Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και πόσα γκολ έχει βάλει στον Παναθηναϊκό

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και πόσα γκολ έχει βάλει στον Παναθηναϊκό

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ και πόσα γκολ έχει βάλει στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και μετράει τα γκολ που έχουν βάλει οι ασπρόμαυροι στους πράσινους. Σχόλια και για το ρόστερ του Δικεφάλου, αλλά και τα διαιτητικά θέματα.

Πολλές φορές μέσα στη σεζόν αναφερόμουν στην ΑΕΚ και στις… άπειρες θλάσεις των παικτών της. Αναρωτιόμουν κι’ εγώ πώς και αν θα αντέξει η Ένωση. Αλήθεια είναι ότι το βάθος του κιτρινόμαυρου ρόστερ έδωσε την απάντηση. Η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε, άσχετα αν κατακτήσει ή όχι το πρωτάθλημα.

Το ρόστερ μίας ομάδας δεν κρίνεται το καλοκαίρι μόλις τελειώσουν οι μεταγραφές. Αλίμονο… Το ρόστερ δεν κρίνεται στα ντέρμπι, ούτε καν στα αποτελέσματα, και στις καλές περιόδους. Το ρόστερ κρίνεται κυρίως στα δύσκολα και στις κρίσεις.

Ειδικά το βάθος κάθε ομάδας κρίνεται στα δύσκολα. Είτε στο Πέμπτη-Κυριακή της Ευρώπης και πώς το αντιμετωπίζει με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είτε πολύ περισσότερο όταν έχεις 3-4-5-6 απουσίες σε ένα βάθος χρόνου.

Σε αρκετές φάσεις της φετινής σεζόν ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες. Κατά βάση έλειπαν παίκτες που δεν ήταν στον κορμό των 14-15 παικτών, ήταν όμως αρκετοί που έδιναν εναλλακτικές λύσεις. Αυτή την περίοδο που τελειώνει η σεζόν, ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει τα πιο σοβαρά ζητήματα. Έχασε τον Νάρεϊ, μυϊκά προβλήματα αντιμετωπίζουν ο Ίνγκασον, ο Ντόουγκλας και ο Τάισον, για τον σημερινό αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό απουσιάζει και ο Σάστρε που τραυματίστηκε με τον Άρη.

Πώς θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ και τι εικόνα μπορεί να παρουσιάσει σε ένα τέτοιο ματς, με τόσες απουσίες; Οκ! Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά σε τέτοιες βραδιές κρίνεται ένα ρόστερ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει ανταγωνιστική εικόνα όταν του λείπουν τόσοι βασικοί παίκτες και τόσες προσωπικότητες; Επειδή μεγάλα και οριστικά συμπεράσματα ΔΕΝ πρέπει να βγάζεις από μία βραδιά, όλη η χρονιά του ΠΑΟΚ που ΔΕΝ είχε Ευρώπη, τι ακριβώς μας έδειξε για το βάθος σε σχέση με την ποιότητα του ρόστερ του;

Αν στον ΠΑΟΚ αναλύσουν σωστά τα δεδομένα, τότε είναι βέβαιο ότι ΕΦΟΣΟΝ βάλουν υψηλούς στόχους και μιλήσουν για πορείες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, τότε η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ρόστερ είναι απαραίτητη. Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι: Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ποσοτική αναβάθμιση του ποιοτικού ρόστερ που θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν.

Σήμερα στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός παίζει και απόψε το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Θα εμφανιστεί μία ομάδα στο γήπεδο που μας έχει πείσει ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει, ακόμη και αν χρειαστεί να φθάσει στο 90+8΄ στο 90+12΄.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα στο ματς με τον Παναθηναϊκό παίζει για το γόητρό του, για τον κόσμο του που θέλει μεγάλες νίκες, αλλά και για να φθάσει την τελευταία αγωνιστική να παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό την τρίτη θέση, έχοντας αβαντάζ δύο αποτελεσμάτων. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει νίκη ή ισοπαλία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού όπως έκανε τον Ιανουάριο, τότε θα πάρει ένα πλεονέκτημα, εφόσον βέβαια ο Ολυμπιακός χάσει από την ΑΕΚ και την Κυριακή χάσει και από τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί να πάρει αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό σε τέτοιας σημασίας ματς, χωρίς παίκτες-προσωπικότητες όπως ο Ίνγκασον στην άμυνα, ο Ντόουγκλας στο κέντρο, ο Τάϊσον στην επίθεση, χωρίς Νάρεϊ και Σάστρε;

Για να δούμε… Η αίσθηση όλων είναι ότι παικτικά και τακτικά ο ΠΑΟΚ τον «έχει» τον Παναθηναϊκό. Τον «ματσάρει» καλύτερα από τον καθένα παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός που έχει ως μεγαλύτερο πλεονέκτημά του την αμυντική λειτουργία, έχει δεχθεί από τον ΠΑΟΚ τα μισά γκολ που δέχθηκε φέτος σε ΟΛΗ τη χρονιά! Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σε κανονική περίοδο, play-offs και κύπελλο έχει δεχθεί μόλις 16 γκολ και ο ΠΑΟΚ του έχει βάλει τα 8!

Διαιτητής; Ο Πόουσον! Μπορεί η τηλεοπτική μετάδοση να μην τον δείχνει καθόλου; Δεν πιστεύω ότι ένας Άγγλος διαιτητής θα παίξει ρόλο στο αποτέλεσμα ενός ελληνικού αγώνα, όπως έκανε στη σφαγή του Άγιαξ-ΠΑΟΚ, αλλά πολύ απλά δεν θέλει κανείς ούτε να τον βλέπει!

* Το έγραψα και το ξαναγράφω! Ο Ολυμπιακός κατάφερε άθελά του να «διώξει» τους καλούς ξένους διαιτητές, που εκείνος κατηγορεί ότι η ΑΕΚ δεν θέλει για να επανέλθουν οι Έλληνες! Εκπληκτικό δεν είναι να κάνει ο ένας το χατίρι του άλλου; Όσο απίστευτη είναι η πολιτική των δύο ΠΑΕ σε αυτά τα θέματα όπου φυσικά δεν αναζητούν το 50-50, άλλο τόσο είναι και η εξέλιξη! Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη φασαρία για… τη φασαρία. Συνέχισε το σόου κατά των ξένων διαιτητών και της ΚΕΔ, θέλοντας να πείσει ότι «παλεύει» για να έρθουν καλύτεροι διαιτητές! Και όταν ήρθαν οι elite, κατάφερε να τους «κόψει» με όσα έγιναν στο δικό του γήπεδο! Παρολ’ αυτά η UEFA έμαθε τι έπαθε ο Μάσα, αλλά δεν τιμώρησε τους υπαίτιους. Σε κάθε περίπτωση όταν έχεις χάσει εντελώς την μπάλα, μπορεί και να πρωταγωνιστείς σε τέτοιου είδους παραστάσεις! Και έχεις τον Πρωθυπουργό με τους συνεργάτες του να ζητάνε… καλούς ξένους διαιτητές, λες και αυτοί ήταν το πρόβλημα. Να που εκτέθηκαν και πάλι όσοι υποστήριζαν την πολιτική Ολυμπιακού, αφού ούτε οι καλοί ξένοι απέβαλαν την τοξικότητά τους. Ήταν θέμα χρόνου βέβαια να αποδειχθεί και αυτό για όσους έβλεπαν μπροστά. Μπροστά και καθαρά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.