Ένα μπράβο στον Ολυμπιακό: Σε τρεις μήνες έκανε -3 και -1, το -12 και το -6 των ΠΑΟ, ΑΕΚ ενώ πέρασε και τον ΠΑΟΚ!

Ένα μπράβο στον Ολυμπιακό: Σε τρεις μήνες έκανε -3 και -1, το -12 και το -6 των ΠΑΟ, ΑΕΚ ενώ πέρασε και τον ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta την επιτυχία του Ολυμπιακού να καλύψει αποστάσεις ρεκόρ μέσα σε 13 αγωνιστικές.

Ήταν η 14η αγωνιστική, 1η μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός είχε φέρει ισοπαλία 2-2 στα Γιάννινα, παρότι κέρδιζε 2-0 τον ΠΑΣ έως το 64ο λεπτό (!) και είχε παραμείνει στο -12 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, παρά την γκέλα των «πράσινων» με τον Ιωνικό (1-1). Παράλληλα, είχε αυξηθεί η διαφορά του Ολυμπιακού από τη δεύτερη ΑΕΚ στο -6, λόγω της εύκολης νίκης της (3-0) επί της Λαμίας στη Φιλαδέλφεια. Ο δε ΠΑΟΚ ήταν πάνω απ΄ αυτόν στη βαθμολογία, 3ος, σε απόσταση δύο πόντων.

Σήμερα, ακριβώς τρεις μήνες μετά, 20 Μαρτίου πλέον, ο Ολυμπιακός είναι 3ος στη βαθμολογία, στο -3 από τον πάντα πρώτο Παναθηναϊκό, στο -1 από την πάντα δεύτερη ΑΕΚ και στο +2 από τον 4ο ΠΑΟΚ. Όχι, δεν έγινε φαβορί για το πρωτάθλημα, ούτε καν για τη 2η θέση, αλλά αν μη τι άλλο του αξίζει ένα μπράβο που μπόρεσε ήδη, μέσα σε 13 αγωνιστικές και κάλυψε διαφορά εννιά πόντων από τον ΠΑΟ και έξι πόντων από την ΑΕΚ, προσπερνώντας κατά δύο πόντους τον ΠΑΟΚ από τον οποίο ήταν στο -2! Η ομάδα του Μίτσελ είναι αήττητη επί 19 ολόκληρες αγωνιστικές (από το 1-2 από τον ΠΑΟΚ την 8η αγωνιστική), πάνω δηλαδή από μισό πρωτάθλημα (36 αγωνιστικές είναι ολόκληρο) κι αυτό την βοήθησε πολύ στο να καλύψει τόσο μεγάλο μέρος της διαφοράς.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, που είναι 17 αγωνιστικές αήττητος (από το 0-2 από την ΑΕΚ την 10η αγωνιστική) κι αξίζουν και σε αυτόν συγχαρητήρια που έκανε κάτι σπουδαίο, κατά τι μικρότερο από τον Ολυμπιακό, καθώς κάλυψε διαφορά εννιά πόντων από τον ΠΑΟ, πέντε πόντων από την ΑΕΚ και δύο πόντων από τον Ολυμπιακό από τις 30 Οκτωβρίου έως σήμερα. Τότε, την 10η αγωνιστική ήταν στο -14 από τον ΠΑΟ, στο -8 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον Ολυμπιακό, ενώ τώρα η απόσταση του είναι στο -5 από τον ΠΑΟ, στο -3 από την ΑΕΚ και στο -2 από τον Ολυμπιακό.

fortou

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς, αλλά όχι το μεγαλύτερο. Εννιά αγωνιστικές play-offs υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο φετινό πρωτάθλημα είναι πάρα πολλές και μπορεί να αλλάξουν πολλά πράγματα, τόσο προς το καλύτερο, όσο και προς το χειρότερο, για την κάθε ομάδα από τις τέσσερις της κορυφής. Προς το παρόν η βαθμολογία δίνει και τις πιθανότητες τους στην επίτευξη των στόχων τους, δηλαδή είτε την κατάκτηση του τίτλου, είτε τη δεύτερη θέση που οδηγεί κι αυτή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τις δύο πρώτες (ΠΑΟ, ΑΕΚ) να κρατάνε πάντα τις θέσεις τους, αλλά τις δύο άλλες (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) να έρχονται με φόρα από πίσω.

Αυτό που πρέπει τώρα να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να πάρει ανάσες από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες και να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα για τη συνέχεια, έστω κι αν θα έχει το χάντικαπ της απουσίας του μισού ρόστερ του από σήμερα και για 10-12 ημέρες, καθώς τον περιμένει αρχές Απριλίου μία εβδομάδα με τρία πολύ πιο σκληρά παιχνίδια από το χθεσινό στο Βόλο: Κυριακή με Άρη μέσα, Τετάρτη με ΠΑΟΚ μέσα και Κυριακή με ΠΑΟ έξω!

Στο Βόλο η ομάδα του Μίτσελ έπαιξε σε αργές στροφές στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ιδίως με το που έκανε και το 2-0 στο 36’. Για χάρη των χιλιάδων οπαδών του που πήγαν στο Πανθεσσαλικό, φανταζόμαστε αρκετοί από αυτούς για δεύτερη φορά μέσα ένα δίμηνο, θα έπρεπε να είχε πιο καλή απόδοση η ομάδα, αλλά όταν κερδίζεις 3-0 εκτός έδρας στην πρεμιέρα των play-offs έστω την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα της εξάδας καλά είναι.

mitsel

Στο παιχνίδι αυτό αναδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο η μεγάλη σημασία των στατικών φάσεων όταν δεν μπορείς να διασπάσεις μία καλά οργανωμένη άμυνα. Γιατί ο Ολυμπιακός έβγαλε αδυναμία σε αυτό το κομμάτι και εκεί πρέπει να δουλέψει ο Μίτσελ ενόψει του αγώνα με τον Άρη, που στο Καραϊσκάκη λογικά αμυντικά θα παίξει. Μόνο δύο φορές, από πολύ καλές πάσες των Κασάμι και Παπασταθόπουλου στις πλάτες της άμυνας οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν και πάλι χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση, αφού στη μία περίπτωση στο καλό γύρισμα του Κανός στον ευρισκόμενο σε άριστη θέση Φορτούνη υπήρξε παρέμβαση-καμικάζι αμυντικού και δεν υπήρξε καν τελική και στη δεύτερη το πλασέ του Χάμες ήταν από πολύ πλάγια κι ο γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια.

Σε επίπεδο θεάματος δεν ήταν και ό,τι το…καλύτερο, όμως εν τέλει ο Ολυμπιακός δημιούργησε πέντε καθαρές ευκαιρίες για γκολ μέσα από τη διαδικασία εκτέλεσης καλών φάουλ και κόρνερ από τον Φορτούνη (στο τέλος κι από Βαλμπουενά) και καθάρισε το τρίποντο με τα τρία γκολ, ενώ φαρμακερές ήταν κι οι τελικές τόσο του Ρόντινεϊ (η σουτάρα) στο ξεκίνημα του αγώνα, όσο και του Κασάμι (η καρφωτή κεφαλιά) προς το τέλος του αγώνα.

Έχω βαρεθεί να γράφω ότι δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να βρεις λύση σε ένα παιχνίδι που δεν σου βγαίνει από ένα καλό «στημένο». Ο δε Χάμες σε αυτό το κομμάτι μπορεί να βοηθήσει αρκετά, γιατί ναι μεν δεν είναι ψηλός, αλλά έχει αλτικότητα και εξυπνάδα. Ξέρει να πάρει τη σωστή θέση και να πηδήξει τη σωστή στιγμή, όπως είχαμε επιβεβαιώσει και τις προάλλες όταν είχε σκοράρει με κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη στο 6-1 με τον Παναιτωλικό κι όπως επιβεβαιώσαμε και χθες στη φάση του 2-0, με τη γυριστή κεφαλιά του να αξιοποιείται από τον Μπακαμπού για το γκολ του σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

olympiacos volos

Παρεμπιπτόντως, είδατε τι ωραία ξανάγινε αυτό που έγραφα χθες από εδώ; Ο Μπακαμπού σε όποια ομάδα παίζει και βάζει γκολ, όταν ξαναπαίζει μαζί της της ξαναβάζει γκολ! Το ίδιο έγινε και με το Βόλο, αφού είχε σκοράρει και στο 4-0 του Ιανουαρίου, όπως το ίδιο είχε γίνει και στα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο (2-0 κι 1-1), στα δύο παιχνίδια με τον ΟΦΗ (2-1 και 2-1) και στα δύο παιχνίδια με τη Λαμία (2-0 και 3-0).

Το κακό είναι ότι με τον Άρη δεν έχει βάλει γκολ σε τέσσερα παιχνίδια ο Μπακαμπού!

Άσχετο: Πριονοκορδέλα περνάει τον Άρη ο ΠΑΟΚ. Δύο πέναλτι εις βάρος του Άρη στα δύο τελευταία μεταξύ τους ντέρμπι, ένα στην Τούμπα κι ένα στο Χαριλάου. Για να δικαιωθεί κι ο…Λουτσέσκου, που τα έχει με την…κακή Αθήνα! Στα ματς που είναι με άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, μια χαρά είναι! Στα σοβαρά τώρα, παίρνει κι ο ΠΑΟΚ κανένα «κοκαλάκι» για να σταματάει να φωνάζει. Ο δε Παναθηναϊκός πρέπει να κατάλαβε πολλά μετά το χθεσινό. Αν δεν κατάλαβε, τότε είναι άξιος της μοίρας του. Κατά τα άλλα, όποιος δεν βλέπει την ανικανότητα του Μπένετ και της κομπανίας του είτε εξυπηρετείται από αυτή, είτε δεν αντιλαμβάνεται τίποτα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.