται και εργασίες στο «Πέτρινο».

Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε απλά χωματουργικές εργασίες. Είναι εργασίες για την εξυγίανση του εδάφους αφού εκεί πετούσε ο καθένας ότι ήθελε. Μάλιστα ξέρουμε ότι είχε και εισιτήριο. Πλήρωνες, έμπαινες και άφηνες ότι ήθελες και έφευγες. Και όλα αυτά 1,5 χλμ από την Ομόνοια. Είναι πολύ σημαντικό που προχωρά η Διπλή Ανάπλαση. Όταν παραδοθεί το γήπεδο στον Βοτανικό, θα πέσει και ιστορική Λεωφόρος όπου θα γίνει ένα πάρκο και από κάτω υπόγειο πάρκινγκ. Στον Βοτανικό τρέχει και ένα δεύτερο έργο. Αυτό των υποδομών. Δημιουργούμε μια νέα πόλη εκεί. Δρόμους, πλατείες, κλπ. Το πράσινο θα ξεπερνά το 50% της ανάπλασης γιατί αυτό προβλέπει η συμφωνία.

Επίσης, έχουμε πάρει τον Βοτανικό κήπο από το ΕΚΠΑ. Όταν φτιάχτηκε ο Εθνικός κήπος είχε φτιαχτεί και ο Βοτανικός για να τροφοδοτεί τον Εθνικό. Εκεί μέσα υπάρχει ένα μεγαλείο. Εκεί θα κάνουμε ένα έργο συντήρησης για να ανοίξει ξανά στο κοινό σε 1,5 με 2 χρόνια. Ταυτόχρονα, έχουμε πολλά κλειδωμένα πράσινα σημεία, όπως ο Αρδηττός που μπορείς να μπεις μόνο αν πηδήξεις το κάγκελο. Είμαστε λοιπόν στο παρά ένα για μα συμφωνία με το Ζάππειο να περάσει ο Αρδηττός στον Δήμο και να ανοίξουν 60 στρέμματα πράσινου στο κοινό».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα