Πολλές προκλήσεις για τον Λουτσέσκου στο Βόλο

Πολλές προκλήσεις για τον Λουτσέσκου στο Βόλο

Πολλές προκλήσεις για τον Λουτσέσκου στο Βόλο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον άνθρωπο από τον οποίο ο ΠΑΟΚ περιμένει πολλά και σε αυτόν τον τελικό κυπέλλου. Καταγράφει όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά.

Σε αυτόν τον τελικό του Βόλου η ΑΕΚ παίζει για την ιστορία και το γόητρο του νταμπλ, ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται και για το αύριο! Θεωρητικά και πριν το παιχνίδι αυτή είναι μία διαφορά. Μπορεί να παίξει ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης;

Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει η τεράστια πίεση αφού στον τελικό παίζει πολλά περισσότερα σε σχέση με το παρόν και το μέλλον του. Έτσι τα έφερε η μπάλα και η χρονιά και για να δούμε πώς θα τα διαχειριστεί ο Λουτσέσκου και η ομάδα του. Ο Ρουμάνος προπονητής έχει πολλές προκλήσεις μπροστά του και ο δικός του ρόλος θα είναι κομβικός. Γι ακόμη μία φορά!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να αντιμετωπίσει:

-Την μέτρια κατάσταση της δικής του ομάδας στα τελευταία ματς, σε σχέση με τη φόρμα και τη δυναμική της ΑΕΚ που εκτός των άλλων πανηγύρισε και το πρωτάθλημα. Όπως και να το κάνουμε η τελευταία εικόνα μας έδειξε μια ΑΕΚ που δεν χάνει και έναν ΠΑΟΚ ο οποίος έχει να κερδίσει σε ντέρμπι εδώ και τρεις μήνες.

- Την τελευταία εικόνα στα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που εκείνος δεν χώνεψε ποτέ.. Στο 0-1 της Τούμπας τρελάθηκε! Στο 4-0 φυσικά και δεν μπορούσε να διαχειριστεί την έκταση του σκορ.

-Τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν αφήσει εκτός τον Νάρεϊ και κατέστησαν αμφίβολους τους Ελ Καντουρί, Νάσμπεργκ και Ολιβέιρα. Δόθηκε αγώνας για να επιστρέψουν και να είναι στη διάθεση του προπονητή τους που αν και όταν χρειαστεί θα αποφασίσει πόσο θα τους χρησιμοποιήσει.

-Αυτή την τεράστια πίεση που έτσι και αλλιώς υπάρχει στα μεγάλα ματς, πίεση που και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ φόρτωσε στον εαυτό του μετά την πρώτη ευκαιρία που έχασε για να πάρει το καλό εισιτήριο του Europa League. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι ένας από τους λόγους που οδήγησε σε άσχημα αποτελέσματα στα play offs ήταν ότι οι παίκτες και η ομάδα δεν είχαν τον τρόπο να σηκώσουν το βάρος και λύγισαν μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, στον αγώνα που καθόρισε πάρα πολλά στην έκβαση του πρωταθλήματος.

-Την τακτική προσέγγιση του αγώνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε σχέση με τον τρόπο που αγωνίζεται και ο αντίπαλος. Το τονίζω αυτό γιατί στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος ο Λουτσέσκου δεν κατάφερε να πείσει όλους τους παίκτες του για το σχέδιο που έπρεπε να ακολουθήσουν. Θυμίζουμε ότι πριν τον αγώνα άλλο ήταν το τακτικό σχέδιο και μετά την αποβολή Κάργα που αναστάτωσε τους περισσότερους, χάθηκε η συγκέντρωση και έγιναν όλα όσα δεν έπρεπε να γίνουν!

-Την πνευματική προετοιμασία των παικτών του που ειδικά στα τελευταία μεγάλα ματς δεν είχαν τη νοοτροπία που έπρεπε, δεν έκαναν τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουν, βγάζοντας την εικόνα ομάδας που μπορούσε εύκολα να αποδεχθεί την αποτυχία. Κλασικό παράδειγμα το τελείωμα του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός όπου πραγματικά για 20 λεπτά όλοι και όλα είχαν σβήσει πριν την ώρα τους!

Άρα, αγωνιστικά, πνευματικά, τακτικά, σε νοοτροπία, σε ψυχολογία, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πολλή δουλειά. Αυτός είναι ο πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ, από αυτόν περιμένει πολλά όλος ο κόσμος, ένας προπονητής-νικητής που ξέρει καλά τα δεδομένα και τις απαιτήσεις του «Δικεφάλου του Βορρά», ένας κόουτς που δεν αφήνει πράγματα στην τύχη και τα ετοιμάζει όλα, μέχρι τελικής λεπτομέρειας.

Θαύματα δεν μπορεί να κάνει, αλλά κάθε του σύνολο το φθάνει στα όριά του και σχεδόν κάθε χρόνο ξεπερνάει το ταβάνι των δυνατοτήτων. Αυτό θα επιχειρήσει και την Τετάρτη σε έναν μεμονωμένο αγώνα που κρίνει αρκετά για τη συνέχεια.

Τα αγωνιστικά δεδομένα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φέτος τη χρονιά στη Βουλγαρία με πολλά-πολλά προβλήματα και απουσίες. Σαν να ήταν γραμμένο και μοιραίο: Όλη η σεζόν κύλησε με απουσίες και σοβαρά ζητήματα. Για πολύ καιρό και για διάφορους λόγους, έλλειψαν: Μιχαηλίδης, Κούρτιτς, Λύρατζης, Βιεϊρίνια κατά καιρούς, Ολιβέιρα σε τακτά διαστήματα, ακριβώς όπως και ο Ελ Καντουρί, τώρα τελευταία προέκυψε κι αυτό το μικρό σοκ με τον Νάρεϊ.

Από το πιο μεγάλο ματς της σεζόν θα λείψει ο Νάρεϊ, ενώ πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Ολιβέιρα και τον Ελ Καντουρί. Ο Λουτσέσκου τους θέλει όλους έτοιμους για να αποφασίσει, αν και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πάρει πράγματα από παίκτες που έχουν χάσει ρυθμό, από ποδοσφαιριστές που όταν έχουν ενοχλήσεις δυσκολεύονται να υπερβάλλουν τον εαυτό τους και… κάτι τελευταίο!

Άλλη μία «μαγκιά» που πρέπει να κάνει ο Λουτσέσκου, αφού πάλι σε αυτόν καταλήγουμε: Θα καταφέρει και πάλι να πάρει το 100% από παίκτες των οποίων τελειώνουν τα συμβόλαια και λίγο-πολύ ξέρουν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν στην ομάδα; Πολλές φορές και σε πολλές περιπτώσεις το 2018 και το 2019 το κατάφερε και αυτό με εκπληκτικό τρόπο αφού στη διαχείριση προσωπικοτήτων είναι εξαιρετικός! Τότε, οι παίκτες που αποχαιρετούσαν ήταν οι καλύτεροι! Τώρα θα δούμε. Αν θα παίξουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.