ΑΕΚ: Ο «βιονικός» Χατζισαφί, παράδειγμα επαγγελματισμού και αφοσίωσης

ΑΕΚ: Ο «βιονικός» Χατζισαφί, παράδειγμα επαγγελματισμού και αφοσίωσης

Ο Χατζισαφί της ΑΕΚ

bet365

Ο Εχσάν Χατζισαφί μπορεί να πάρει τον τίτλο του «unsung hero» της ΑΕΚ. Όντας ένα από τα παραδείγματα του επαγγελματισμού και της αφοσίωσης που διακρίνει την ομάδα του Αλμέιδα, ο 33χρονος Ιρανός μπακ θα συνεχίσει να φορά τα κιτρινόμαυρα.

Η φετινή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν στηρίζει τη δυναμική της σε έναν, σε δύο ή σε τρεις συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Η πορεία της και οι εμφανίσεις της μέσα στον αγωνιστικό χώρο φέρουν φυσικά τη σφραγίδα του «Πελάδο» που είναι ο απόλυτος MVP της ομάδας, ωστόσο σε επίπεδο ποδοσφαιριστών το αποτέλεσμα προέρχεται από την ομαδική δουλειά αρκετών μονάδων.

Ένας από αυτούς που έχουν δώσει ό,τι έχουν και δεν έχουν και μπορεί να μπει στην κατηγορία του «unsung hero» καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής που συνήθως εισπράττουν τα περισσότερα εγκώμια είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Εχσάν Χατζισαφί. Ο παίκτης που είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αφοσίωσης και της αυτοθυσίας που διακρίνει το σύνολο του Αλμέιδα.

Ο έμπειρος Ιρανός διεθνής έχει κερδίσει με τον επαγγελματισμό του την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα, τραβώντας μόνος του το κουπί για αρκετό καιρό και ανταποκρινόμενος πλήρως στα καθήκοντά του. Ο «Πελάδο» επιθυμούσε διακαώς την ανανέωση του συμβολαίου του Χατζισαφί καθώς αυτό έληγε στο τέλος της σεζόν και ο Αργεντινός τεχνικός θα συνεχίσει να τον έχει στα πλάνα του μετά τις υπογραφές που έπεσαν το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία στην OPAP Arena.

Ο 33χρονος Ιρανός αριστερός μπακ φαίνεται «βιονικός» καθώς μετά από την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί ο Μιλάντ Μοχαμάντι έπειτα από το Μουντιάλ αναγκάστηκε να καλύπτει ακατάπαυστα το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ. Από την πρώτη αναμέτρηση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με αντίπαλο την Κηφισιά για το Novibet Κύπελλο μέχρι σήμερα, ο Χατζισαφί ήταν βασικότατος στα 24 από τα 28 ματς και μάλιστα έγινε αλλαγή μόνο στα δύο από αυτά!

Ο Χατζισαφί κατάφερε να συνδυάσει τις συνεχόμενες εμφανίσεις του με πολύ σταθερά νούμερα τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι στην αριστερή πτέρυγα. Σύμφωνα με το Wyscout είχε 69% επιτυχία στις αμυντικές μονομαχίες του με 10,2 ανακτήσεις και 4,3 κοψίματα ανά ματς και ειδικά ειδικά στα κρίσιμα ματς των play-offs οι αριθμοί του αμυντικά ήταν συνήθως πάνω από τους μέσους όρους του.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στο δημιουργικό κομμάτι, εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες του Αλμέιδα με τα ανεβάσματα στην πλευρά του. Με ικανοποιητικά ποσοστά στο passing game και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, μπορεί να έχει καταγράψει μόνο δύο ασίστ, ωστόσο η συμμετοχή του επιθετικά ταίριαξε με το συνολικό πλάνο του «Πελάδο», οποίος τον εμπιστεύτηκε απόλυτα μετά τον τραυματισμό του Μοχαμάντι.

Απόλυτα λογικό το γεγονός η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα ήθελαν να διατηρήσουν τον Χατζισαφί στο ρόστερ. Άλλωστε εκτός από την εμπειρία και τη σταθερότητα, με την παρουσία του προσφέρει αρκετά και εντός των αποδυτηρίων. Αποτελεί έναν παίκτη με προσωπικότητα, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από το ενδιαφέρον που προσελκύει από τα ιρανικά media, όντας και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα