Ολυμπιακός: Το χρονικό του σπουδαίου deal με τον Κορδόν!

Ολυμπιακός: Το χρονικό του σπουδαίου deal με τον Κορδόν!

Αντόνιο Κορδόν

bet365

Ο Κορδόν είναι το νέο... αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού με το Gazzetta να έχει αποκαλύψει στις 13 Μαϊου τις συζητήσεις των 2 πλευρών επί ελληνικού εδάφους!

Ο Ολυμπιακός πριν καλά καλά συμπληρωθούν 10 μέρες από τη συζήτηση - που αποκάλυψε το Gazzetta όταν έγινε στην Αθήνα - με τον Αντόνιο Κορδόν πέτυχε ένα σημαντικό deal, φέρνοντας στην Αθήνα τον έμπειρο και χαρισματικό Ισπανό παράγοντα (και ενώ συζητούσε / συζήτησε μαζί του και λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του στην Ελλάδα). Ο Κορδόν δέχθηκε μία πολύ καλή πρόταση, μία πρόταση προοπτικής από τον Ολυμπιακό, άκουσε άκρως πειστικά πράγματα από τη διοίκησή του και τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έκανε και άλλες 2 συναντήσεις στην Αγγλία (μία πριν και μία μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα) και τελικώς έδωσε τη θετική του απάντηση. Και ο Κορδόν δεν μίλησε μόνο με την πλευρά Μαρινάκη αλλά είχε συζητήσεις με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Μία απάντηση που είχε να κάνει και με τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και την πρόκληση του να εργαστεί ξανά εκτός της Ισπανίας. Ο 59χρονος Αντόνιο Κορδόν είχε ζητήσει λίγο παραπάνω χρόνο για την τελική του απάντηση, χρόνος που του δόθηκε αλλά είχε όμως παραδώσει λίστα με υποψηφίους προπονητές στον πειραϊκό σύλλογο! Είχε δηλαδή παρουσιάσει ήδη πλάνο για να είναι έτοιμος στην περίπτωση της ενεργοποίησης μίας τελικής συμφωνίας. Όλες τις προηγούμενες ημέρες το όνομά του είχε εμπλακεί με τη Μπαρτσελόνα (χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ουσιαστικό ή χειροπιαστό, πλην όμως συνδέθηκε το όνομά του με τον σύλλογο της Καταλωνίας) ενώ υπήρξε και το ενδιαφέρον της Άστον Βίλα.

Παρόλα αυτά όμως ο έμπειρος παράγοντας επέλεξε να πιάσει Λιμάνι για να αποτελέσει τον νέο τεχνικό διευθυντή του (ο προκάτοχός του και υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού στα τελευταία του ματς, Ζοσέ Ανιγκό, θα συνεχίσει στην ομάδα σε επιτελικό πόστο στις Ακαδημίες των Πειραιωτών). Να κρατήσουμε και ένα... παραθυράκι να θέλει να φέρει και δικούς τους συνεργάτες ή ανθρώπους που ήξερε από τη διαδρομή του στην Ισπανία (είτε γνωρίζοντάς του και είτε δουλεύοντας μαζί τους). Πχ στη Μπέτις είχε δουλέψει με στελέχη όπως οι Αλμπέρτο Μπενίτο και Χοσέ Ιγνάσιο Ναβάρο με τον πρώτο εκ των δύο να έχει εργαστεί σε ομάδες της Ισπανίας (όπως τη Κάντιθ) ως αθλητικός διευθυντής.

Ο 59χρονος Κορδόν είχε διατελέσει αθλητικός / τεχνικός διευθυντής στη Μπέτις από το 2020 έως το 2023 ενώ πριν εργάστηκε στο ίδιο πόστο στο Εκουαδόρ, τη Μονακό και τη Βιγιαρεάλ. Με τη Μπέτις είχε κλείσει για ένα deal διάρκειας 4 ετών και ενώ στη Βιγιαρεάλ ήταν υπεύθυνος για μεταγραφές όπως των Καθόρλα, Βαλέντσια, Ζαπάτα, Γοδίν, Παουλίστα, Μουσάτσιο, Βιέτο και αρκετών ακόμα. Στη θητεία του στη Μονακό ήταν μέσα στους ανθρώπους που διαπραγματεύθηκαν τη μεταγραφή του Μπαπέ. Γενικά αποτελεί ένα στέλεχος με καλό βιογραφικό, ανάλογες συστάσεις αλλά και καλή δουλειά όπου και εάν πήγε. Από τη Μπέτις αποχώρησε μάλιστα μετά από δική του επιθυμία και με τις φημολογίες να μιλούν για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα εκείνη την περίοδο (το οποίο και αναφέραμε και πιο πάνω). Τώρα τι μένει; Μα φυσικά το επόμενο βήμα με τον προπονητή που θα κλείσει αλλά και η υλοποίηση του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν.

Photo Credits: Getty

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα