Play-offs: Τα πέντε πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής (vids)

Δημήτρης Βέργος
Play-offs: Τα πέντε πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής (vids)

bet365

Το Gazzetta καταγράφει πέντε από τους παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει ως τώρα στις τέσσερις αγωνιστικές των play-offs.

Τα πιο συναρπαστικά play-offs της Super League είναι αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς η μάχη του τίτλου στην κορυφή μαίνεται με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στην πρώτη θέση με 69 βαθμούς και τον Ολυμπιακό πιο πίσω με 63 να έχει χάσει έδαφος, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει βγει εκτός παιχνιδιού.

Βέβαια το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται μόνο στη μάχη του τίτλου που κρατάει καλά, αλλά και στη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί χαλαρώσει ακόμα και αν μείνει στη συνέχεια εκτός τίτλου καθώς θα πρέπει να παλέψει για τη 2η θέση ή τουλάχιστον να διασφαλίσει την 3η, την οποία διεκδικεί και ο τέταρτος ΠΑΟΚ που ακολουθεί με 60 βαθμούς.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και τη τελευταία θέση που δίνει έξοδο στην Ευρώπη μεταξύ Άρη και Βόλου με τους κίτρινους τη δεδομένη στιγμή να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα έχοντας έναν βαθμό περισσότερο.

Στις έξι αγωνιστικές που απομένουν θα κριθούν τα πάντα, ενώ όπως πάνε τα πράγματα είναι πολύ πιθανό ακόμα και την τελευταία αγωνιστική να υπάρχουν στόχοι που θα «παίζονται». Ενδεχομένως και ο τίτλος!

Μέχρι τότε, ωστόσο, υπάρχει ακόμα δρόμος. Με την αγωνιστική δράση να έχει διακοπεί λόγω Πάσχα, πάμε να δούμε πέντε από τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από τις τέσσερις αγωνιστικές των play-offs, καταχωρώντας τους πρωταγωνιστές με βάση τη βαθμολογική θέση των ομάδων τους αυτή τη στιγμή.

Άντρατζ Σπόραρ

Άντρατζ Σπόραρ

Στίβεν Τσούμπερ

Στίβεν Τσούμπερ

Σεντρίκ Μπακαμπού

Σεντρίκ Μπακαμπού

Χουάν Ιτούρμπε

Χουάν Ιτούρμπε

Μπόρις Κλέιμαν

Μπόρις Κλέιμαν

Ο Σλοβένος φορ του Παναθηναϊκού είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 18 Φεβρουαρίου και τη 2η αγωνιστική αποτελούσε τον... μοιραίο των «πρασίνων» με το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Βόλο, στη μεγάλη γκέλα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς στη διαδικασία των play-offs. Όμως, στα δύο must-win παιχνίδια που ακολούθησαν ο 27χρονος επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω έχοντας ενεργό ρόλο στις νίκες του Παναθηναϊκού. Αρχικά με το τέρμα του στο «Βικελίδης» επί του Άρη που έκρινε τη νίκη με 0-1 και έπειτα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου ξαναβρήκε δίχτυα με τους «πράσινους» να επικρατούν με 2-0 και να διατηρούνται στην κορυφή.

Ένας... άλλος παίκτης είναι από τον δεύτερο γύρο ο 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο τέλος του πρώτου γύρου για να απαλλαγεί από το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Έπειτα επέστρεψε δριμύτερος, ανέκτησε αυτοπεποίθηση και σκόραρε σημαντικά τέρματα δίνοντας νίκες στην ΑΕΚ. Στα play-offs δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, κάτι που είχε αναγνωρίσει και ο Αλμέιδα, ευρισκόμενος όμως σε εξαιρετική κατάσταση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω στο ματς με τον Άρη. Μπήκε αλλαγή και καθάρισε με μια γκολάρα κι άλλο ένα τέρμα τη νίκη για την ΑΕΚ, διατηρώντας την στην κορυφή.

Ο Κονγκολέζος φορ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League και εύλογα στον Ολυμπιακό στηρίζουν πολλά πάνω του. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όποτε δεν σκοράρει στη διαδικασία των play-offs ο Ολυμπιακός μένει μακριά από τις νίκες. Όπως συνέβη στο 2-2 με τον Άρη και στην ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό όπου έμεινε «άσφαιρος». Ο 32χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα τόσο στο 0-3 επί του Βόλου εκτός έδρας, όσο και στο 3-1 με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» δίνοντας το σύνθημα της ανατροπής με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ. Η αποτελεσματικότητά του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των ερυθρόλευκων στη συνέχεια.

Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός του Άρη δέχθηκε έντονη κριτική καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Το γκολ προς τα τέλη του δευτέρου γύρου στο 0-3 επί του ΟΦΗ ήταν το πρώτο του στο πρωτάθλημα και από εκείνο το σημείο άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έγινε πιο επιδραστικός και στα play-offs δείχνει τον καλό του εαυτό. Ήταν ο καλύτερος παίκτης των κίτρινων στο πρώτο μέρος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τη δεύτερη αγωνιστική με το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό έβαλε ξανά τον Άρη στο παιχνίδι για να πάρει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), ενώ βρήκε δίχτυα ισοφαρίζοντας προσωρινά και στην ήττα (3-1) από την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Μπορεί ο 32χρονος γκολκίπερ να κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη κοπέλα, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο μιλώντας καθαρά σε αγωνιστικό επίπεδο, ο τερματοφύλακας που αγωνιζόταν στον Βόλο (η ομάδα της Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι ξεκινάει διαδικασία λύσης συμβολαίου μετά το περιστατικό που συνέβη) σημάδεψε με μία απόκρουσή του τα play-offs ως τώρα. Ο τερματοφύλακας του Βόλου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με την απόκρουση του πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις κράτησε όρθια την ομάδα του, διατηρώντας την στο παιχνίδι για την ευρωπαϊκή έξοδο. Μια επέμβαση που θα μπορούσε στο τέλος της διαδικασίας των play-offs να κρίνει τη μάχη του τίτλου.

@Photo credits: INTIME