Ο Αλμέιδα τη θυμάται τη δήλωση για τα «δώρα» ή την έχει ξεχάσει;

Ο Αλμέιδα τη θυμάται τη δήλωση για τα «δώρα» ή την έχει ξεχάσει;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα με αφορμή τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου.

Για να μην ξεχνιόμαστε: ο Αλμέιδα θυμάται τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (0-0) τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος κι ενώ η ομάδα του ήταν σε πιο δύσκολη θέση από τους «πράσινους» στη μάχη του τίτλου;

«Ελπίζω να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα μία ομάδα που θα πάρει δώρα», είχε δηλώσει ο Αργεντίνος και είναι προφανές ότι δεν υπονοούσε την…ΑΕΚ, αλλά τον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας την ελπίδα να μην στεφθεί πρωταθλητής εκμεταλλευόμενος δώρα των αντιπάλων του. Εκείνη την στιγμή ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του τρία παιχνίδια, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη-με το φοβερό να είναι ότι εν τέλει δεν κέρδισε κανένα!

Ας μην κρυβόμαστε, ο Αλμέιδα «στόχευε» και στο παιχνίδι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, αλλά πάνω απ΄ όλα στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού κάνοντας αυτή τη δήλωση. Ήταν σαν να έλεγε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει το χρέος του και να κτυπήσει το ντέρμπι κι όχι να χαριστεί στο τριφύλλι. Και πράγματι, ο τίτλος κατά βάση κρίθηκε στο ντέρμπι των αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την ΑΕΚ να παίρνει το πρωτάθλημα χάρη στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Με τον Ολυμπιακό να κάνει και με το παραπάνω το χρέος του στο ποδόσφαιρο και στην τιμιότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει την έκβαση της μάχης του τίτλου, αφενός μεν πρώτα φέρνοντας ισοπαλία με την ΑΕΚ μέσα στη Φιλαδέλφεια, αφετέρου δε στη συνέχεια κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στο άδειο από κόσμο Καραϊσκάκη.

oleg

Τότε, ήταν πάρα πολλοί που έλεγαν ότι ειδικά με ένα Καραϊσκάκη χωρίς κόσμο, ο Ολυμπιακός θα κάθονταν να χάσει. Για να το πάρει ο Παναθηναϊκός, με διάφορα σενάρια: για να μην το πάρει ο «μισητός εχθρός του Μαρινάκη Μελισσανίδης», για να το πάρει ο Αλαφούζος «για πολιτικούς λόγους» και διάφορα άλλα τέτοια. Με τους «ερυθρόλευκους» να διαγράφουν κάθε σενάριο και να επικρατούν του Παναθηναϊκού-κι όχι συγκυριακά, καθώς ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε στο τέλος του αγώνα ότι ήταν καλύτεροι.

Άραγε, ο Αλμέιδα θυμάται εκείνη τη δήλωση του σήμερα που η ΑΕΚ έχει να παίξει τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ; Η, την έχει ξεχάσει; Γιατί ελληνικό ποδόσφαιρο είμαστε πάντα και ήδη εδώ και καιρό καλλιεργούνται διάφορα αστεία σενάρια και για τον αποψινό αγώνα, όπως είχαν καλλιεργηθεί και για εκείνο το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ότι και καλά η ΑΕΚ θα κάτσει να χάσει από τον ΠΑΟΚ. Γιατί τα έχουν καλά ο Μελισσανίδης με τον Σαββίδη…γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε και τα δύο παιχνίδια στα play-offs από την ΑΕΚ…γιατί η ΑΕΚ δεν θέλει να βγει στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός…

Αστεία σενάρια, όπως ήταν αστεία, κι αποδείχθηκε αυτό, κι εκείνα που είχαν κυκλοφορήσει για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Περιμένουμε, μετά βεβαιότητας, να αποδειχθούν αστεία και τα σενάρια για τον αποψινό τελικό.

Άσχετο: Έγραφα τις προάλλες για τη φημολογία περί συζήτησης απόκτησης εκ μέρους του Μαρινάκη σοβαρού μετοχικού ποσοστού (25%) ιταλικής ομάδας Α΄κατηγορίας. Τη Μόντσα του Μπερλουσκόνι εννοούσα! Απλά μαθαίνω ότι τελικά ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, και της Νότιγχαμ, δεν μπαίνει τελικά στη Μόντσα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.