Ο Ολυμπιακός έχασε φέτος τέσσερα ντέρμπι από αυτογκόλ! Εδώ παύει κάθε συζήτηση…

Ο Ολυμπιακός έχασε φέτος τέσσερα ντέρμπι από αυτογκόλ! Εδώ παύει κάθε συζήτηση…

Ο Ολυμπιακός έχασε φέτος τέσσερα ντέρμπι από αυτογκόλ! Εδώ παύει κάθε συζήτηση…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta πώς στον Ολυμπιακό έχουν βγάλει φέτος μόνοι τους τα μάτια τους.

Τη χειρότερη στιγμή βρήκε ο Ολυμπιακός να κάνει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα μετά από έξι ολόκληρους μήνες, στο παιχνίδι που έπαιζε μάλλον το τελευταίο του χαρτί για την υπόθεση τίτλος.

Αλλά τι τρόπος υπάρχει στο ποδόσφαιρο να αποφύγεις μία εκτός έδρας ήττα σε ντέρμπι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, όταν μέσα σε οκτώ λεπτά και με το αποτέλεσμα στο 0-0 ο πιο έμπειρος στόπερ σου δίνει ασίστ στον αντίπαλο σέντερ φορ και ο πιο έμπειρος δικός σου σέντερ φορ βάζει αυτογκόλ; Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός, όπως προηγουμένως κι ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ, είπε ευχαριστώ στα δώρα των παικτών του Ολυμπιακού, που φέτος έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, έχοντας κι οι ίδιοι ίσως τρελαθεί από τις πολλές αλλαγές προπονητών, αλλά και από τη δική τους ανεπάρκεια.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει κερδίσει εμφατικά, με τριάρες, δύο ντέρμπι (3-1 την ΑΕΚ έξω και τον ΠΑΟΚ μέσα) κι έχει φέρει τρία 0-0 (με ΠΑΟ κι ΑΕΚ μέσα και με ΠΑΟΚ έξω). Νορμάλ αποτελέσματα για ντέρμπι. Το νορμάλ δεν είναι ούτε καν ότι έχει χάσει άλλα τέσσερα ντέρμπι, αλλά ο τρόπος που τα έχει χάσει, με αυτογκόλ η, απίστευτα λάθη των δικών του παικτών.

Από τον ΠΑΟΚ έχασε 1-2 στο Καραϊσκάκη με το 0-1 από αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου.

Από τον ΠΑΟ έχασε 1-1 (γιατί σαν ήττα ήταν) στη Λεωφόρο από μία ακατανόητη ενέργεια του Άβιλα στο 97’ κι εκείνο το αδιανόητο πέναλτι (που ήταν σαν αυτογκόλ).

Από την ΑΕΚ έχασε 0-3 στη Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο με ένα…γλίστρημα του Βρουσάι, ένα αυτογκόλ του Σαμασέκου και ένα πέναλτι-χωρίς λόγο στο 97’ του Ντόη.

Κι από τον ΠΑΟ έχασε 0-2 στη Λεωφόρο με ένα ακατανόητο λάθος του Παπασταθόπουλου και ένα αυτογκόλ του Ελ Αράμπι.

Όταν χάνεις τέσσερα ντέρμπι με τρία αυτογκόλ (!) και άλλα τέσσερα (!) αδιανόητα λάθη των ίδιων των παικτών σου, τότε τι μπορούμε να συζητάμε. Σε αυτά τα τέσσερα ντέρμπι, από τα οποία ο Ολυμπιακός χάνει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, δέχθηκε οκτώ γκολ, εκ των οποίων κανονικό γκολ αντίπαλης ομάδας ήταν μόνο ένα, του Νάρεϊ, το νικητήριο του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Αρκεί αυτό;

sanches_ba

Δυστυχώς δεν αρκεί, γιατί από την αρχή της σεζόν υπάρχει λίστα ολόκληρη με τα γκολ που έχουν προσφέρει στους αντιπάλους τους σε Ελλάδα κι Ευρώπη οι παίκτες του Ολυμπιακού: 15 γκολ από απίθανες κι απίστευτες, έως τραγικές και κωμικές γκάφες!

Έχουν κάνει δώρα…

Τρία γκολ ο Παπασταθόπουλος: αυτογκόλ στο 1-2 από ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, το γκολ Σλόβαν στο 1-1 στο Καραϊσκάκη, το πρώτο γκολ ΠΑΟ στο 0-2 στη Λεωφόρο

Δύο γκολ ο Βατσλίκ: το πρώτο (απευθείας φάουλ) της Μακάμπι στο 0-4 στο Καραϊσκάκη, το πρώτο του Άρη στο 1-2 στο Χαριλάου

Δύο γκολ ο Ντόη: αυτογκόλ στο 2-1 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πέναλτι στο 0-3 από την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια (ο ίδιος είχε και πέναλτι κι αποβολή στο Χαριλάου, αλλά γλίτωσε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ο Τζολάκης)

Δύο γκολ ο Ρέτσος: το πρώτο του Άρη στο 2-2 στο Καραϊσκάκη και το γκολ στο 2-1 επί του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (γλίστρημα!).

Ένα γκολ ο Σαμασέκου: με αυτογκόλ το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 0-3 στη Φιλαδέλφεια

Ένα γκολ ο Ελ Αράμπι: με αυτογκόλ το δεύτερο γκολ του ΠΑΟ στο 0-2 στη Λεωφόρο

paschalakis_emvila_sporar

Ένα γκολ ο Άβιλα: το πέναλτι στο 97’ για το 1-1 του ΠΑΟ στη Λεωφόρο

Ένα γκολ ο Εμβιλά: το τέταρτο γκολ της Μακάμπι στο 0-4 στο Καραϊσκάκη

Ένα γκολ ο Σισέ: το δεύτερο γκολ της Γκαραμπάγκ στο 0-3 στο Καραϊσκάκη

Ένα γκολ ο Βρουσάι: το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο 0-3 στη Φιλαδέλφεια (γλίστρημα).

Αυτό που έχει συμβεί φέτος δεν μπορεί να έχει ξανασυμβεί στα χρονικά. Να έχουν βάλει οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού τέσσερα αυτογκόλ!!! Να έχουν…γλιστρήσει σε δύο γκολ!!! Να έχουν κάνει χωρίς λόγο τρία πέναλτι στα τελευταία λεπτά!!! Να έχουν κάνει ασίστ στους αντίπαλους φορ πέντε!!! Κι ένας γκολκίπερ να αποδεικνύεται «τρύπιος» σε ένα φάουλ προπόνησης και να βγαίνει περαντζάδα 40 μέτρα από την εστία του χωρίς να βρει μπάλα.

Ξεπερνάει κάθε όριο ποδοσφαιρικής λογικής. Τα οκτώ γκολ είναι από τους στόπερ!!! Φτάσαμε στο σημείο ο μοναδικός στόπερ που να μην έχει δώσει ακόμη γκολ είναι ο Μπα, που και χθες ήταν ο μακράν καλύτερος αμυντικός, έστω και με λάθη, και παρότι στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρικυμία κανονική, με αποκορύφωμα το διώξιμο-πάσα πάνω στον Σπόραρ, ο οποίος όμως δεν έπιασε καλά το σουτ από ιδανική θέση μέσα στην περιοχή κι έστειλε την μπάλα πάνω στον Πασχαλάκη.

Ο Πασχαλάκης που γνώρισε την ήττα για πρώτη φορά μετά από 24 παιχνίδια κάτω από την εστία του Ολυμπιακού, προδομένος από τον καλύτερο υποτίθεται στόπερ του, αλλά και τον σέντερ φορ του, που σε κόρνερ αντίπαλου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του με κεφαλιά! Όπως ακριβώς από κόρνερ του ΠΑΟΚ είχε στείλει την μπάλα τότε στα δίκτυα ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά! Όπως με κεφαλιά είχε στείλει την μπάλα στα δίκτυα ο Σαμασέκου στη Φιλαδέλφεια!

papastathopoulos_paschalakis

Πραγματικά τι μπορείς να πεις γι΄ αυτά που ζει και με όσα βλέπει φέτος ο κόσμος του Ολυμπιακού από όλους μέσα στην ομάδα.

Είχε δει στο Κύπελλο με την ΑΕΚ τον Μίτσελ να κατεβάζει την ομάδα με δεξί μπακ τον Βρουσάι (όχι τον Ρόντινεϊ), με 10άρι τον Χουάνγκ (όχι τον Φορτούνη η, τον Μπιέλ), χωρίς τον Μπακαμπού και με πρώτη αλλαγή τον Μπιτίκι, του οποίου έκτοτε αγνοείται η τύχη.

Και είδε χθες στο πρωτάθλημα στη Λεωφόρο τον Ανιγκό να κατεβάζει την ομάδα χωρίς τον μακράν πρώτο σκόρερ της ομάδας, τον Μπακαμπού (ήταν λέει κουρασμένος, αλλά έπαιξε σε όλο το β΄ ημίχρονο…), αλλά με τον Χάμες που εδώ και δύο μήνες είναι περισσότερο στο φυσιοθεραπευτήριο παρά στο γήπεδο και είναι ξεκάθαρα για αλλαγή 20-30 λεπτά, μάξιμουμ.

Και, προσέξτε, σε αυτά τα δύο ματς ουσιαστικά ο Ολυμπιακός χάνει και τους δύο στόχους του...

Τουλάχιστον όλα αυτά τα τραγικά που βλέπουμε μέσα στη σεζόν να αναλυθούν σωστά και να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για του χρόνου, σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας και ρόστερ. Προς το παρόν, όμως, υπάρχουν ακόμη εφτά παιχνίδια για να σώσει ο Ολυμπιακός ό,τι μπορεί να σωθεί από αυτή τη σεζόν. Η, να πάει ακόμη χειρότερα...

Άσχετο: Τα είχα γράψει έγκαιρα και…ουδεμία ευθύνη έχω, ότι ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα με Ισπανούς διαιτητές φέρνει ισοπαλίες μέσα και χάνει έξω. Ο Ντελ Θέρο Γκράντε ήταν χθες ένας διαιτητής που θα ζήλευε κάθε ομάδα όταν παίζει στην έδρα της. Από το πρώτο λεπτό έπαιζε Παναθηναϊκό, σε κάθε, με σε κάθε, φάση του παιχνιδιού και με κορύφωση τη μη αποβολή του Κουρμπέλη στο 40’ για το κτύπημα στον αστράγαλο του Εμβιλά. Απλά, όταν βάζεις εσύ δύο γκολ στην ίδια σου την εστία, τι να πεις για τον διαιτητή. Είσαι εύκολη λεία για το κοράκι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.