Άρης: Το πλάνο για τον Παναθηναϊκό θα έχει τουλάχιστον τρεις αλλαγές

Άρης: Το πλάνο για τον Παναθηναϊκό θα έχει τουλάχιστον τρεις αλλαγές

Ο Άρης

bet365

Η επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης αλλά και του Πίτερ Ετέμπο στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι δύο από τις αλλαγές στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει ο Τόλης Τερζής στον αγώνα (5/4, 19:30) με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης».

Μερικές από τις αλλαγές εντάσσονται στο πλάνο διαχείρισης των διαδοχικών αγώνων καθώς μέσα σε διάστημα επτά ημερών αυτό περιλαμβάνει τρεις απαιτητικά παιχνίδια. Το ένα πέρασε, αυτό με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» και ακολουθούν, η αυριανή (5/4) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και η αντίστοιχη με την ΑΕΚ στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή (9/4). Αλλαγές προβλέπονται σε όλες τις γραμμές καθώς στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται να επιστρέψει ο Μόουζες Οντουμπάτζο αντί του Σαλέμ Εμπακατά. Αυτή η απόφαση σχετίζεται με το πλάνο διαχείρισης των αγώνων αλλά και με την εμφάνιση του δεύτερου στο Καραϊσκάκη η οποία, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, ήταν εξόχως προβληματική. Δεν προβλέπεται άλλη αλλαγή στην αμυντική γραμμή.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι δεδομένη η επιστροφή του Πίτερ Ετέμπο δίχως να διαφαίνεται η προοπτική σχηματισμού διδύμου με τον Σέικ Ντουκουρέ αν και πρόκειται για ένα αγωνιστικό σενάριο το οποίο δοκιμάστηκε στις προπονήσεις. Σίγουρα απέδωσε στον τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό καθώς η συνύπαρξη των δύο έλυσε στο πρόβλημα στον χώρο του κέντρου. Ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό μάλλον δεν υφίσταται καθώς ο Ετέμπο θα είναι ο μοναδικός «κόφτης» και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα θα έχει πιο δημιουργικό ρόλο.

Η τρίτη αλλαγή φαίνεται ότι προκύπτει από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και αφορά τον Χουάν Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή του Άρη στον αγώνα και δείχνει να είναι φαβορί για να πάρει θέση στη μία πτέρυγα της επίθεσης. Στην άλλη θα αγωνιστεί ο Ματέο Γκαρσία εκτός κι αν ο Τόλης Τερζής αποφασίσει την επαναφορά του σχεδίου που εφήρμοσε στο πρόσφατο παρελθόν όπου ο Λούις Πάλμα είχε ρόλο αριστερού χαφ και ο Ματέο Γκαρσία έπαιζε πίσω από τον φορ. Η αλήθεια είναι ότι ο 23χρονος επιθετικός από την Ονδούρα εμφανίστηκε πιο δημιουργικός παίζοντας στα άκρα, αλλά με αδυναμίες στην αμυντική αλληλοκάλυψη.

Σε ότι αφορά την κορυφή της επίθεσης, πέραν του πλάνου υπάρχει και η απόδοση του Άντρε Γκρέι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό η οποία οδηγεί στην επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Τζαμαϊκανός δεν λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε σωστές αποφάσεις ούτε και στο δεύτερο κι έτσι ο Καμαρά αναμένεται να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή κρούσης.

Και μένει η θέση του τερματοφύλακα. Στο Καραϊσκάκη, ο Μάριος Σιαμπάνης αγωνίστηκε για 4ο διαδοχικό παιχνίδι. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τόλης Τερζής υποστήριξε ότι θα προχωρήσει στη μοιρασιά των αγώνων μεταξύ του Έλληνα τερματοφύλακα με τον μέχρι πρότινος ακλόνητο σ’ αυτή τη θέση Χουλιάν Κουέστα. Το πιθανότερο είναι να παραμείνει ο Σιαμπάνης κάτω από τα δοκάρια.

Με την ολοκλήρωση της προετοιμασία ανακοινώθηκε και η αποστολή του Άρη στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Λούις Πάλμα, Καμαρά, Καμάτσο, Ντουκουρέ, Γκρέι, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Ενκουλού, Εμπακατά και Χριστοδουλόπουλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα