SL K19: Μία εβδομάδα πριν από τη στέψη για τον Ολυμπιακό

Κουτσογούλας

bet365

Μετά τη νίκη τους στη Νίκαια, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται έναν βαθμό στο Βόλο για να επιστρέψουν στο «θρόνο» του πρωταθλητή Νέων μετά από έξι χρόνια

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το προτελευταίο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα Super League Κ19, επικρατώντας 2-0 του Ιωνικού. Η Νίκαια δυσκολεύει ως έδρα όλες τις ομάδες χάρη στο αξιόμαχο σύνολο του Γιώργου Γεωργουλόπουλου, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πρόθεση να του κάνουν... δώρο για την ονομαστική του εορτή! Παρότι δεν είχαν στον πάγκο τους τον «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας, καθώς ο Σωτήρης Συλλαϊδόπουλος βρίσκεται πλέον στην πρώτη ομάδα, οι Πειραιώτες έφτασαν στη νίκη με σκόρερ τον έτερο εορτάζοντα Γιώργο Χαραλαμπόγλου με δύο πέναλτι στο α΄ ημίχρονο.

Έτσι, διατήρησαν διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο, ΠΑΟΚ και θα πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Βόλο όπου χρειάζονται έναν βαθμό. Όσο για τον σκόρερ και πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, ο 19χρονος επιθετικός έφτασε ήδη τα 9 γκολ, όλα μέσα στο 2023, αφού έκανε ντεμπούτο τον Ιανουάριο προερχόμενος από τη Φιορεντίνα.

* Ένα βασικό λόγο για τον οποίο χάνει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό συνειδητοποίησε ο ΠΑΟΚ το Σάββατο, στην εντυπωσιακή νίκη του 6-1 επί του Άρη. Το γήπεδο της Σουρωτής ήταν σε εξαιρετική κατάσταση λόγω της πρόσφατης συντήρησης αλλά και της μη χρήσης του για αρκετές ημέρες λόγω των εορτών. Έτσι, οι παίκτες του Στέλιου Μαλεζά ξεδίπλωσαν στο χόρτο τις αρετές τους σε ένα ματς που ήταν 3-0 στο 20λεπτο και θα μπορούσε να έχει... ξεφύγει. Φυσιολογικό είναι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να σκέφτονται πόσους βαθμούς έχασαν (1-1 με τον Λεβαδειακό και τον ΟΦΗ) όταν το γήπεδό τους ήταν σε κακή κατάσταση, βαρύ και δύσκολο για μια ποιοτική ομάδα. Από την άλλη ας πρόσεχαν, θα πούμε εμείς, διότι ειδικά ο ΠΑΟΚ με τα χρήματα που επενδύει στις ακαδημίες του, πρέπει να έχει τη συντήρηση και ορθή χρήση των γηπέδων του σε απόλυτη προτεραιότητα.

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λάμπρος Σμυρλής, εξαιρετικός ήταν ο Γκούμας, ενώ επιστρέφει σε top κατάσταση και ο Καστίδης. Όλα αυτά είναι καλά νέα για την εθνική U19, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Μάλτας. Από την άλλη πλευρά ο Άρης –προς τιμήν του- κατέβηκε σε αυτό το παιχνίδι για να παίξει ανοιχτά, χωρίς φόβο και σκοπιμότητα. Είναι σε μεταβατική περίοδο οι «κίτρινοι» και σίγουρα την επόμενη σεζόν θα εμφανιστούν πολύ πιο ανταγωνιστικοί.

Καλύτερη επίθεση ο Παναθηναϊκός

Ποιότητα, σκόρ και θέαμα. Το τρίπτυχο που καθορίζει την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, που επιβλήθηκε 4-0 του Λεβαδειακού στο Κορωπί, φτάνοντας τα 56 και διαθέτει την καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα, με ένα περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Κορυφαίος ο Δημήτρης Καλοσκάμης με δύο γκολ, το ένα (το 3-0) με έξοχη εκτέλεση, ενώ δύο φορές σκόραρε και ο Γιώργος Καλός.

* Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ και η ΑΕΚ έμειναν στο 0-0. Σπάνιο για δύο φύσει επιθετικές και δημιουργικές ομάδες, όμως μέτρησε πολύ η καλή ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι δύο τερματοφύλακες, Βρακάς και Μπαλαμώτης. Μάλιστα ο τελευταίος –αν και βασικός- βρέθηκε συμπτωματικά στην ενδεκάδα, αφού θα έκανε ντεμπούτο ο Πανορμίτης Καλιαρός (2005) όμως τραυματίστηκε στην προθέρμανση. Άτυχος ο νεαρός. Πολύ καλοί για τους γηπεδούχους οι Ναούμης, Σάλο και για την ΑΕΚ οι Σβίγγος, Μούτσα.

* Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ του Μανώλη Πατεμτζή που γιόρτασε χθες τα 59α γενέθλιά του, ξεπέρασε εύκολα το γρήγορο γκολ που δέχτηκε από το Βόλο (10΄ Παπαθανασίου) και «γύρισε» το ματς επικρατώντας 3-1 με δύο γκολ του Φαϊτάκη και ένα του Θεοδοσουλάκη (έφτασε τα 10 εφέτος). Οι Κρητικοί έχουν ήδη «καπαρώσει» την 5η θέση της βαθμολογίας, που είναι η καλύτερη της Ιστορίας τους σε επίπεδο πρωταθλήματος Νέων. Διατηρούν ελπίδες ακόμα και για τετράδα, αφού «χρωστάνε» δύο ματς.

* Στην Τρίπολη η Λαμία πήρε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, αποσπώντας 1-1 από τον Αστέρα. Με «όπλο» τις αντεπιθέσεις, αιχμή του δόρατος τον Κοντονίκο για τον οποίον ήδη ακούγονται πολλά εγκώμια- και πολύ δουλειά δεξιά από τον Γαλαριώτη, οι φιλοξενούμενοι κλείνουν τη σεζόν με θετικές εντυπώσεις.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

SL U19 - 16η αγωνιστική
SL U19 - 16η αγωνιστική


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα