ΑΕΚ: Ο νέος ρόλος του Τσούμπερ και η παρουσία του στην κρίσιμη τελική ευθεία

ΑΕΚ: Ο νέος ρόλος του Τσούμπερ και η παρουσία του στην κρίσιμη τελική ευθεία

ΑΕΚ: Ο νέος ρόλος του Τσούμπερ και η παρουσία του στην κρίσιμη τελική ευθεία

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα ενδεχομένως να χρειαστεί τον Στίβεν Τσούμπερ στην επίθεση της ΑΕΚ στο ματς με τον ΟΦΗ, με τον 31χρονο Ελβετό ανεξαρτήτως θέσης να έχει τη δυνατότητα να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο στην τελική ευθεία της σεζόν.

Οι απουσίες που έχουν προκύψει στην επίθεση της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ είναι αναμφίβολα σημαντικές καθώς ο Αραούχο δεν υπολογίζεται λόγω καρτών, ο Λιβάι Γκαρσία είναι στα πιτς με θλάση, ενώ ο Φαν Βέερτ παραμένει αμφίβολος. Κι αν ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει ούτε τον Ολλανδό στη διάθεσή του, τότε για την κορυφή της επίθεσης θα χρειαστεί να βρει άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα αυτή του Τσούμπερ.

Ο 31χρονος Ελβετός χρησιμοποιείται πλέον κατά βάση ως «αντι-Αραούχο» όταν χρειάζεται παίζοντας πίσω από τον καθαρό φορ στον σχηματισμό που έχει καθιερώσει ο Αλμέιδα, ωστόσο ο 49χρονος Αργεντινός τεχνικός τον έχει δοκιμάσει και ως προωθημένο, όπως συνέβη για παράδειγμα στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης όταν τον έριξε στο ματς αντικαθιστώντας τον τραυματία Λιβάι Γκαρσία και διατηρώντας τον Αραούχο από πίσω του.

Μάλιστα ο «Πελάδο» είχε ερωτηθεί μετά το παιχνίδι για τον ρόλο του Τσούμπερ σε αυτή τη θέση, υπογραμμίζοντας: «Τον έχω δει να παίζει αριστερά και ως δεκάρι και πιστεύω πως σε αυτόν τον τομέα μπορεί να είναι πολύ παραγωγικός για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω τόσο αριστερά όσο και ως επιθετικό. Σε αυτή τη θέση είναι πιο ουσιαστικός στις ενέργειες του. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός. Είναι ποδοσφαιριστής που αν τον βάλουμε απέναντι από το τέρμα μπορεί να κάνει καλά πράγματα».

Ο Αλμέιδα άλλωστε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν προώθησε τον Αραούχο, καθώς τον Τσούμπερ στη θέση πίσω από τον επιθετικό τον έχει δει αρκετές φορές να αγωνίζεται και γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει. Στην κορυφή όμως ο Αλμέιδα τον είχε χρησιμοποιήσει μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο στο πρώτο ματς της OPAP Arena με τον Ιωνικό και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όντως, ο Αλμέιδα δεν στάθηκε τυχαία στο γεγονός ότι ο Τσούμπερ μπορεί υπό προϋποθέσεις να προσφέρει και μπροστά, καθώς στο ένας εναντίον ενός ανεξαρτήτως θέσης έχει μέσο όρο τη φετινή σεζόν σύμφωνα με το Wyscout 6,33 ενέργειες με 71,7% επιτυχία, ενώ ανά ματς σουτάρει συχνά και συγκεκριμένα 4,64 φορές βρίσκοντας στόχο στο 29,5% των περιπτώσεων.

Ο Τσούμπερ μετά την επέμβαση των κοιλιακών προσαγωγών που τον άφησε εκτός Μουντιάλ και έχοντας χάσει ουσιαστικά σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο επέστρεψε με στόχο να πιάσει τα επίπεδα απόδοσης των πρώτων του μηνών στην ΑΕΚ όταν αποτελούσε την πιο επιδραστική μονάδα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Αυτό που του έλειπε βέβαια ήταν η αυτοπεποίθηση, κάτι που ήταν εμφανές στην επανεμφάνισή του. Το νικητήριο γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις στη Νίκαια επί του Ιωνικού, τον τόνωσε, ενώ στη συνέχεια βρήκε και δύο ασίστ στο Novibet Κύπελλο στα ματς με Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό. Πλέον τόσο στο ματς που ακολουθεί με τον ΟΦΗ στην Κρήτη λόγω και των απουσιών, όσο και γενικότερα στην κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν, η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον καλό Τσούμπερ για τη διεκδίκηση των στόχων της.

«Πιστεύω πως αρχίζει και ανεβάζει το επίπεδο του. Στον πρώτο γύρο έκανε λίγες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τώρα βρίσκει τον ρυθμό που είχε όταν τον είχα δει πέρυσι. Είναι σημαντικό πως μπορεί ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής να βοηθήσει την ομάδα», ανέφερε επίσης μετά το 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης για τον 31χρονο Ελβετό ο Αλμέιδα. Και από τα λόγια του δείχνει ότι όντως και αυτός περιμένει πολλά από τον Τσούμπερ σε αυτό το σημείο της σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα