Τζόρτζεβιτς στο Gazzetta: «Το μεγαλύτερο λάθος του Παναθηναϊκού είναι που διέλυσε την ομάδα της Ριζούπολης»

Τζόρτζεβιτς - Καραγκούνης σε μονομαχία

bet365

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μέσω της εξομολόγησής του στο Gazzetta, αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο λάθος του Παναθηναϊκού που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση τόσο πρωταθλημάτων!

Θα μπορουσε να είναι το βιβλίο της ζωής και της καριέρας του. Σε μια συνέντευξη περίπου 19.000 λέξεων, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε απίστευτες - ανέκδοτες ιστορίες μέσω του Gazzetta, από τη μυθική πορεία του στα γήπεδα.

Μετά την ιστορία με το κάπνισμα και τον Μπάγεβιτς, και το ξύλο που γλίτωσε λόγω του Ριβάλντο, το Gazzetta στέκεται στην αναφορά του θρυλικού αρχηγού για το μεγαλύτερο λάθος του Παναθηναϊκού και τη διάλυση της ομάδας της Ριζούπολης.

Τι θα απαντούσες σε αυτούς που έλεγαν πως έβαζες τόσα γκολ επειδή εκτελούσες τα πέναλτι;

Δεν έχω τίποτα να απαντήσω. Πάντα προσπαθούν να σε μειώσουν με κάποιο τρόπο.

Δεν υπάρχει μεγάλη ομάδα που δεν έχει ευνοηθεί. Ήμασταν πολύ καλοί και δημιουργούσαμε πολλές φάσεις. Τότε ήταν και οι άλλοι καλοί. Η ΑΕΚ είχε δυνατή ομάδα, αλλά ήταν επηρεασμένη με την υπόθεση Μπάγεβιτς και ήθελαν απλά να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Άνοιξαν κόντρα με τον Μπάγεβιτς και μετά είχαν διοικητικά προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή ομάδα με δικά του νέα παιδιά και έκανε μεγάλο λάθος που τη διέλυσε μετά την Ριζούπολη. Ήταν όλοι ένας και ένας. Αν έμενε αυτή η ομάδα θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Όχι μόνο εμείς. Θα έπαιρναν το πρωτάθλημα για πολλά χρόνια. Μετά από δύο - τρία χρόνια προσπάθησαν να τους μαζέψουν ξανά. Για ένα παιχνίδι στη Ριζούπολη. Δεν θέλω να βάλω σε ζυγαριά αν εμείς παίζαμε σε καλύτερες συνθήκες ή χειρότερες. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να γίνονται αυτά σε κανέναν.

Ο αντίλογος είναι πως αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει ποτέ...

Ξέρετε πόσα παιχνίδια δεν έπρεπε να γίνουν ποτέ; Σε πόσα πήγε και έφυγε ο Ολυμπιακός με κλούβα; Και στη Λεωφόρο τι έχουμε τραβήξει; Ξέρετε με πόσα ανοιχτά κεφάλια έχουμε φύγει; Από Τούμπα και Χαριλάου έχουμε φύγει τουλάχιστον τρεις φορές με κλούβα. Ο οδηγός... γκάζωνε μη μας έριχναν καμιά βόμβα! Δεν μπορούμε να το ζυγίσουμε. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήμασταν πολύ καλύτεροι.

Το μεγαλύτερο λάθος του Παναθηναϊκού ήταν που διέλυσε αυτή την ομάδα. Όλοι ένας και ένας, με τους περισσότερους Έλληνες. Καραγκούνης, Φύσσας, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου, Γκούμας, Μπασινάς. Όλοι. Θα είχαμε προβλήματα με αυτή την ομάδα. Δύσκολα θα παίρναμε τόσα πρωταθλήματα. Ειδικά όταν θα έπαιρναν εμπειρίες. Ήταν νέοι και όλοι χρειάζονται χρόνο. Τώρα αν μπούμε σε διαδικασία ποια ματς ήταν ακατάλληλα, ο Ολυμπιακός ήταν πάντα στο στόχαστρο επειδή ήταν στην κορυφή και πάντα προσπαθείς να ρίξεις τον πρώτο. Σε ένα λεπτό μπορώ να σου αναφέρω 90% των ακατάλληλων γηπέδων που παίξαμε. Σε αυτό το κομμάτι που λέμε «παράγκα» εμένα η δουλειά μου ήταν ο αγωνιστικός χώρος, όχι το παρασκήνιο. Δεν με απασχολούσε, ούτε με επηρέαζε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα