ΑΕΚ: Super Τσούμπερ με κλειστά μάτια!

ΑΕΚ: Super Τσούμπερ με κλειστά μάτια!

Δημήτρης Βέργος
Ο Τσούμπερ με Φερνάντες και Ρότα μετά το γκολ κόντρα στον Άρη

bet365

Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει επιστρέψει μέσα στο 2023 και θυμίζει τον παίκτη που είχε συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο όταν είχε πρωτοέρθει στην ΑΕΚ. Κρίνοντας σημαντικές νίκες στη μάχη για τον τίτλο και σκοράροντας όπως πανηγυρίζει. Με κλειστά μάτια!

Τα μάτριξ της OPAP Arena δείχνουν 82 λεπτά παιχνιδιού. Το σκορ με αντίπαλο τον Άρη στο 1-1. Η ΑΕΚ ψάχνει με κάθε τρόπο το γκολ, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει περάσει παίκτες με μεγάλη ποιότητα από τον πάγκο, εκμεταλλευόμενος ξανά το βάθος του ρόστερ. Και εκείνος που ξεχειλίζει περισσότερη ποιότητα από όλους, ο Στίβεν Τσούμπερ, έκανε τη δουλειά. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε δει τον Κουέστα να του λέει «όχι» με το ένα χέρι. Αλλά σε αυτόν τον «κεραυνό» του Ελβετού μεσοεπιθετικού ο Ισπανός γκολκίπερ δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Κλείνοντας τα μάτια με τα χέρια του, στον κλασικό του πανηγυρισμό, ο Τσούμπερ άκουγε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια να δονείται από τον πανζουρλισμό που γινόταν. Πλέον δεν πανηγυρίζει απλά τα γκολ χωρίς να βλέπει, αλλά σκοράρει με σουτ... no-look. Τέτοια ήταν η «βολίδα» που έπιασε μετά την απομάκρυνση του Πίρσμαν, βρίσκοντας κενό ανάμεσα σε Οντουμπάγιο και Ενκουλού. Δεν κοίταξε καν την εστία στέλνοντας την μπάλα όσο πιο γωνία γινόταν για να βρει ίσα ίσα το κάθετο δοκάρι και να τραντάξει τα δίχτυα ξεκλειδώνοντας το ματς για την ΑΕΚ.

Και στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε την απόλυτη εμφάνισή του ερχόμενος από τον πάγκο σφραγίζοντας οριστικά και αμετάκλητα τη νίκη της ΑΕΚ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το τελικό 3-1. Άψογο πάρσιμο της μπάλας από την κόντρα στο σουτ του Μάνταλου, ψύχραιμο πλασέ και... σφαίρα για το κόρνερ, κλείνοντας ξανά τα μάτια του μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων που παραληρούσε. Ήταν πλέον ο αδιαμφισβήτητος MVP, κρατώντας την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας με γκολ που ίσως στο τέλος αποδειχθούν καθοριστικά για την έκβαση της σεζόν στο πρωτάθλημα και στη μάχη του τίτλου.

Στους 3,5 σχεδόν μήνες που έχουμε διανύσει μέσα στο 2023 ο Τσούμπερ θυμίζει τον... super Τσούμπερ που είχαν γνωρίσει οι φίλοι της ΑΕΚ στους πρώτους του μήνες στην ομάδα την περσινή σεζόν. Έχοντας πάρει τη γενναία απόφαση να προχωρήσει στην επέμβαση για να απαλλαγεί μια και καλή από το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς χάνοντας το Μουντιάλ, ο 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει δριμύτερος. Αυτό που του έλειπε ήταν να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση και την ορμητικότητα του. Να πατήσει ξανά σταθερά στα πόδια του και με τη διαχείριση του Αλμέιδα όχι μόνο το πέτυχε, αλλά έχει καταφέρει να βγάλει ενέργεια και να σκοράρει γκολ που έκριναν νίκες και μπορεί στο τέλος να δώσουν και τον τίτλο.

Πριν έρθει το χθεσινό απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου μπήκε αλλαγή και αποτέλεσε τον απόλυτο game changer για την ΑΕΚ, ο Τσούμπερ είχε κάνει κάτι αντίστοιχο το απόγευμα του Γενάρη στη Νίκαια. Όταν ερχόμενος από τον πάγκο στο τελευταίο τέταρτο, υποδέχτηκε στις καθυστερήσεις την ασίστ-κέντημα του Μάνταλου για να σουτάρει με κρύο αίμα μέσα από την περιοχή και να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Ιωνικό σε μια περίοδο που η ΑΕΚ ψαλίδιζε αγωνιστική με αγωνιστική τη διαφορά από την κορυφή. Η μια του επαφή είχε δώσει όμως τη νίκη μερικές εβδομάδες αργότερα ξανά στα Δυτικά Προάστια, στο Περιστέρι αυτή τη φορά, όταν απέναντι στον Ατρόμητο και πάλι εκείνος ήταν που με το γκολ του χάρισε το διπλό στην Ένωση ξεκινώντας στην ενδεκάδα.

Μιλώντας για τον Τσούμπερ του 2023, ο Ελβετός μετράει συνολικά πέντε γκολ καθώς είχε σκοράρει και στην ήττα με 1-3 από τον Ολυμπιακό μπαίνοντας ως αλλαγή, αποκτώντας έναν νέο ρόλο υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα είτε ως αντι-Αραούχο πίσω από τον επιθετικό είτε στην κορυφή της επίθεσης. Κάτι που είχαμε σημειώσει τονίζοντας το πόσο καθοριστικός θα μπορούσε να αποδειχθεί στην κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν. «Σε αυτή τη θέση είναι πιο ουσιαστικός στις ενέργειες του. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός. Είναι ποδοσφαιριστής που αν τον βάλουμε απέναντι από το τέρμα μπορεί να κάνει καλά πράγματα», είχε πει ο Αλμέιδα, ο οποίος και με τη διαχείριση του Τσούμπερ αποδεικνύει πως καταφέρνει να παίρνει το απόλυτο από όλους τους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα