Ματίας Αλμέιδα: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο κορυφαίος όλων!

Ματίας Αλμέιδα: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο κορυφαίος όλων!

Ο Ματίας Αλμέιδα οδήγησε την ΑΕΚ στην κορυφή

bet365

Το Gazzetta και ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζουν στον Αργεντινό τεχνικό και όσα πέτυχε να αλλάξει, το ρεπορτάζ ''άφιξης'' στην ΑΕΚ και το πρόσωπο που έπεισε τον Μελισσανίδη...

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα χτίστηκε από πέρυσι το καλοκαίρι, τον Ιούλιο στο Άλκμααρ, για να πρωταγωνιστήσει. Δημιουργήθηκε για να φτάσει να είναι ανταγωνιστική, δουλεύτηκε για να αποβάλλει την ηττοπάθεια, να αλλάξει τη νοοτροπία της σε ομάδα νικήτρια, που γνωρίζει και στις κακές – στραβές στιγμές να παίρνει αυτό που πρέπει, να τις διαχειρίζεται και να βγαίνει κερδισμένη! Διότι ο Αργεντίνος κορυφαίος προπονητής του πρωταθλήματος απ' όταν ήρθε στην Αθήνα για να γνωρίσει την επόμενη ομάδα της καριέρας του, δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο προκειμένου να καταλάβει όλα όσα έπρεπε να αλλάξει, να βρει τα λάθη και να τα διορθώσει. Να αλλάξει την ΑΕΚ μια για πάντα...

Ήταν δύσκολο μα εκείνος το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο... Πραγματικά θαρρεί κανείς και δεν χρειάστηκε να ...ιδρώσει! Κι όμως το πιο δύσκολο κομμάτι δεν ήταν το αγωνιστικό και δεν αφορούσε μόνο το πνευματικό, ήταν ο συνδυασμός των δυο αυτών πραγμάτων σε συνάρτηση με το χτίσιμο ισχυρών αποδυτηρίων, δυνατών δεσμών μεταξύ των προσώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος, σχέσεων που θα πήγαιναν και θα περνούσαν από το επίπεδο συνεργασίας και συναδελφικότητας με καθαρά επαγγελματικούς όρους και ρόλους, σε αυτό των δεσμών οικογένειας που διακρίνεται από το πνεύμα αυτοθυσίας, το εμείς έχει σημασία, όχι το εγώ!

Μπορεί αυτά να τα σκέφτεται κανείς εύκολα, να τα 'χει στο κεφάλι του αυτονόητα να συμβαίνουν, να εκτιμά ότι μπορεί να γίνουν... Αλήθεια είναι αν πρόκειται για το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση και την κατάλληλη στιγμή. Συνήθως η δυσκολία είναι να τα πετύχεις όλα αυτά μαζί και να βρεις το πρόσωπο γεγονός που στοίχισε στην ΑΕΚ κοντά μια πενταετία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε στην Αθήνα, αξίωσε την ευκαιρία από τον Δημήτρη Μελισσανίδη (ο οποίος τον συνάντηση και φυσιογνωμικά κατάλαβε ότι είναι ο άνθρωπος που περίμενε για να ηρεμήσει τη σεζόν που μπαίνει ξανά στην Νέα Φιλαδέλφεια η ομάδα).

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσφορά του Γκουστάβο Πογέτ. Νομίζω απ' όσο γνωρίζω από το ρεπορτάζ πως αν δεν ήταν αυτός ο Ουρουγουανός τεχνικός, πρώην της ΑΕΚ και πλέον της Εθνικής μας, ίσως τώρα ο Αλμέιδα να μην ήταν ο αγαπημένος όλων των Ενωσιτών, για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι και να μαθαίνει ο κόσμος πως έγιναν κάποια πράγματα και ποιοι πραγματικά έπαιξαν ρόλο! Αλλά και πάλι ότι και να 'λεγε ο καθένας, όσα και να επεδίωκαν να προσπαθήσουν να δώσουν στον Μελισσανίδη να καταλάβει, αν δεν τον γνώριζε ο ίδιος και δεν άκουγε τον Πελάδο να του λέει «αν μου στερήσεις έστω έναν από τους συνεργάτες μου δεν χρειάζεται να συζητάμε καν το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε, δεν θα το δεχθώ», τότε δεν θα φτάναμε στο σήμερα!

Η μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς» και η νοοτροπία νικητή!

Αλμέιδα και Μελισσανίδης

Αυτή ήταν η ατάκα κλειδί για τον ιδιοκτήτη του κιτρινόμαυρου club. Μαζί με τα υπόλοιπα, το γεγονός ότι είχε έναν άνθρωπο με μπέσα και παλιακή λογική δύναμης λόγου τιμής, αλλά και όσα του είπαν άνθρωποι όπως (επαναλαμβάνω κυρίως) ο Πογέτ, ήταν αρκετά για να κλειδώσει στο μυαλό του Μελισσανίδη πως αυτός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, για την κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Όπως και αποδείχτηκε. Έπειτα όλα πήραν τη σειρά τους με κύριο, μεγάλο και απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν τον Ματίας Αλμέιδα ο οποίος είναι πλέον σύνθημα στα χείλη των φίλων της ΑΕΚ και αν καταφέρει να κατακτήσει το νταμπλ θα ξεπεράσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (που 'χε πάρει πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν)...

Ο αγαπημένος όλων και κορυφαίος προπονητής της σεζόν είχε διαπιστώσει ότι το πρώτο πρόβλημα που έπρεπε να λύσει ήταν στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Έως και λίγο πριν τα play-offs δούλευε προκειμένου να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Δεν επιτυγχάνεται από τη μία μέρα στην άλλη, μια ομάδα που τη διακρίνει η ηττοπάθεια, να περάσει στο dna νικητών και να το πιστεύουν όλοι, χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και πλέον το κλειδώνει όλο αυτό χάρη στο αποτέλεσμα, διότι έρχεται και το πρωτάθλημα, διαφορετικά ίσως να απαιτούνταν επιπλέον προσπάθεια. Όμως όταν συνδυάζεται με το αποτέλεσμα όλα γίνονται πιο εύκολα, πού να πάρει και νταμπλ!

Δεύτερο κομμάτι το εσωτερικό, το κλίμα της ομάδα, να περάσουμε από το «εγώ», στο «εμείς» και να ποτιστούν όλα τα Σπάτα με το πνεύμα αγάπης και σεβασμού μεταξύ όλων, να καταλάβουν ότι είναι οικογένεια, να γίνει και πάλι η ΑΕΚ στο ποδοσφαιρικό της τμήμα, ένα γκρουπ πανίσχυρο που δεν επηρεάζεται από τρίτους και ανθρώπους εκτός των αποδυτηρίων της. Οι ρόλοι όλων όσων ήρθαν να βοηθήσουν σε αυτό τον Αλμέιδα (Κουχάρσκι, Μπρούνο Άλβες, Ναλιτζής και άλλοι) ξεκάθαροι και προκαθορισμένοι στα Σπάτα από τον ίδιο τον Πελάδο, όπως και το πότε και ποιοι έχουν θέση και λόγο παρουσίας – ύπαρξης εκεί, στο σπίτι προπονητών και ποδοσφαιριστών.

Κάθε μικρή λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά... Κάθε μικρή προσπάθεια που είχε αποτέλεσμα έφερνε όλο και πιο κοντά την ομάδα σε αυτό που ήθελε ο προπονητής. Και κάθε δέσμευση του Αλμέιδα που γινόταν πράξη σφράγιζε το συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδίου και των παικτών του. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας φοβερός προπονητής, ειλικρινής και τίμιος απέναντι στους ποδοσφαιριστές του, με σεβασμό και αγάπη στο club που υπηρετεί, με αξίες και ιδανικά που αποδίδουν αναγνώριση, τιμή και λατρεία στο αντικείμενο που ασχολείται, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Πώς να μη τον δικαιώσει αυτό έπειτα; Ήταν απλά θέμα χρόνου, αλλά τώρα που 'γινε με το... καλημέρα, είναι απλά η απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο είναι πάντα στο τέλος δίκαιο με αυτούς που το αξίζουν...

Ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε γιατί διψούσε να πετύχει, ζήτησε την ευκαιρία από τον Μελισσανίδη και την ΑΕΚ, την πήρε και την... απογείωσε!

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα