Ολυμπιακός: Το βασικό μυστικό για τον Φορτούνη και την αγωνιστική φόρμα του είναι ένα

Ολυμπιακός: Το βασικό μυστικό για τον Φορτούνη και την αγωνιστική φόρμα του είναι ένα

Ολυμπιακός: Το βασικό μυστικό για τον Φορτούνη και την αγωνιστική φόρμα του είναι ένα

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης αγωνιστικά δείχνει το τελευταίο διάστημα πιο φορτσάτος από ποτέ στην ομάδα του Ολυμπιακού και αυτό έχει μία συγκεκριμένη... βάση. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ναι είναι σαφές πως ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό έχει να συγκριθεί με σπουδαία δεκάρια του παρελθόντος στην πειραϊκή ομάδα.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο 30χρονος δεν έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και όταν με το καλό τελειώσει την καριέρα του ότι δεν θα θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων παικτών που θα έχουν φορέσει ποτέ τη φανέλα του συλλόγου. Και συνολικά ένας από τους τοπ Έλληνες ποδοσφαιριστές σε μία εποχή όπου παίκτες στη θέση του δεν βγαίνουν καθόλου εύκολα.

Αρκεί να δούμε τη σχετική ανάγκη και το πόσο μεγάλη συζήτηση γίνεται όταν βγαίνουν νέα και ιδιαίτερα σημαντικά ταλέντα σε τέτοιες θέσεις, όπως ο Κωνσταντέλιας. Γενικά όμως ως χώρα δεν βγάζουμε καθόλου εύκολα νέους & καλούς και ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς. Δεν βγάζουμε καθόλου εύκολα νέους... Φορτούνηδες. Ένας Φορτούνης με 283 αγώνες στον Ολυμπιακό και που έχει 82 γκολ και 83 ασίστ. Ένας παίκτης που εκτός από ατομικές διακρίσεις έχει και 8 τίτλους με τον Ολυμπιακό.

ΦΟΡΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Η διαρκής άνοδος, το βασικό... μυστικό του και η... ομοιότητα με τον Μητρογκόλ

Μιλώντας παλαιότερα με τον κόουτς Γιώργο Δώνη μου είχε πει για τον άκρως χαρισματικό αλλά όχι τόσο εύκολο χαρακτήρα και τόσο εύκολο παιδί, τον Κώστα Μήτρογλου: «Ο Κώστας ήταν σαν μικρό παιδί, έπρεπε να τον αγαπάει τον προπονητή και στο γήπεδο ήταν ιδιοφυΐα». Με άλλα λόγια ο Μητρογκόλ έπρεπε να νιώθει όχι μόνο σημαντικός και πρωταγωνιστής μέσα στην ομάδα αλλά και να αισθάνεται την εκτίμηση του προπονητή του. Μην γελιόμαστε: ο Μήτρογλου υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιθετικών.

Ο «Φόρτου» μπορεί να μην είναι σαν μικρό παιδί αλλά να έχει ωριμάσει για τα καλά και από κάθε άποψη, είναι όμως ένα παιδί / ένας παίκτης εάν θέλετε, που θέλει μέσα σε έναν Οργανισμό να νιώθει πως είναι σπουδαίος και χρήσιμος από αγωνιστικής πλευράς. Αυτό είναι ένα βασικό... μυστικό του. Θέλει να αισθάνεται ότι ποντάρει η ομάδα από πάνω του. Θέλει να είναι ένα κομβικό κομμάτι της ομάδας. Εάν πάρουμε το τελευταίο του αγωνιστικό δείγμα φαίνεται να λειτουργεί πολύ πιο καλά όταν παίζει μόνος του και ως καθαρό δεκάρι και όχι στα άκρα. Ωστόσο είναι παίκτης που θα συνεργαστεί και να βγάλει καλή χημεία και με τον Χάμες και με τον Μπιέλ και με τον Μπακαμπού και με όποιον άλλον χρειαστεί.

Πρωτίστως βέβαια θέλει να έχει την υγεία του ο έμπειρος διεθνής χαφ, όμως πάντα θα επιζητά να έχει τον ρόλο του στην ομάδα. Και βέβαια του αρκεί να ξέρει πως ο εκάστοτε προπονητής του τον πιστεύει και τον στηρίζει. Ο Μίτσελ ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει επαινέσει αρκετές φορές δημοσίως τον Φορτούνη. Είναι εξάλλου ο προπονητής που έχει καθιερώσει ξανά ως βασικό στον Ολυμπιακό τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Και είναι... ιστορικά και ο προπονητής που είχε να διαχειριστεί τον Φορτούνη στην πρώτη του χρονιά μετά τη μεταγραφή του από τη Γερμανία και την επιστροφή του στην αγαπημένη του ομάδα για την πρώτη ομάδα πια.

Οι πανηγυρισμοί των Κανός και Φορτούνη

Αποτέλεσμα της τελευταίας χρονικά διαχείρισης; Και γκολ και πρώτος στις ασίστ στην ομάδα και πολύ καλή εικόνα σε μεγάλα ματς αλλά και επιστροφή στην Εθνική. Ο Φορτούνης ποδοσφαιρικά έχει τη δική του ιδιοφυΐα. Είναι ένας χαρισματικός δημιουργικός και επιθετικός παίκτης που ας μην ξεχνάμε πέρασε δύο χιαστούς στην καριέρα του στα τελευταία χρόνια. Όσο λοιπόν έχει ανεβασμένη και καλή ψυχολογία και όσο εισπράττει αυτό το κλίμα μέσα στην ομάδα και αισθάνεται πραγματικά σημαντικός στον Οργανισμό του Ολυμπιακού τόσο θα συνεχίζει να παίζει πολύ καλά με την προοπτική να προσφέρει ακόμα παραπάνω πράγματα. Μην ξεχνάμε το τι έκανε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ματς με την ΑΕΚ, έχοντας ασίστ και συνδρομή σε 2 από τα 3 γκολ της ομάδας του Ολυμπιακού. Το σίγουρο είναι πως η αγωνιστική άνοδος του Φορτούνη είναι διαρκής και γενικότερα δείχνει πιο φορτσάτος από ποτέ αυτήν την περίοδο.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.