ΑΕΚ: Ορκισμένος στον Αλμέιδα ο Πινέδα για να υπερασπιστεί μέχρι και την... εστία

ΑΕΚ: Ορκισμένος στον Αλμέιδα ο Πινέδα για να υπερασπιστεί μέχρι και την... εστία

Ο Πινέδα στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

bet365

Πέρα από τη δεδομένη κλάση του, ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα αφοσίωσης σε προπονητή και ομάδα. Ταγμένος στον Ματίας Αλμέιδα ο Μεξικανός χαφ της ΑΕΚ καλύπτει όποια θέση κι αν του ζητηθεί με την ίδια διάθεση να προσφέρει για το σύνολο.

Τη στιγμή που ο Λάζαρος Ρότα αποχωρούσε πάνω στο φορείο και γεμάτος αίματα στο κεφάλι από το χτύπημα του Μπερνάρ, μεταφερόμενος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, το δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ έμενε γυμνό. Και ο άνθρωπος που κλήθηκε να καλύψει τη θέση αυτή -καθώς ο Σιντιμπέ απουσίαζε- ήταν ο Ορμπελίν Πινέδα. Όσοι γνωρίζουν, δεν απόρησαν με αυτή την επιλογή, από τη στιγμή που ο Μεξικανός χαφ έχει παίξει ως δεξιός μπακ μέσα στη σεζόν σε άλλες δύο περιπτώσεις όταν χρειάστηκε. Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και στο εντός έδρας ματς κυπέλλου με την Κηφισιά.

Η ανταπόκριση του Πινέδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε μια θέση που απέχει αρκετά από τη φυσική του και παρά το μυϊκό θεματάκι που είχε με τις ενοχλήσεις ήταν συγκλονιστική, ακυρώνοντας τον Μπερνάρ και βγάζοντας σωστούς συνδυασμούς με τον Ελίασον από τη δεξιά πτέρυγα. Ο 27χρονος Μεξικανός χαφ, λες και ήταν ένας καθαρός πλάγιος μπακ, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση σύμφωνα με το Wyscout με 60% επιτυχημένες αμυντικές μονομαχίες, με εννιά ανακτήσεις και δύο κοψίματα, έχοντας πέντε προωθητικές ενέργειες ανεβαίνοντας όλη την πτέρυγα, με δύο στις τέσσερις επιτυχημένες ντρίμπλες και 90% ακρίβεια στις πάσες καθώς μόλις τρεις από τις συνολικά 29 που επιχείρησε ήταν λανθασμένες!

Βέβαια το ποιος είναι ο Πινέδα το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά από την παρουσία του τους προηγούμενους μήνες, κατά τους οποίους έγινε αντιληπτό για ποιον λόγο ο Ματίας Αλμέιδα επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του έστω και με τη μορφή δανεισμού και χωρίς οψιόν αγοράς από τη Θέλτα το περσινό καλοκαίρι. Αλλά και για ποιον λόγο δεδομένα ο Αλμέιδα θα ήθελε όσο τίποτε άλλο να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και την επόμενη σεζόν, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί καθόλου εύκολη υπόθεση.

Για την υψηλή ποδοσφαιρική κλάση του «Μαγίτο», όπως είναι το παρατσούκλι του, δεν χρειάζεται να γίνει τόσο ιδιαίτερη αναφορά, όσο για την αφοσίωσή του στον «Πελάδο» αλλά και στην ομάδα προκειμένου να προσφέρει και να δώσει τα πάντα. Σε όποια θέση και αν χρειαστεί. Διότι ο Πινέδα φέτος στην ΑΕΚ έχει χρησιμοποιηθεί εκτός από κεντρικός μέσος στον άξονα, και στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, και στη θέση πίσω από τον επιθετικό και ως δεξιός μπακ δείχνοντας την ίδια συνέπεια!

Όπως ανέφερε και ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλώντας για τον Πινέδα στην εκπομπή Monday FC της NOVA, μόνο τερματοφύλακας, στόπερ και επιθετικός δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Και χάριν υπερβολής μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ακόμα και αν ο Αλμέιδα του ζητούσε να υπερασπιστεί την εστία εφόσον προέκυπτε τέτοια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τότε ο Πινέδα θα ήταν πρόθυμος να το κάνει μονομιάς!

Φυσικά και σε αυτό παίζει ρόλο κλειδί το γεγονός ότι για τον «μικρό μάγο», ο Αργεντινός κόουτς αποτελεί τον ποδοσφαιρικό του πατέρα όντας «ορκισμένος» σε αυτόν. Στα χέρια του αναδείχθηκε στην Τσίβας και εκτοξεύτηκε για να πάρει μεταγραφή έπειτα στην Ευρώπη, στα χέρια του πάλι έκανε το restart, βρίσκοντας ξανά την απόλαυση και τη χαρά του παιχνιδιού στην ΑΕΚ, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Πινέδα αρκετές φορές στις δηλώσεις του...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα