Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-2: «Χ»τυποκάρδι και θρίλερ! (vids)

bet365

Με γκολ - πέναλτι του Πέδρο στο 104' ο Παναιτωλικός ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε τον πρώτο βαθμό στα playouts που δίνει και παραμονή. Ο Λεβαδειακός αν και προηγήθηκε με 0-2 με τα γκολ του Νίκα έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο ένα πολύτιμο τρίποντο παραμονής και παραμένει στην τελευταία θέση.

Τι ματς ήταν αυτό... Τι ζήσαμε στο Αγρίνιο, όπου μετά από μία ματσάρα που έσπασε καρδιές ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, αποτέλεσμα που ουσιαστικά κρατά τα «καναρίνια» και την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Χουχούμη, Στάγιτς στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβό στον άξονα, τους Χουάνπι, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Βοιωτοί είχαν τον Γκροθ στο τέρμα, τους Παζ, Βινίσιους, Λιάγκα, Τσάπρα τετράδα στην άμυνα, τον Μεχία στο «6», τους Χάμοντ, Νίκα εσωτερικούς, τους Γιαννιώτα, Βρακά στα άκρα και τον Γρεμέγιεφ στο «9».

Ξανά πέναλτι οι γηπεδούχοι

Σέντρα στο ματς και ξανά, για τον Παναιτωλικό, στο ίδιο έργο θεατές. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορεξάτοι, έβγαζαν ενέργεια, κέρδιζαν στατικές φάσεις γύρω από τα αντίπαλα καρέ όπου «έψαχναν» τρόπο να τις εκμεταλλευτούν (π.χ. με τον Χουχούμη) αλλά έκαναν ξανά πέναλτι! Στο 6' ο Μάρτενσον ανέτρεψε τον Βρακά, ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, το VAR μετά από αρκετά λεπτά «συμφώνησε» και στο 10' ο Νίκας άνοιξε το σκορ.

Αυτό ήταν το 4ο πέναλτι που υπέπεσαν οι «κυανοκίτρινοι» στα τέσσερα τελευταία τους ματς, δείγμα της παντελής έλλειψης ψυχραιμίας και «καθαρού μυαλού». Αυτόματα οι Βοιωτοί πήραν τα πάνω τους, οι γηπεδούχοι έδειχναν «χαμένοι» και μάλιστα ο Λεβαδειακός «άγγιξε» στο 13' το 0-2, όταν σε φάση τρανζίσιον ο Γιαννιώτας έστρωσε στον Βρακά εκείνος πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερικό πλευρά του δοκαριού του Ανέστη.

Ο Νίκας έκανε και το 0-2

Κάπου στο 20λεπτο τα «καναρίνια» άρχισαν να ανακτούν την αυτοσυγκέντρωσή τους και κυρίως από τα αριστερά με τον Μόρσεϊ θέλησαν να βάλουν «δύσκολα» στον πορτιέρε Γκροθ, ο οποίος αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες του Σουηδού (17'), του Χουάνπι (27'), του Κολοβού (31') και ευρύτερα ο Παναιτωλικός έδειχνε να κρατά τα «ηνία» (κατοχή σε επίπεδα άνω του 65%, στο 40' οι τελικές ήταν 10-4 υπέρ του). Ωστόσο ένα νέο «μπλακ άουτ» στο 44' έβγαλε τους Βοιωτούς με 50αρά μακρινή μπαλιά σε πλεονεκτική θέση, ο Γερεμέγιεφ σέντραρε και ο Νίκας με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματά τους.

Η είσοδος του Πέδρο που τα άλλαξε όλα

Αρχή του δεύτερου μισού και οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να τα παίξουν όλα για όλα, κάτι που συνέβη με την είσοδο του Πέδρο. Ο Πορτογάλος φορ πήγε στο πλευρό του Καρέλη και τελικά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα.

4-4-2 και μείωσε με ωραία κεφαλιά

Τα «καναρίνια» με 4-4-2 πλέον θέλησαν να βγουν μπροστά, κρατούσαν μπάλα εκ νέου σε επίπεδα άνω του 60% αλλά δεν «δημιουργούσαν», ενώ ο Λεβαδειακός από την πλευρά του «γύρισε» σε 3-4-3 με σκοπό να «θωρακίσει» τα «μετόπισθέν» του, ενώ και ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μέχρι που φτάσαμε στο 60' όπου ο Ντίας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πέδρο σκόραρε με μία πανέμορφη κεφαλιά. Πλέον είχαμε... ξανά ματς.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το «μομέντουμ», στο 61' «φλέρταραν» με την ισοφάριση με τον Χουάνπι και λίγο αργότερα ήταν εμφανές πως θα θα παίξουν όλα για όλα, όταν η διάταξή τους άλλαξε ξανά σε 3-5-2, με τους Σενγκέλια, Ντουάρτε σε ρόλο μπακ-χαφ.

Σωστή διαχείριση από τον Λεβαδειακό, ο Πέδρο όμως ισοφάρισε μέσω VAR στην τελευταία φάση του ματς

Οι Βοιωτοί από την πλευρά τους αμύνονταν σωστά και μέχρι το 88' κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Γκροθ. Τότε ο Μπουζούκης «έχασε» για λίγα εκατοστά την ισοφάριση και μπήκαμε στις καθυστερήσεις. Οπου ο Σιδηρόπουλος έδειξε επτά λεπτά, επειδή όμως υπήρχαν νέες διακοπές έγιναν εννέα. Στο 7ο ο Μπελμόντ ανέτρεψε τον Μάρτενσον που του «τσίμπησε» την μπάλα και το VAR τον φώναξε να δει τη φάση. Αμέσως μετά έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ζοάο Πέδρο στο 90'+14' που είχαμε πλέον φτάσει είχε το «κρύο αίμα» και ευστόχησε από τα 11 βήματα, στην τελευταία φάση του αγώνα.

MVP: Ο Ζοάο Πέδρο. Σκόραρε δις σε ένα ημίχρονο όπου πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με κεφαλιά και είχε την ψυχραιμία για να ευστοχήσει από τα 11 βήματα στην τελευταία φάση του ματς.

Στο ύψος του: Ο Νίκας. Ο χαφ του Λεβαδειακού ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε δις στόχο, ενώ ακόμη μία απειλή του έδιωξε ο Ανέστης.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Μπελμόντ στο 90'+7' όπου και ανέτρεψε τον Μάρτενσον και έτσι ο Παναιτωλικός έφτασε στην ισοφάριση.

Το «στραγάλι»: Το ματς είχε ένταση και αρκετά νεύρα. O ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού όπου το VAR τον ενημέρωσε πως δεν υπάρχει οφ σάιντ (στο ριπλέι δεν είδαμε γραμμές). Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε στο 48' πέναλτι για ανατροπή του Καρέλη από τον Γκροθ, αλλά από το VAR του είπαν να ξαναδεί τη φάση και «πήρε πίσω» την απόφασή του , ενώ στις καθυστερήσεις και ειδοποιήθηκε από το VAR για το πέναλτι του Μάρτνεσον. «Εχασε» κάποιες κάρτες, αλλά στον αγώνα έπεφταν... κορμιά.

Το «ταμείο» του Gazzetta : Ηταν μία ντερμπάρα. Ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα στα επίπεδα του 66% και είχε 19 τελικές έναντι 11 του Λεβαδειακού, αλλά οι Βοιωτοί είχαν τις «στιγμές» τους. Στις δύο ομάδες «ανήκε» από ένα ημίχρονο.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Στάγιτς, Χουχούμης (67’ Ντουάρτε), Μάρτενσον, Ντίας (80’ Μπουζούκης), Κολοβός (46’ Ζοάο Πέδρο), Χουάνπι, Μόρσεϊ (67’ Σενγκέλια), Καρέλης (80’ Βοΐλης).
Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Βινίσιους (65’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (81’ Μπελμόντ), Μεχία, Νίκας, Βρακάς (46’ Σαχπεκίδης), Γιαννιώτας (81’ Παναγιώτου), Γερεμέγεφ (89' Σακό).


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα