Η ΑΕΚ δεν παίρνει όσα αξίζει στα ντέρμπι...

Η ΑΕΚ δεν παίρνει όσα αξίζει στα ντέρμπι...

Η ΑΕΚ δεν παίρνει όσα αξίζει στα ντέρμπι...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης διαπιστώνει ότι ο Δικέφαλος, ενώ κυριαρχεί στα μεγάλα ματς, δεν κερδίζει όσα έπρεπε στο χορτάρι και ελέω (και κυρίως συγκριτικά με όλους) διαιτησίας και έχει υστερόγραφο...

Η συζήτηση που αφορά τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και όσα κάνουν στα μεταξύ τους παιχνίδια φουντώνει και απόλυτα δικαιολογημένα αφού με την πρώτη αγωνιστική των play-offs είχαμε αναμέτρηση μεταξύ πρώτου στην βαθμολογία, τον Παναθηναϊκού, απέναντι στη δεύτερη της κατάταξης, την ΑΕΚ... Με τις διαφορές να είναι μικρές έως ελάχιστες μεταξύ των πρώτων τριών (ή τεσσάρων αν προτιμάει κανείς) ομάδων, προφανέστατα και έχει αξία να εστιάζουμε στο τι κάνουν μεταξύ τους και γενικά στα μεγάλα παιχνίδια οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι. Όχι ότι θα σημαίνει πως αυτό θα συμβεί και στη διαδικασία του μίνι (αλλά απόλυτα απαιτητικού) πρωταθλήματος που ξεκίνησε, σε καμία περίπτωση, όπως τουλάχιστον φαίνεται έως τώρα.

Θεωρώ ότι δεν πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός για παράδειγμα δεν θα καταφέρει να κερδίσει κανένα από αυτά που έρχονται όπως συνέβη έως το τέλος της κανονικής διάρκειας όπου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ... Προσωπικά για παράδειγμα δεν το πιστεύω, μπορώ να το ευχηθώ αφού θα είναι καλό για τον Δικέφαλο και το σκοπό του που είναι η κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο δεν το νομίζω να συμβεί. Ανέφερα το παράδειγμα του Ολυμπιακού διότι είναι η μόνη ομάδα που 'χει φέτος μόλις μια νίκη σε ντέρμπι για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο σε αντίθεση με ότι ισχύει για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ...

Πάμε όμως παρακάτω γιατί το πιο σημαντικό που μας αφορά, σαν ΑΕΚ αφού γι' αυτό βρίσκεστε σε τούτο το χώρο, για να διαβάσετε για τη μεγάλη Κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει κερδίσει όσα πραγματικά άξιζε βάση της εικόνας της. Με εξαίρεση το ντέρμπι της Λεωφόρου που δεν ήταν αγωνιστικά κυρίαρχη και καλύτερη του αντιπάλου της Παναθηναϊκού, αλλά το έκριναν αποκλειστικά διαιτητικές αποφάσεις σκάνδαλο σε βάρος της, στα υπόλοιπα μεγάλα ματς και πάλι δεν πήρε ότι άξιζε τη στιγμή που και σε εκείνα (σε Φάληρο και Τούμπα) η διαιτησία ήταν απόλυτα απέναντί της.

Είναι ξεκάθαρο και δεδομένο ότι στη διαδικασία των ντέρμπι έως σήμερα η πλέον αδικημένη ομάδα είναι η ΑΕΚ. Στο Φάληρο στη τελευταία φάση του αγώνα της στέρησαν πέναλτι με απόφαση σκάνδαλο για οφσάιντ στον Μάνταλο τον οποίο ανατρέπει ξεκάθαρα με γόνατο και σώμα ο Πασχαλάκης και ενώ η μπάλα έφτασε στον διεθνή άσο της Ένωσης από αντίπαλο! Πρόκειται για φάση όπου ο αμυνόμενος του Ολυμπιακού κάνει φάουλ για να πάρει την κεφαλιά και ούτε αυτό το είδε ο ρέφερι. Στην Τούμπα προτού συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα ο ΠΑΟΚ έπρεπε δεδομένα να παίζει με παίκτη λιγότερο αφού ο Ίγκανσον πήγε σκόπιμα και ανέτρεψε τον Λιβάι Γκαρσία ως τελευταίος παίκτης και με τον Κοτάρσκι μακριά από τη μπάλα!

Τι έγινε στα ντέρμπι για την ΑΕΚ έως τώρα...

Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτύρονται στον Καμπάκοφ στο ματς της Λεωφόρου

Υπάρχει φυσικά και το ντέρμπι που σημαδεύτηκε από την ήττα της ΑΕΚ με ανατροπή χάρη σε δυο πέναλτι σε ομάδα που δεν είχε καν πατήσει την αντίπαλη περιοχή για να απειλήσει έως εκείνο το σημείο του αγώνα. Πρόκειται για την αναμέτρηση της Ένωσης στην έδρα του Παναθηναϊκού με τον Καμπάκοφ να κρίνει το αποτέλεσμα και ποια ομάδα θα κερδίσει με δυο πέναλτι που προκαλούν αρχικά γέλιο και έπειτα νεύρα! Μιλάμε για τρία από τα συνολικά έξι ματς με τις συγκεκριμένες ομάδες και προφανέστατα θα 'χαν φέρει πολύ διαφορετικά τις ομάδες σε βαθμολογικό επίπεδο στη διαδικασία των play-offs.

Δεν αναφέρομαι καν σε άλλα ματς στη διάρκεια της σεζόν (όπως αυτό στην Τρίπολη με τον Αστέρα) όπου η ΑΕΚ δεν πήρε αυτό που έπρεπε από τον διαιτητή και άλλα ματς αντιπάλων της που πήραν πολλά παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε όπως ο Ολυμπιακός στην ίδια έδρα, ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα εντός, ο ΠΑΟΚ στον Βόλο και άλλα πολλά. Διότι αυτό το κείμενο αφορά την Ένωση και τι έχει πάρει στα μεγάλα ματς στο χορτάρι από την απόδοσή της και τους διαιτητές. Κοινή συνισταμένη με την κακή διαιτησία είναι ότι στα ματς που έχασε (ή δεν κέρδισε) η ΑΕΚ ήταν σε όλα (πλην της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό) καλύτερη του αντιπάλου της.

Το πρώτο ήταν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό όπου για περισσότερο από μια ώρα έκανε ότι ήθελε τους «ερυθρόλευκους» και έπειτα μετά ένα σβήσιμο για 20 λεπτά όπου είχε τη στιγμή του ο γηπεδούχος, επανήλθε και κυριάρχησε από το 80' έως το φινάλε! Σε αυτό το ματς η κυριαρχία της φάνηκε και στις συγκλονιστικές καθαρές ευκαιρίες που είχε. Στην Τούμπα για παράδειγμα δεν είχε αντίστοιχα σημαντικές ευκαιρίες όπως με τον Λιβάι Γκαρσία (τρεις φορές), τον Ρότα, τον Γκατσίνοβιτς και τον Φαν Βέερτ στο Φάληρο! Στην Θεσσαλονίκη είχε σημαντικές φάσεις με Πινέδα και Άμραμπατ στο πρώτο μέρος, αλλά με Βίντα, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και Σιντιμπέ στο δεύτερο κομμάτι του ματς και πάλι δεν πήρε κάτι!

Στο ντέρμπι μετά το 3-0 επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο με τον ίδιο αντίπαλο για το πρωτάθλημα στην Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου τύχη. Αντιθέτως... Σε ένα ματς που με εξαίρεση ένα 15λεπτο που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα η ομάδα του Μίτσελ και βρήκε τρεις φάσεις και ισάριθμα γκολ χάρη σε συγκλονιστικά ατομικά λάθη, δεν κατάφερε να πάρει καν βαθμό κι ας είχε δυο τετ α τετ με τον Αραούχο, ένα με τον Ρότα, άλλες τρεις σούπερ στιγμές με Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Μουκουντί... Ενώ και στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό κυριάρχησε μεν, χωρίς να απειλήσει το ίδιο δε, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε για το (και το πήρε) Χ με μαζική άμυνα και γιόμες από το πρώτο της τρίτο, πήρε τελικά μόνο έναν βαθμό (είχε και πάλι στιγμές με Αραούχο, Ρότα, Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ)...

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ δεδομένα άξιζε περισσότερα και δεν τα πήρε όμως σίγουρα αν συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι δεν γίνεται να μη πάρει περισσότερα στα παιχνίδια που έρχονται... Για αρχή έχει τον πρώτο υπερ-τελικό της με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Ο Μήτογλου σε μονομαχία με τον Χουάνκαρ

Υγ: Δικαιολογημένη και απόλυτα σωστή η απόφαση ανανένωσης και επέκτασης του συμβολαίου του Γεράσιμου Μήτογλου, προφανώς με αναπροσαρμογή του συμβολαίου του προς τα πάνω σχετικά με τα χρήματα που κερδίζει, έως το 2026, αν κρίνουμε από τη συνολική του παρουσία φέτος στην ομάδα. Κυρίως αν εστιάσουμε στην πρόοδο, βελτίωση και εξέλιξη του Έλληνα στόπερ στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ένα παιδί που δουλεύει με ταπεινό τρόπο, αντιλαμβάνεται πως μέσα από τη δουλειά θα 'ρθει και η καθιέρωση και έχει τη δυνατότητα να μείνει για χρόνια στο top επίπεδο και στον Δικέφαλο. Απ' όσο γνωρίζω εκμεταλλεύεται την παρουσία του Βίντα, από πέρυσι αυτή του Τζαβέλλα, αλλά και του Μπρούνο Άλβες για να κερδίζει καθημερινά πράγματα και να μαθαίνει. Αυτό δείχνει ότι ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους, ότι του κόβει... Η δεύτερη ανανέωση (μετά τον Ρότα) δεν θα είναι η τελευταία: έχουμε μπροστά μας Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι και άλλους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...