Βόλος – ΑΕΚ 0-1: Από Τούμπα σε... τούμπα και πρώτη! (vids)

bet365

Δεύτερο σερί διπλό για την ΑΕΚ, που μετά την Τούμπα, επικράτησε 1-0 και στον Βόλο (γκολ ο Πινέδα) και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ένα γκολ του Πινέδα από το 9' αρκούσε στην ΑΕΚ για να περάσει νικηφόρα με 0-1 από το Πανθεσσαλικό επί του Βόλου και να πάρει διαφορά τριών βαθμών στην κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης». Η Ένωση είχε τον έλεγχο σε όλο το ματς, απέναντι στους γηπεδούχους που αμύνονταν συνεχώς. Οι κιτρινόμαυροι δημιουργικά δεν έβγαλαν πολλές μεγάλες στιγμές χωρίς να διαθέτουν «σπιρτάδα», αλλά ανασταλτικά δεν απειλήθηκαν φεύγοντας με το ζητούμενο από τον Βόλο, εκεί όπου είχαν τη στήριξη 9.000 οπαδών τους στις εξέδρες. Το «παρών» έδωσε φυσικά, όπως αναμενόταν και ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Βόλος – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Μπράτσος και Αλμέιδα

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με τον Κλέιμαν στην εστία, τους Λούνα, Σιέλη, Εσκοβάλ και Άλχο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Κάτσε στον άξονα με τον Γκάγκι μπροστά τους, τους Τάχατο και Ντέλετιτς στις δύο πτέρυγες και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα επανέφερε τον Μοχαμάντι στο αριστερό άκρο της άμυνας για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες από την τελευταία του εμφάνιση καθώς στη συνέχεια είχε μείνει εκτός με επέμβαση στον προσαγωγό. Οι υπόλοιποι της άμυνας ήταν οι γνωστοί με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τον Ρότα δεξιά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τζαβέλλα και Βίντα. Από τη μέση και μπροστά υπήρχαν νέα πρόσωπα. Οι Πινέδα και Ελίασον ξεκίνησαν στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα της μεσαίας γραμμής με τον Μάνταλο να παίζει στον άξονα πλάι στον Γιόνσον, ενώ στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Λιβάι Γκαρσία με τον Αραούχο να επανέρχεται στον γνωστό ελεύθερο ρόλο του.

Απόλυτος έλεγχος της ΑΕΚ και προβάδισμα νωρίς με Πινέδα

Η ΑΕΚ σε ολόκληρο το πρώτο μέρος ήταν το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού, έχοντας τον έλεγχο, κυκλοφορώντας με υπομονή την μπάλα, έχοντας συνοχή στις γραμμές και πιέζοντας ψηλά. Από αυτόν τον αγαπημένο τρόπο του Αλμέιδα, την πίεση δηλαδή στην άμυνα του αντιπάλου, ήρθε νωρίς και το 0-1, με τον Ελίασον να πιέζει και να ανακτά την κατοχή, τον Αραούχο να πασάρει στον Λιβάι και τον τελευταίο να στρώνει στον Πινέδα, ο οποίος από τα όρια της περιοχής σημάδεψε με πλασέ τη γωνία του Κλέιμαν δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Το μόνο που έλειπε από τους κιτρινόμαυρους στο πρώτο μέρος ήταν η παραγωγή τελικών καθώς η Ένωση μετά το 0-1 δεν δημιούργησε άλλες μεγάλες στιγμές, με τον Βόλο να αμύνεται με διπλή ζώνη. Μια κεφαλιά του Βίντα στο 26' ήταν αδύναμη για να ανησυχήσει τον Κλέιμαν, ενώ μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 33' ήταν πολύ μακριά από την εστία, περνώντας άουτ, με τον Μπράτσο να βλέπει τον Οζέγκοβιτς να μην μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι προχωρώντας σε αναγκαστική αλλαγή πριν βγει το ημίχρονο με τον Πιρές.

Η ΑΕΚ κράτησε το ισχνό προβάδισμα και έφυγε με το ζητούμενο από τον Βόλο

Ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 51' όταν ο Ντέλετιτς βρήκε με σέντρα τον ανενόχλητο Κάτσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την κεφαλιά του. Οι κυανέρυθροι συνέχιζαν να περιμένουν στο δικό τους μισό, με την ΑΕΚ να προσπαθεί μα υπομονή να βρει χώρους, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες μέχρι το 58' όταν ο Πινέδα πάλι έξω από την περιοχή από στρώσιμο του Λιβάι πήγε να σκοράρει το δεύτερο τέρμα, αλλά η μπάλα από κόντρα πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Όσο δεν κλείδωνε το ματς, όμως, η ΑΕΚ με ένα δεύτερο γκολ παραμόνευε ο κίνδυνος, όπως στο 64' όταν ένα λάθος από γύρισμα του Πινέδα στον Τζαβέλλα πήγε να γίνει οδυνηρό αλλά το σουτ του Ντέλετιτς μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Πέντε λεπτά αργότερα, ένα άλλο λάθος, από γύρισμα του Λούνα, πήγε να το εκμεταλλευτεί ο Λιβάι που τσίμπησε την μπάλα προ του Κλέιμαν αλλά από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο. Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο ο Αλμέιδα πέρασε Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ αντί Πινέδα και Λιβάι για να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Αραούχο που έβγαλε με τα πόδια ο Κλέιμαν, ενώ στο 82' το σουτ του Τσούμπερ πέρασε δίπλα από το κάθετο με την Ένωση να ψάχνει το δεύτερο τέρμα που θα τελείωνε οριστικά το παιχνίδι. Αυτό δεν το βρήκε ποτέ, αλλά διατηρώντας το 0-1 ως το τέλος έφυγε από το Πανθεσσαλικό με τη νίκη και έκανε τη δουλειά της.

MVP: Ο Γιόνσον είχε πολύ καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή σε ανακτήσεις μπάλας, καλές πρώτες πάσες και συμμετοχή στην κυκλοφορία.

Στο ύψος του: Ο Πινέδα για το γκολ που σημείωσε με το εξαιρετικό πλασέ στο 9' που έκρινε και τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Βόλου που δεν δημιούργησε σχεδόν κανένα κίνδυνο στον Αθανασιάδη και στην άμυνα της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Η λάθος συνεργασία των Πινέδα και Τζαβέλλα στο σουτ του Ντέλετιτς και το λάθος γύρισμα του Λούνα προς τα πίσω που δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Λιβάι.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση στο ματς και πέρασε ουσιαστικά... απαρατήρητος. Δύο φάσεις που ζήτησαν πέναλτι ΑΕΚ και Βόλος σε πτώση Λιβάι και χέρι Γαλανόπουλου αντίστοιχα, δεν ήταν κάτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ δεν έθελξε μεσοεπιθετικά, ωστόσο σκόραρε νωρίς και στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, ενώ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου απέναντι σε έναν Βόλο που έπαιζε κλεισμένος στο δικό του μισό. Σίγουρα οι κιτρινόμαυροι μας έχουν συνηθίσει σε πολύ καλύτερες εμφανίσεις, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή μετράνε οι νίκες στη μάχη της κορυφής για την κατάκτηση του τίτλου και η Ένωση πέτυχε το ζητούμενο και έφυγε τρεις βαθμούς μόνη στην κορυφή περιμένοντας το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης».

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης (88' Μεταξάς), Κάτσε (81' Καρτάλης), Γκάγκι, Τάχατος (46' Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88' Μεσκίδα), Οζέγκοβιτς (42' Πιρές)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (93' Σιμάνσκι), Αραούχο (84' Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία (75' Τσούμπερ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα