ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1: «Τσίμπησαν» βαθμό ελπίδας οι Βοιωτοί! (vids)

bet365

O Λεβαδειακός αν και προηγήθηκε με την κεφαλιά του Νίκα, δεν κράτησε το πολυπόθητο τρίποντο καθώς ο ΟΦΗ ισοφάρισε με την γκολάρα του Μπάκιτς. Όμως με το τελικό 1-1 οι Βοιωτοί έφυγαν από το Ηράκλειο με βαθμό ελπίδας στην μάχη της παραμονής.

Έχοντας 17 βαθμούς και βρισκόμενος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο Λεβαδειακός θέλει στα play-outs βαθμό ή βαθμούς σε κάθε ματς για να μπορέσουν να μείνουν στην κατηγορία, Από την άλλη ο ΟΦΗ ουσιαστικά δεν έχει το παραμικρό κίνητρο στους αγώνες αυτούς, καθώς έχει σωθεί.

Το κίνητρο έπαιξε ρόλο στο Γεντί Κουλέ, με τους Βοιωτούς να φεύγουν από το Ηράκλειο με τον βαθμό της ισοπαλία φτάνοντας τους 18, παρότι οι Κρητικοί όχι μόνο δεν τους χαρίστηκαν, αλλά και μετά το 1-1 έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Δεν το έκαναν με το τελικό αποτέλεσαν σίγουρα να αφήνει ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους, με τους γηπεδούχους από την άλλη να βγάζουν αντίδραση μετά το 0-1 και να έχουν πλέον 27 βαθμούς.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με 3-4-3 κατέβασε τον γηπεδούχο ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής συνέθεσαν την τριάδα των στόπερ. Λάρσον και Θοράρινσον αγωνίστηκαν δεξιά και αριστερά, αντιστοίχως. Παρτενέρ του Μεγιάδο στον άξονα ήταν ο Ντιουσέ. Μπάκιτς και Μπαλογιάννης ήταν στα άκρα της επίθεσης με τον Ντίκο στην κορυφή.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον φιλοξενούμενο Λεβαδειακό με 3-5-2. Ο Γκροφ ήταν στην εστία, με τους Βινίσιους, Τσάπρα και Παζ να είναι μπροστά του. Λιάγκας και Παναγιώτου κάλυψαν τις πτέρυγες, δεξιά και αριστερά. Μεχία, Χάμοντ και Νίκας αποτέλεσαν την τριάδα του άξονα. Παρτενέρ του Γιαννιώτα στην επίθεση ήταν ο Σαχπεκίδης.

Μανδάς και Γκροφ κράτησαν το μηδέν στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο, ένα ημίχρονο που είχε καλό ρυθμό, είχε φάσεις, αλλά δεν είχε γκολ. Και δεν είχε γιατί σε κάθε καλή στιγμή και των δύο ομάδων, οι δύο τερματοφύλακες είχαν τις απαντήσεις.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 25' με τον Σαχπεκίδη να βγαίνει απέναντι από τον Μανδά σε εξαιρετική θέση και τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να τον νικάει με μεγάλη επέμβαση.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ, αλλά ο Γκροφ με ωραία επέμβαση νίκησε τον Ντίκο και την κεφαλιά που έκανε κρατώντας το μηδέν, ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν σε σωστή θέση στο σουτ του Μπάκιτς και μπλόκαρε.

Δύο όμορφα γκολ στο 2ο και μεγάλη επέμβαση του Μανδά που κράτησε το 1-1

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 48' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Γιαννιώτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νίκας πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μανδά, κάνοντας έτσι το 0-1.

Από εκείνο το λεπτό οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάρισε και στο 73' κατάφεραν να το πετύχουν. Συγκεκριμένα οι Κρητικοί κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Μπάκιτς να το εκτελεί με δύναμη και να νικάει τον Γκροφ για το 1-1. Ο ΟΦΗ συνέχιζε να πιέζει χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως χάθηκε από τους φιλοξενούμενους που στις καθυστερήσεις με τον Μανδά σε νέα μεγάλη επέμβαση να κρατάει το 1-1, ένα σκορ που σίγουρα αφήνει ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους που πήραν σε μια δυνατή έδρα έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη που δίνουν για την σωτηρία.

MVP: Ο Μπάκιτς. Όχι μόνο για το όμορφο γκολ που έβαλε, αλλά γιατί ήταν ο παίκτης των γηπεδούχων που έδειχνε να το ζει περισσότερο από όλους. Απειλούσε μπροστά, έκοβε πίσω, τα πάντα όλα.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε δύο παίκτες. Από τους φιλοξενούμενους τον Νίκα για το όμορφο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ και από τους γηπεδούχους τον Μανδά που και σήμερα είχε εξαιρετικέ επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Θα ήταν άδικο σε ένα τέτοιο ματς να βάζαμε αδύναμο κρίκο, καθώς και 2 γκολ είχαμε και φάσεις και σχετικά γρήγορο ρυθμό και για τις δύο ομάδες.

Η «γκάφα»: Την έκανε στις καθυστερήσεις η άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά ο Γκροφ πρόλαβε τον Νέιρα και έτσι δεν έγινε το 2-1.

Το «στραγάλι»: Όταν ο διαιτητής δεν ακούγεται πάει να πει πως πήγε πολύ καλά. Ακριβώς αυτό ισχύει και για τον Ζαμπαλά ο οποίος βέβαια δεν είχε και την δύσκολη φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Λεβαδειακός ήθελε τον βαθμό ή τους βαθμούς, ο ΟΦΗ έπαιζε μόνο για το γόητρο καθώς ουσιαστικά έχει σωθεί. Η θέληση υπερίσχυσε με τους Βοιωτούς να παίρνουν την ισοπαλία σε ένα ματς που είχαμε εκτός των δύο γκολ και καλό ρυθμό και φάσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (64' Περέα), Διαμαντής, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (64' Νέιρα), Μπάκιτς (80' Γκρόνινγκ), Μπαλογιάννης (72' Μπιφουμά), Ντίκο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ (53' λ.τρ. Ντεντάκης), Τσάπρας, Παναγιώτου, Χάμοντ, Μεχία (84' Μπελμόντ), Νίκας (84' Σκβάρκα), Γιαννιώτας (63' Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (84' Τόρο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα