Ολυμπιακός: Είναι δίκαιο να αξιολογηθεί με 86 λεπτά συμμετοχής ο Μπουτούτσι; Όχι δεν είναι

Ολυμπιακός: Είναι δίκαιο να αξιολογηθεί με 86 λεπτά συμμετοχής ο Μπουτούτσι; Όχι δεν είναι

Ολυμπιακός: Είναι δίκαιο να αξιολογηθεί με 86 λεπτά συμμετοχής ο Μπουτούτσι; Όχι δεν είναι

bet365

Ο Κοσοβάρος διεθνής εξτρέμ αποκτήθηκε στη λογική του να δώσει αγωνιστικές βοήθειες αλλά σε μία γενικότερη χρονιά κακοδιαχείρισης έχει παίξει ελάχιστα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Όταν υπάρχει πληροφόρηση πως ακόμα και παίκτες όπως ο Εμβιλά είναι από εξαιρετικά αμφίβολοι έως... φευγάτοι από τον Ολυμπιακό ως προς την επερχόμενη σεζόν βέβαια - ή ακόμα και ο Αραμπί και άλλοι - τότε καταλαβαίνει κανείς και εύκολα πως οι περισσότεροι (ναι μπορεί να φτάσουμε και σε αυτό το σημείο) στο ρόστερ της ομάδας είναι σε καθεστώς κινδύνου για το μέλλον τους. Υπάρχουν όμως και παίκτες που επαρκή χρόνο δεν έχουν πάρει στα πόδια τους.

Η πιο τρανταχή περίπτωση όλων - ακόμα και πάνω από τον Ραμόν- είναι ο Μπουτούτσι. Ναι οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους πως μπήκε ως αλλαγή στο Novibet Κύπελλο και το 3-0 με την ΑΕΚ και εκεί... ήπιε θάλασσα μην μπορώντας να σταθεί, όμως μιλάμε για έναν εξτρέμ που τον έχουμε δει 21 λεπτά στο Πρωτάθλημα με τον Λεβαδειακό και σχεδόν 65 λεπτά στο Κύπελλο. Όλα και όλα 86 λεπτά.

Ναι ενδεχομένως και να μην κάνει για τον Ολυμπιακό. Πρώτα όμως βλέπεις κάποιον σε ένα εύλογο διάστημα και μετά τον απορρίπτεις. Ο Ζούμπερ Μπουτούτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή από το υπάρχον ρόστερ είναι μάλλον ο πιο αδικημένος. Θα πρέπει λοιπόν να αξιολογηθεί σωστά. Να κριθεί σωστά.

Είναι δίκαιο ένας παίκτης να απορριφθεί ή όχι πάνω σε ένα πλαίσιο 86 λεπτών (σε μία σεζόν πάντως μίας γενικότερης κακοδιαχείρισης σε επίπεδο παικτών); Όχι δεν είναι.

Οι χρόνοι του Μπουτούτσι

  • Stoiximan Super League 1: 21 λεπτά με τον Λεβαδειακό στην κανονική διάρκεια (μπήκε στο 72' αντί του Μασούρα)
  • Novibet Κύπελλο: 65 λεπτά με την ΑΕΚ στην Opap Arena (μπήκε στο 39' αντί του Μπιέλ)
  • Σύνολο: 2 αγώνες με 86 λεπτά

Ο Μπιέλ

Οι τρεις που μπορεί να έχουν καλές προτάσεις και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη - και - των παικτών

Ο Ολυμπιακός σχετικά με το ρόστερ του έχει τουλάχιστον 3 παίκτες ικανούς να του φέρουν χρήματα στο ταμείο του. Αρκετά καλά χρήματα. Αυτοί είναι οι Παπέ Σισέ, Ρέαμπτσιουκ και ακόμα και ο Μπιέλ.

Έτσι και αλλιώς για τη νέα χρονιά οι αλλαγές θα είναι αρκετές και σε επίπεδο προσώπων στο ρόστερ αλλά και γενικά στην ομάδα. Οπότε εκτός από στόπερ που φαίνεται ότι θα αποκτηθούν τουλάχιστον 2 τον αριθμό είναι ανοιχτό να αποκτηθεί και αριστερός μπακ αλλά και παίκτες για τη γραμμή κρούσης.

Από τους προαναφερθέντες παίκτες πάντως ο Αφρικανός στόπερ ήταν εκείνος που κατά καιρούς είχε προσελκύσει σημαντικές και μεγάλες προσφορές. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα έχει έναν... καυτό Μαϊο αλλά και ένα... καυτό καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα προφανώς σε μία τέτοια χρονιά που θα κλείσει αποτυχημένα για τον Ολυμπιακό η βασική και καίρια ευθύνη ανήκει στη διοίκηση και τα επιτελικά στελέχη της ομάδας. Από εκεί ξεκινούν οι ευθύνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι παίκτες δεν έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες. Πολύ μεγάλες. Δεν είναι μόνο οι προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο.

Είναι και οι παίκτες σε σημαντικό έως και μεγάλο βαθμό. Και αυτό ισχύει είτε... άδειασαν αγωνιστικά, είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο, είτε μπήκαν σε διαδικασία αγωνιστικής φθοράς, είτε θέλουν κάτι διαφορετικό για τη συνέχεια της καριέρας τους.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.