Θεσμοί, διερμηνείς, φούστες και… βερμούδες!

Θεσμοί, διερμηνείς, φούστες και… βερμούδες!

Μπαλτάκος για τον τελικό του Κυπέλλου: «Αν ο Μπέος δεν συμφωνήσει για Βόλο, ΟΑΚΑ ή Κύπρο»

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την απίστευτη υποκρισία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα… μαθήματα θεσμών από όσους πρώτοι τους λοιδορούν και καταστρατηγούν ανάλογα με τα συμφέροντά τους

Είναι τόσα πολλά τα πράγματα τα οποία μπορεί κανείς να σχολιάσει από όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις πραγματικά θεωρώ ότι είναι αστείο να μπαίνεις στην διαδικασία να υπερασπιστείς ή να επιτεθείς στη μία ή την άλλη πλευρά. Είναι αστείο και ο ορισμός της υποκρισίας αυτό που διαδραματίζεται για τα…μάτια της κοινής γνώμης, ενώ όλοι αυτοί που παίζουν μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τον ρόλο του πολύ απλά…ξέρουν!

Παιχνίδι επικοινωνίας και υποκρισίας…

Ένα διαρκές παιχνίδι επικοινωνίας στημένο πάνω στις ανάγκες, αλλά και τις…ευκαιρίες της εποχής των social media. Ένα παιχνίδι υποκρισίας στον βωμό της εξασφάλισης της μεγαλύτερης δυνατής εύνοιας και σε καμία περίπτωση της ισονομίας και του 50-50. Ο κακός χαμός γίνεται για να συνεχίσουν να ευνοούνται όσοι ευνοούνται και σε ορισμένες περιπτώσεις γιατί ορισμένοι από τους προύχοντες ευνοούνται λιγότερο από τους άλλους!

Οι… αδικημένοι θεωρούνται οι… λιγότερο ευνοημένοι

Έγινε μία συνάντηση επί 4.5 ώρες. Είμαστε στα play-offs και στην συνάντηση αυτή έπρεπε η ΕΠΟ και ο Μπένετ να εξηγήσουν για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το απερίγραπτο χάλι στις φετινές διαιτησίες, να απολογηθούν για την αδυναμία (;) έλευσης Εlite διαιτητών, αλλά και την έλευση διαιτητών που με τις αποφάσεις τους αλλοιώνουν τα αποτελέσματα. Παράλληλα το πώς θα φέρουν από εδώ και στο εξής καλούς διαιτητές.

Προφανέστατα και δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα από όλα αυτά! Η επικοινωνία όσων στηρίζουν με νύχια και με δόντια τους θεσμούς δεν πήγε καθόλου στην ουσία, αλλά ασχολείται με έναν διαιτητή που έστειλε sms στον Μπένετ για να σφυρίξει σε ένα ματς. Την ίδια στιγμή γι' αυτούς που σφύριξαν και αλλοίωσαν υπέρ τους τα αποτελέσματα…κουβέντα! ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, για το… υποτιθέμενο γεγονός ΤΙΠΟΤΑ!

Η στήριξη στους…δικούς μας θεσμούς!

Στηρίζουν τους… θεσμούς! Ίδια δήλωση και ο κ. Μπαλτάκος περί… θεσμικής λειτουργίας. Τι είναι θεσμός; Ο όρος "Θεσμός" προέρχεται από το ρήμα τίθημι. Αυτό που έχει τεθεί, και ισχύει ως δίκαιο. Φέρεται με κύρια σημασία ως κανόνας Δικαίου ΝΟΜΟΣ. Επίσης φέρεται και ως ΣΥΣΤΗΜΑ το οποίο δημιουργεί ΗΘΙΚΗ και νομική κατάσταση. Στον πληθυντικό φέρεται ως σύνολο θεμελιωδών καταστάσεων νόμου. Οι θεσμοί είναι "σταθερά, αξιακά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς". «Θεσμικά» πήγαν να διαλύσουν τον Άρη με Ντουρμισάι, Λάτσκοφ, αδειοδότηση

Αυτό συμβαίνει και με την ΕΠΟ! Συνέβη με τον Ντουρμισάι και την δικαίωση του Άρη στο CAS; Συνέβη με τον Λάτσκοφ και την δικαίωση του Άρη στο CAS; Συνέβη με την αδειοδότηση και την δικαίωση του Άρη από την UEFA;

Μια που σημείωσα UEFA, οι…θεσμοί ενημέρωσαν ότι χθες ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Φιλιππούσης βρέθηκαν στη Νιόν για να απολογηθούν για όσα…πράγματα και θαύματα έγιναν με την περίφημη επιτροπή αδειοδότησης και για την οποία η ΕΠΟ κλήθηκε να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο ή η… επικοινωνία ανέφερε ότι πήγαν να καταγγείλουν τις… φούστες του Καραπαπά και το φοβερό και τρομερό ότι κάποιος τον τραβούσε βίντεο!!!

Το βίντεο και η…βιντεοσκόπηση

Άλλο βέβαια και αυτό να γίνεται λόγος για το βίντεο, ενώ μας ενημέρωσε ο κ. Μπαλτάκος ότι επί 4.5 ώρες βιντεοσκοπούνταν όλη η συνάντηση! Μας ενοχλεί το ότι βιντεοσκοπήθηκε από κινητό αυτό το σκηνικό ενώ βιντεοσκοπούνταν όλη η συζήτηση. Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι η διαφορά είναι η… διαρροή. Γιατί τουλάχιστον με την εικόνα βλέπεις ακριβώς τι συνέβη και ΚΡΙΝΕΙΣ. Θετικά; Αρνητικά; Ουδέτερα; Βλέπεις, ακούς, κρίνεις! Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα το βιντεάκι έγινε σημαία από όσους είναι απέναντι. Η δημοσίευση δεν έγινε από φίλα προσκείμενους στον Ολυμπιακό ή τον Άρη! Το αντίθετο!

Κακό το βίντεο, καλές οι διαρροές!

Την ίδια στιγμή όμως οι…διαρροές για το τι ειπώθηκε μέσα με τον τρόπο που θέλουμε και με στόχο να εξυπηρετήσουμε είτε την ανάδειξη συγκεκριμένων προσώπων (Τι ωραία που την…είπε ο Ιβάν για τις… σχέσεις Ολυμπιακού-Άρη, τα φιλικά που είπε ο Μπέος και πολλά άλλα) δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα. Μπορείς, λοιπόν, να διαρρέεις ανάλογα με το τι σε συμφέρει, ό,τι θες, αλλά αν υπάρχει βιντεάκι ξεχωριστό από το ολοκληρωτικά βιντεοσκοπημένο που έχεις στην κατοχή σου, τότε είναι επιλήψιμο!

Έγραψα «Μπέος» και πραγματικά είναι μία κατηγορία μόνος του. Παρόλο που στην παρέα ήταν και ένας φίλος από τα παλιά. Αλήθεια ο κ. Μάνταλος ως τι βρέθηκε στην συνάντηση; Αυτός που υποτίθεται ορίζει τους διαιτητές στην Γ εθνική; Ο κ. Μάνταλος για όσους δεν θυμούνται ήταν στις περίφημες… παράνομες απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ που είχαν οδηγήσει στην φυλακή τον κ. Μπέο και τον Βόλο εκτός Ευρώπης, αφού πρώτα προσπέρασε τον Άρη εντός συνόρων την τελευταία αγωνιστική. Πώς; Με ρέφερι Μάνταλο και νίκη επί του Παναθηναικού με 3-2. Και πέναλτι είχαμε υπέρ του Βόλου και 2 αποβολές του ΠαναθηναΪκού και όλα τα καλά, από τον ρέφερι που έμεινε στην ιστορία και για το Πλατανιάς-Αρης που σφράγισε τον υποβιβασμό, επίσης με δύο αποβολές των παικτών του Άρη και ένα γκολ που ποτέ δεν μπήκε, αλλά μέτρησε.

Τόσο καλός ήταν ο κ. Μάνταλος που επιβραβεύτηκε, όπως στο παρελθόν φυσικά το ίδιο συνέβη με άλλα εξαίρετα τέκνα της ελληνικής διαιτησίας. Κουκουλάκης, Τριτσώνης, Μπριάκος, Γενναίος (!!!) και πόσοι άλλοι. Θέλετε να σας τους πάρω έναν- έναν και να δείτε τι έχουν κάνει στον Άρη όσο σφύριζαν; Αρχικά οι 2 από τους 4 είναι σε διακοπές αγώνων στο Βικελίδης. Τριτσώνης με Αστέρα και Κουρομπίλια, Μπριάκος με Ηρακλή. Μηδενίζεις τον Άρη; Πας στην ΚΕΔ!

Ξέφυγα όμως, αλλά ο κ. Μάνταλος που…άλλαζε και ενώσεις ήταν πρόκληση. Σαν τις δηλώσεις του Δημάρχου. Παρεμπιπτόντως είναι φοβερό, να βγάζεις ανακοίνωση και επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα να ασχολείσαι με τις βερμούδες του Καρυπίδη που… φέρεται να είναι ιδιοκτήτης του Άρη. Χθες βέβαια που η αδερφή του Καρυπίδη ήταν δίπλα στον Θόδωρο Θεοδωρίδη Γενικό Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ και τους εκπροσώπους των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, ήταν απλά Τετάρτη. Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης και φυσικά μεγαλομέτοχος.

Το να λες όμως… φερόμενο μεγαλομέτοχο τον Καρυπίδη την στιγμή που ο ίδιος έχεις δηλώσει… φίλαθλος γιατί δεν μπορούσες να είσαι Πρόεδρος, διερμηνέας γιατί δεν μπορούσες να έχεις διοικητική θέση, φίλος του ποδοσφαίρου και τόσα άλλα, πραγματικά είναι απίστευτο.

Εγώ θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Μπορεί ο…Δήμαρχος Βόλου που είναι και παράγοντας του Βόλου να λέει δεν δίνω το ΚΡΑΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ για τον τελικό; ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ; Όσο βέβαια πήγαινε η εθνική εκεί, όλα καλά όλα ανθηρά! ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, λέει δεν το δίνω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο Ιβάν δε νομίζω να του ξαναείπε… Χίλια Χρόνια θα ζήσεις! Α, και αυτό διέρρευσε από την συνάντηση. Απλά ήθελα να ξέρω σε τι γλώσσα του το είπε. Στα ποντιακά που όντως έχει αποδειχθεί από δημόσιες παρουσίες του ότι τα μιλάει άπταιστα λόγω καταγωγής και το κατάλαβε αυτός που το διέρρευσε στον τύπο; Στα ρώσικα και το μετέφρασε ο μεταφραστής; Υπάρχει αλήθεια στα ρώσικα η φράση…Χίλια χρόνια θα ζήσεις; Ή μπορεί να το είπε στα ελληνικά ο άνθρωπος, να μας το διευκρινίσουν όσοι διαρρέουν το τι ειπώθηκε, εκτός αν η λύση μπορεί να δοθεί από τις…κάμερες. Να ξέρουμε και ποιος διαρρέει τι…


Με την ευκαιρία πιο σημαντικό είναι οι βερμούδες του Καρυπίδη ή ότι ο Μπέος επανέλαβε ότι την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ την ελέγχουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχοντας από 7 μέλη και κατ’ επέκταση ελέγχουν τον Μπαλτάκο, άρα ελέγχουν τους…θεσμούς;

Γι' αυτά εισαγγελέας υπάρχει; Μπα, εδώ διαβάζουμε και ακούμε να μιλάνε για σεβασμό στους θεσμούς της… ΕΠΟ οι ομάδες που τους θεσμούς της ΕΕΑ και του Υφυπουργού Αθλητισμού τους έχουν ξεσκίσει. Εκεί δεν είναι θεσμοί, είναι αυτοί που προσπαθούν να λασπώσουν τον δίκαιο αγώνα της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Της εξυγίανσης που θα μας δίνει ανύπαρκτα πέναλτι, θα μετράνε άκυρα γκολ και φυσικά ο αντίπαλος δεν θα παίρνει πέναλτι ακόμα και αν ο Καράτε Κιντ δείχνει σε βίντεο τις εξόδους του τερματοφύλακα μας.

Ναι στους Θεσμούς αν μας…ευνοούν!

Αν οι θεσμοί μας ευνοούν είμαστε μαζί τους, αν κάνουν το λάθος και μας παραπέμψουν για καμία μη πειθαρχικά ελεγκτέα πολυϊδιοκτησία ή για κάνα βούλευμα, τότε η επικοινωνία επιστρατεύει πέρα από την λασπολογία, φούστες, βερμούδες και φυσικά επιστράτευση των δικών μας… θεσμών. Τόσες επιτροπές έχουμε! Μεταγραφών, Δεοντολογίας, Εφέσεων, Αδειοδότησης, Δευτεροβάθμιας Αδειοδότησης, Εκτελεστική. Όλες φυσικά λειτουργούν με γνώμονα το 50-50 και το καλό του ποδοσφαίρου άσχετα αν σε 3 περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ορισμένες…αστοχίες. Μην είστε καχύποπτοι που και στις 3 περιπτώσεις πήγαν να διαλύσουν τον Άρη και μπήκε στοπ από το CAS και την UEFA. Οι Θεσμοί πάντα βρίσκουν τον ρυθμό τους...

Μόνο που τώρα κάποιοι άλλοι θεσμοί θα τους βάλουν στην θέση τους…

To be continued…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!