Παναιτωλικός – Λαμία 1-3: Σε 97 δευτερόλεπτα όλη η χρονιά! (vids)

bet365

Με το συνηθισμένο «διπλό» (3η σερί χρονιά στα playouts) έφυγε η Λαμία από το Αγρίνιο. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 2 γκολ σε διάστημα 97 δευτερολέπτων (!!!) από τους Μεντίνα και Μαρτίνεθ (πέτυχε και 2ο γκολ στις καθυστερήσεις), επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού κι έκανε τεράστιο άλμα παραμονής! Αποδοκιμάστηκαν οι γηπεδούχοι.


Μία υπερπολίτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε σήμερα (1/4) η Λαμία, καθώς για 4η σερί σεζόν κέρδισε τον Παναιτωλικό στα play-outs, όσες και οι χρονιές που διεξάγονται. Αυτή τη φορά με 3-1 στο Αγρίνιο, αποτέλεσμα που της επιτρέπει να εδραιωθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Λιάβα, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρτεσον, Κολοβό, Χουάνπι στον άξονα (ο τελευταίος σε ρόλο «10αριού»), τους Σενγκέλια, Ντουάρτε στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».

Η Λαμία είχε τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αμπάντα, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο, Σιμόν τετράδα στην άμυνα, τους Τζανδάρη, Νούνιες στον άξονα, τους Ασκόφσκι, Μαρτίνες στον άξονα και τους Μεντίνα, Βέργο στα φορ.

Τέταρτο «φωτιά» ο Παναιτωλικός, άγγιξε τέσσερις φορές το γκολ

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα του 15 λεπτά ανήκαν εξολοκλήρου στους γηπεδούχους, καθώς μπήκαν πολύ καλύτερα, είχαν τον έλεγχο και «παρήγαγαν» φάσεις. Με κινητήριο μοχλό τον Χουάνπι και τον Σενγκέλια άκρως επικίνδυνο «φλέρταραν» σε αυτό το διάστημα τέσσερις φορές με το γκολ, αλλά στις τρεις ο Γκαραβέλης αντέδρασε σωστά (σε «τσίμπημα» του Κολοβού από θέση φορ μόλις στα 43'' και σε σουτ των Σενγκέλια, Μάρτενσον στο 10' και το 15' αντίστοιχα), ενώ σε ακόμη μία ο στόπερ Παπαδόπουλος έδιωξε προ του Γεωργιανού που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση φάτσα με τη εστία.

Η Λαμία πήρε τα «ηνία» και έβγαλε φάσεις

Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και έκλεισαν τις γραμμές τους στο 4-4-2 που χρησιμοποιούσαν. Ο Βέργος πήρε πρωτοβουλίες, ο Μεντίνα ξεκίνησε να «σπάει» στα άκρα και η Λαμία «άπλωνε» το παιχνίδι της. Με τον Ελληνα φορ έβγαλε στο 20' την πρώτη της τελική, ο ίδιος «έφτιαξε» την καλή ευκαιρία του Μαρτίνες στο 22' (μπλόκαρε ο Ανέστης) και ναι μεν μέχρι την ανάπαυλα δεν δημιουργούσε «καθαρές/μεγάλες» φάσεις, ήταν όμως «γύρω» από τα καρέ των «κυανοκίτρινων». Που από την πλευρά τους βρήκαν 1-2 φορές προϋποθέσεις για τραζνίσιον, ωστόσο τους έλειψε η τελική πάσα.

Κατοχή οι γηπεδούχοι, ωραίος συνδυασμός και 1-0

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να κρατά μπάλα σε επίπεδα της τάξεως του 65%, όμως πλην ενός πλασέ του Καρέλη τα «καναρίνια» δεν παρουσιάζονταν ιδιαίτερα απειλητικά. Ευρύτερα ο αγώνας δεν είχε ρυθμό, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 55', όταν οι Χουάνπι, Καρέλης, Λιάβας συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, ο τελευταίος αν και μπακ βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη.


Οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» το ματς σε 97 δευτερόλεπτα!

Στα υπόλοιπα λεπτά η Λαμία πήρε την κατοχή, τα «καναρίνια» διαχειρίζονταν το υπέρ τους αποτελέσματα μέχρι όμως που σε 97 δευτερόλεπτα ήρθαν τα πάνω-κάτω. Σε αυτό το διάστημα, από το 65':11'' ως το 66':48'', η άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να διώξει σέντρες/γεμίσματα των Σιμόν, Αμπάντα και οι Μεντίνα, Μαρτίνεθ με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα σκόραραν και έκαναν το 1-2.

Διαχείριση και 1-3 για τη Λαμία

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο, όπου ελέω της κρισιμότητας του αγώνα ο όρος «διαχείριση» πέρασε σε πρώτο πλάνο. Οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 4-5-1 με σκοπό να «σβήσουν» το ματς κάτι που πέτυχαν, αφού οι γηπεδούχοι παρότι προς το φινάλε έπαιξαν φουλ επίθεση και 4-4-2, δεν κατάφεραν να βρουν με αξιώσεις τον δρόμο για τα αντίπαλα καρέ. Μάλιστα στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Μαρτίνεθ βγήκε με κάθετη ανάπτυξη του Τσούκαλου στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε εύστοχα για το μετέπειτα τελικό 1-3.

MVP: Ο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε τον Γενάρη από τη Λαμία βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στο πρωτάθλημα και την οδήγησε σε μία νίκη που ενδέχεται να αποδειχθεί «μισή» παραμονή. Αρχικά της έδωσε το προβάδισμα και ύστερα διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.

Στο ύψος του: Ο Σλίβκα ήρθε από τον πάγκο και έδωσε «αέρα» στον άξονα της Λαμίας, ενώ καλό ματς έκαναν και τα μπακ της (Σιμόν, Αμπάντα).

Η γκάφα: Οταν μία ομάδα δέχεται δύο γκολ σε διάστημα 97 δευτερολέπτων τότε όλο αυτό το διάστημα λογίζεται για «γκάφα».

Το «στραγάλι»: Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Χατζηθεοδωρίδη, ο ρέφερι και το VAR είπαν «παίζεται».

Το ταμείο του Gazzetta: Μέχρι και το 60' ο Παναιτωλικός... πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είχε το προβάδισμα. Μετά σα να... εξαφανίστηκε από το ματς. Η Λαμία όχι μόνο απέφυγε την ήττα, έφτασε και σε μία ευρεία νίκη 3-1, κάτι που οδήγησε την εξέδρα των γηπεδούχων να ξεσπάσουν σε αποδοκιμασίες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Λιάβας, Χουάνπι (75' Μπουζούκης), Ντουάρτε (84' Βοΐλης), Μάρτενσον, Κολοβός (75' Μόρσεϊ), Σενγκέλια (68' Ντίαζ), Καρέλης (83' Ζοάο Πέδρο).

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Μαρτίνεθ, Ασκόφσκι (46' Καραμάνος), Τζανδάρης (58' Σλίβκα) Μεντίνα (71' Τσούκαλος), Νούνιες (71' Μπεχαράνο), Βέργος (79' Στάνκο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα