Ο Λιβάι Γκαρσία και η ανάγκη για... plan b!

Ο Λιβάι Γκαρσία και η ανάγκη για... plan b!

Ο Λιβάι Γκαρσία και η ανάγκη για... plan b!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην ανάγκη για επιστροφή του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ και στην υποχρέωση του Αλμέιδα να αλλάξει σχέδιο όταν τη διαβάζουν, ενώ έχει υστερόγραφα.

Το διήμερο δίχως αγωνιστική δράση ολοκληρώνεται και μαζί του το ρεπό που είχαν άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ από τον Ματίας Αλμέιδα προκειμένου να αδειάσουν πνευματικά και ταυτόχρονα αφού περάσουν καλά και διασκεδάσουν να επιστρέψουν έτοιμοι και με σούπερ διάθεση για το τελευταίο και απόλυτα σημαντικό κομμάτι της σεζόν. Αυτό αρχίζει τέτοια μέρα την επόμενη εβδομάδα με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν το πλέον δύσκολο έργο στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ. Ένα ματς το οποίο για τους δυο αντιπάλους έχει μεγάλη απαίτηση νίκης μετά και τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής των play-offs... Έμοιαζε αναγκαία αυτή η διακοπή και η ανάσα σε όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης πριν την επιστροφή στις υποχρεώσεις.

Από αύριο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, διότι υπάρχει και η προγραμματισμένη συνάντηση των ιδιοκτητών των τεσσάρων ομάδων που πρωταγωνιστούν και θα τα πούμε παρακάτω, η σκέψη και η θετική ενέργεια όλων πηγαίνει στον Λιβάι Γκαρσία. Η ΑΕΚ είναι πασιφανές ότι έχει ανάγκη την επιστροφή του πρώτου της σκόρερ και ας έχει απίθανη πολυφωνία στο σκοράρισμα φέτος. Το αγωνιστικό πλάνο ωστόσο του Αργεντινού τεχνικού ...φωνάζει πως εξυπηρετείται καλύτερα όταν ο διεθνής φορ (πλέον) από το Τρινιντάντ και Τομπάκο βρίσκεται στην ενδεκάδα και με τη ταχύτητά του, τη δύναμή του και το ταλέντο του (και τη τεχνική του), απογειώνει το αγωνιστικό σχέδιο του Αλμέιδα.

Η Δευτέρα και έως την Πέμπτη είναι, αν μη τι άλλο, πολύ κρίσιμες μέρες για να διαπιστώσουμε αν ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της Τούμπας όπου και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αποδείχτηκε (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ότι ήταν πολύ σημαντικός. Άσχετα αν δεν πήρε η ΑΕΚ αυτό που άξιζε σε αποτέλεσμα και διαιτητικές αποφάσεις στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ήταν όμως φανερό σε όλους ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του αντιπάλου δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυο – τρεις φορές που η μπάλα έφυγε κάθετα στην πλάτη τους και ο πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» πάτησε γκάζι και τους άφησε πίσω του αρκετά εύκολα και αβίαστα!

Την ίδια ώρα να θυμίσω ότι υπάρχει και το νέο πρόβλημα με τον Φαν Βέερτ με το διάστρεμμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την κορυφή της επίθεσης. Λογικά και οι δυο αναμένεται να προλάβουν πάντως, ή έστω αυτό λέει η λογική των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, δίχως ωστόσο να μπορεί να το πει κανείς αυτό με βεβαιότητα. Θα περιμένουμε και σε καθημερινή βάση θα ενημερώνουμε για την πορεία του Λιβάι Γκαρσία όπου ευτυχώς θα έχουν ήδη πάντως περάσει από το ματς με τον Ολυμπιακό τις 3 εβδομάδες (ήταν 12 Μαρτίου όταν ένιωσε ξανά ενοχλήσεις εκεί που ταλαιπωρήθηκε από τη θλάση και στην Τούμπα η ΑΕΚ παίζει 2 του Απρίλη) διάστημα μάλλον αρκετό αν όλα εξελίσσονται όπως πρέπει στην αποκατάσταση...

Με φούλ πίεση, στόχο τη νίκη και με... plan b απαραίτητο!

matias_almeida

Μαζί με την αγωνία μας για τον Γκαρσία από αύριο θα ξεκινήσει και η προετοιμασία του Δικέφαλου για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εκεί που θα πάει με υψηλή απαίτηση για τη νίκη, τουλάχιστον έτσι πρέπει να δουλέψει όλη την εβδομάδα, με αυτή τη σκέψη και τη στόχευση! Ό,τι δηλαδή έχει την υποχρέωση να παίξει στην Τούμπα για τη νίκη και μόνο αυτή. Προφανώς με αυτό που γράφω δεν εννοώ ότι θα πάει για... βόλτα και χαλαρό διπλό στην έδρα του συγκεκριμένου αντιπάλου. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Πρόκειται για πολύ δύσκολο ματς, με τον γηπεδούχο να 'χει πάντα τον πρώτο λόγο όπως με όλους όσους υποδέχεται εκεί και τεράστιο κίνητρο και επιθυμία.

Όμως εστιάζω στο πώς πρέπει και η ΑΕΚ να δουλεύει στο εσωτερικό της τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Διότι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και τη στραβή (ισοπαλία) με τον Παναθηναϊκό, όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι αν έρθει μια ήττα στις αρχές του Απρίλη από τον ΠΑΟΚ, θα προκαλέσει μεγάλη αμφισβήτηση στο εσωτερικό της ομάδας, έξω από αυτό και φυσικά θα είναι γερό χτύπημα στην αυτοπεποίθηση και την πίστη όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μου λένε φίλοι «δεν χανόμαστε ότι και να γίνει στην Τούμπα» και προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση η προσέγγιση της Ένωσης. Οφείλει να πάει να παίξει το ματς σα να μην υπάρχει ...αύριο!

Είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά όλη την εβδομάδα το συγκεκριμένο ματς, σε θεωρία και πράξη, από τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του σε επίπεδο ανάλυσης αντιπάλου. Το ίδιο δεδομένο στο δικό μου κεφάλι είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει όπως ακριβώς το έκανε στην Τούμπα στο ματς της κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος. Με υπομονή, χωρίς να πιέσει με λύσσα και στο πρώτο τρίτο της ΑΕΚ, χωρίς διάθεση να χτίσει επιθέσεις από την άμυνά του και έπειτα εφόσον βρεθεί κάποιο γκολ (έστω και από τύχη όπως είχε γίνει στο πρώτο γκολ του Νάρεϊ σε εκείνο το ματς) θα κλειστεί πίσω, θα παίξει έξυπνα ταμπούρι και με μεγάλες μπάλες από την άμυνα στην επίθεση, όπως το έκανε και ο Παναθηναϊκός.

Σε αυτό το σενάριο, που δεν μοιάζει απίθανο, η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο ...plan b! Κάτι που δεν είδαμε να υπάρχει στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό με μια επιφύλαξη αφού νομίζω (αργά στο ματς βέβαια) ότι θα έβαζε τον Φαν Βέερτ με τους «πράσινους» αν δεν ζητούσε αλλαγή ο Μουκουντί. Το σχέδιο θα ήταν να πάρει όλο το πλάτος του γηπέδου ο Δικέφαλος και να απειλήσει και με γυρίσματα, είτε χαμηλά είτε ψηλά, στην αντίπαλη περιοχή, όπως και έγινε με τον Ελίασον κύριο εκφραστή του πλάνου αλλά δίχως φορ περιοχής για τέτοιο αγωνιστικό σχέδιο! Δεν γράφω ότι αυτό θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, αλλά πως πρέπει δεδομένα να 'χει έτοιμο και να το εφαρμόσει, ένα plan b για την όποια εξέλιξη της αναμέτρησης...

aek

Υγ: Τεράστια η νίκη στο μπάσκετ αλλά δεν δίνει στην ουσία της περισσότερα πράγματα από χαρά, αυτοπεποίθηση και πίστη ότι θα το παλέψουμε και στα play-offs μαζί τους εφόσον όλα πάνε όπως δείχνουν στο πρωτάθλημα. Δίνει βέβαια πολλά στον κόσμο και στην ανάγκη του για μεγάλες βραδιές και επικρατήσεις όπως ορίζει και υποχρεώνει η ιστορία (και) της μπασκετικής ΑΕΚ. Αποκτά μεγαλύτερη αξία η νίκη επί του Παναθηναϊκού ελέω απουσιών αλλά και κούρασης αφού είχε και ευρωπαϊκό ματς ενδιάμεσα (όπως εννοείται και οι «πράσινοι»). Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου θα γεμίσει το κλειστό στα Λιόσια και νομίζω το ίδιο θα γίνει για την πρώτη μάχη στους 8 στην Ευρώπη. Η ομάδα σιγά – σιγά αλλά με σταθερά βήματα δείχνει να δημιουργείται ξανά για να κάνει πραγματάκια (αν και όσο υπάρχει αυτό το πράγμα με την Ευρωλίγκα δεν έχεις πολλά περιθώρια) και το κυριότερο κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Υγ2: Αύριο είπαμε υπάρχει και η προγραμματισμένη συνάντηση των ιδιοκτητών ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με τον Μπένετ. Μάλιστα... Όχι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αλλάξει κάτι, δεν θα χαλαρώσει κανείς, η τοξικότητα θα συνεχίσει να απογειώνεται, αφού αυτός είναι ο στόχος προτού καν αρχίσει η σεζόν από τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του. Η απαξίωση του πρωταθλήματος με κάθε κόστος... Ακόμη και θαύμα να γινόταν και να προέκυπτε έστω για λίγο ησυχία, να το θέσω κομψά, δεν θα κρατούσε πάνω από μισή αγωνιστική στα play-offs, ούτε καν ολόκληρη δεν θα χρειαστεί!

Υγ3: Το θέμα με τον αστυνομικό και τη χειρονομία που έγινε είδηση, ευτυχώς να σημειώσουμε εδώ διότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια (παιδί στη Σκεπαστή ήμουν και το θυμάμαι) ΣΥΝΕΧΕΙΑ και όλοι σου έλεγαν «ναι μωρέ, η αστυνομία σας φταίει πάντα». Προφανώς και δεν είναι όλοι το ίδιο, αυτό ισχύει παντού, ξεκάθαρα... Όμως πρέπει να τιμωρείται όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους και ας έχει στολή. Το πιο σημαντικό είναι ο συγκεκριμένος να μην είχε τη δυνατότητα από την υπηρεσία του να 'χει όπλο, διότι είναι πασιφανές ότι έχει πρόβλημα ο άνθρωπος και πρέπει να απομακρυνθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...