H... αγέλη του Αλμέιδα και η ώρα της έδρας!

H... αγέλη του Αλμέιδα και η ώρα της έδρας!

H... αγέλη του Αλμέιδα και η ώρα της έδρας!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, τη... συμμορία του Πελάδο και τον ρόλο που οφείλει να παίξει η δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ έχει υστερόγραφα...

Η κουβέντα η οποία αφορούσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στη διάρκεια του οποίου κατά γενική ομολογία η ΑΕΚ ήταν αυτή που κυριάρχησε και άξιζε τη νίκη που λόγω δοκαριών και ατυχίας δεν ήρθε (και όχι κακών τελειωμάτων φάσεων αυτή τη φορά), αλλά απέδειξε πολλά. Παρά την γκέλα για τον Δικέφαλο στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά και στον κόσμο αυτής, η εικόνα στο μεγάλο ματς που τελικά δεν έκρινε τον τίτλο, εκτόξευσε την αυτοπεποίθηση και την πίστη όλων ότι έως το τέλος της σεζόν, στα επόμενα τρία ματς, δύναται η ΑΕΚ να κάνει τρεις νίκες και να πάρει το πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενη στραβοπάτημα του αντιπάλου της.

Αυτό είναι και το σωστό. Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού κατάφερε να διατηρήσει την ισοβαθμία έχει το προβάδισμα. Όμως βάση εικόνας ομάδων, βάθους ρόστερ και προγράμματος σε αυτό το φίνις με τα τρία ματς που απομένουν, η ΑΕΚ παραμένει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που σημείωνα και χθες... Ωστόσο αυτό για να συμβεί, για να διατηρήσει το ρόλο του φαβορί και ας μην έχει την ισοβαθμία με τους πράσινους, θα πρέπει η Ένωση να κάνει αυτό που απαιτείται και να ανταποκριθεί στα ματς που της απομένουν: να πετύχει εκείνη το τρία στα τρία και την ίδια ώρα να περιμένει – προσδοκά στραβοπάτημα του αντιπάλου της!

Το πιο σημαντικό ματς από τα τρία που απομένουν, επί της ουσίας, έφτασε... Είναι αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι» πετυχαίνουν τους «ερυθρόλευκους» και πάλι με την πλάτη στο τοίχο, με την υποχρέωση αυτό το ματς στην Νέα Φιλαδέλφεια να συνιστά γι' αυτούς και πάλι σούπερ τελικό, έστω για τη τρίτη θέση. Θα παίξουν με... λύσσα, θα δώσουν ότι έχουν, για να κερδίσουν ή έστω να φύγουν με το ισόπαλο αποτέλεσμα, διότι διαφορετικά θα 'ρθουν τα πολύ δύσκολα για αυτούς. Διότι εκτός από τη τρίτη θέση που ίσως χαθεί από τον ΠΑΟΚ θα 'χουν να διαχειριστούν και εσωστρέφεια, πίεση και αντιδράσεις από τον κόσμο (αν έρθουν σερί ήττες σε όλα τα ντέρμπι που 'χουν μπροστά του με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) και δυσκολία στο χτίσιμο της επόμενης σεζόν στην εύρεση προπονητή και παικτών...

Είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη και να μην ήταν, στην ΑΕΚ έτσι πρέπει να το αντιλαμβάνονται. Η αλήθεια είναι πως έτσι το δουλεύουν στα αποδυτήρια και στα Σπάτα. Η λέξη απογοήτευση είναι άγνωστη για τους «κιτρινόμαυρους» και το σύνθημα εντός ομάδας είναι ένα: «πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και μετά θα μπορούμε τον τίτλο, αυτό είναι το ματς που πρέπει να πάρουμε», κάτι που έλεγαν οι παίκτες μεταξύ τους από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Αυτό δείχνει και πόσο γρήγορα (δίχως να τους επηρεάσει αρνητικά) άφησαν πίσω τους την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Η δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας και η... συμμορία του Πελάδο!

Αλμέιδα παίκτες

Γενικά όλοι οι παίκτες του Δικέφαλου είναι... ταγμένοι και ένα με τον αρχηγό αυτής της ...αγέλης πραγματικά! Πρόκειται για την αγέλη του Ματίας Αλμέιδα και αυτό επιβεβαιώνεται σε καθημερινή βάση πλέον. Γι' αυτόν θα τα κάνουν όλοι, όλα, για πάντα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Σπάτα με την έναρξη της δουλειάς, χθες κοινώς, για το ματς με τον Ολυμπιακό, ακόμη και παιδιά που ταλαιπωρούνταν ακόμη από ίωσης και στομαχικά ζητήματα, όταν ρωτήθηκαν από το τεχνικό team ποιοι θα μπορέσουν να είναι διαθέσιμοι, όλοι (και με μικροζητήματα τραυματισμών) ανταποκρίθηκαν σε απόλυτο βαθμό, όλοι είπαν: «δεν το χάνουμε κόουτς, μια χαρά είμαστε»!

Δεν είναι υπερβολή, είναι το γεγονός, η πραγματικότητα. Έτσι με το... μαχαίρι στα δόντια πάνε οι παίκτες της ΑΕΚ (και) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά μετά την ομιλία του Αλμέιδα στα αποδυτήρια του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας... Με την ολοκλήρωση αυτής οι πολεμικές ιαχές των παικτών του Δικέφαλου ακούστηκαν έως την Τσόχα και την Αλεξάνδρας! Διότι όλοι γνωρίζουν αυτό που φάνηκε στο χορτάρι και δεν παύουν να πιστεύουν πως θα τα καταφέρουν να κατακτήσουν το νταμπλ. Αλλά και να μην ίσχυε αυτό θα έκαναν τα πάντα για τον αρχηγό της ...αγέλης, για τον προπονητή τους, για τον Πελάδο.

Σε αυτή τη ψυχολογική κατάσταση είναι και οι ΑΕΚτζήδες, οι οπαδοί της ομάδας οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής έκαναν όλη την αποστολή της Ένωσης να παραμιλάει με την παρουσία τους στο ξενοδοχείο και την άνευ προηγουμένου συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία... Οι φίλοι της ομάδας δεν πτοήθηκαν από το ισόπαλο αποτέλεσμα, αντιθέτως απογειώθηκε η επιθυμία τους να βρεθούν δίπλα στην ομάδα για να τη στηρίξουν και να την σπρώξουν σε μία ακόμη νίκη, σε ένα ακόμη ντέρμπι για φέτος και ειδικά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και μετά τα όσα έγιναν στο Φάληρο με τις μπάλες που πετούσαν και το ντου των οπαδών του στο τέλος του αγώνα, βασικά για να τελειώσουν το ματς, πριν την ώρα του...

Τώρα, σε αυτό το ντέρμπι, θα παίξει ρόλο η έδρα... Πρέπει να μιλήσει η δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας και να σπρώξει την ΑΕΚ στην κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τη διατηρήσει στην πρώτη θέση και θα τη στείλει με εκπληκτική ψυχολογία στο προτελευταίο σημαντικό εμπόδιο πριν το φινάλε, στην έδρα του Άρη στο «Βικελίδης»! Η ανταπόκριση του κόσμου υπάρχει, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και σε αυτό το ματς στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη δική της πόλη, οι θέσεις θα είναι γεμάτες, το sold out είναι δεδομένο και η γιορτή που ετοιμάζουν οι φίλοι της Ένωσης για την αγαπημένη τους ομάδα, θα είναι όπως αρμόζει σε όσα έχει ήδη προσφέρει αυτή στον κόσμο της, εντός και εκτός έδρας.

Γιοβάνοβιτς-Αλμέιδα

Υγ: Αναγνώριση, εκτίμηση και απόλυτο σεβασμό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος έχει κάνει φανταστικό έργο στον Παναθηναϊκό και με τα διαθέσιμα υλικά που έχει, για τον άνθρωπο Γιοβάνοβιτς και τη στάση του, αλλά τελευταίος των Μοϊκανών δεν είναι, έχει μιλήσει για διαιτησία πολύ πριν το κάνει (αφού πρώτα τον προκαλέσουν με τις ερωτήσεις τους για την δήθεν αποβολή του Μουκουντί στη συνέντευξη Τύπου). Ήταν 8 Γενάρη του έτους που διανύουμε όταν έχασε από την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και τότε είχε δηλώσει: «Δεχθήκαμε ένα γκολ που σπάνια μπαίνει. Από το χέρι του διαιτητή σε δυο φάσεις, σπάνιο και αδικαιολόγητο γκολ», γιατί μπορεί να ξεχνάμε εύκολα αλλά όχι και τόσο μίστερ... Κατά τα άλλα δεν αλλάζει στο παραμικρό ο απόλυτος σεβασμός, η εκτίμηση και η αναγνώριση δουλειάς του, αλλά όχι και τελευταίος των Μοϊκανών, πρώτος είχες μιλήσεις (συγκριτικά με τον Ματίας Αλμέιδα) για διαιτησία!

Υγ2: Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά επτά(!!!) ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην κορυφαία 11άδα του πρωταθλήματος σύμφωνα με το wy scout και όχι τον... τραχανοπλαγιά ...Τσακίρη που λέει ότι θέλει εκείνος και γουστάρει ανάλογα με την ομάδα που γουστάρει. Χατζισαφί αριστερό μπακ, Μουκουντί και Βίντα στην άμυνα, Γκατσίνοβιτς αριστερό χαφ-εξτρέμ, Πινέδα κεντρικός μέσος, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία επιθετικό δίδυμο... Υπάρχουν και οι Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός), Λάρσον (ΟΦΗ), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ) και Μπιέλ (Ολυμπιακός).

Υγ3: Κουράγιο και δύναμη στον Αϊτόρ, αλλά κυρίως στη σύζυγό του, είναι πολύ δύσκολο αυτό και δεν ξεπερνιέται εύκολα και το γνωρίζουν όσοι το 'χουν βιώσει. Να τους έχει ο Θεός καλά και γερούς να ζήσουν τη χαρά αυτή άμεσα για να ξεπεράσουν την απώλειά τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...