Άλλος Άρης στα play-offs

Άλλος Άρης στα play-offs

Άλλος Άρης στα play-offs

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το διαφορετικό πρόσωπο που πρέπει και προσδοκούν να δείξουν στα επερχόμενα play-offs οι παίκτες του Αρη.

Μετά την κλήρωση των play-offs αναμένουμε τον σημερινό ορισμό για τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής και φυσικά τους ορισμούς των διαιτητών.
Δεν μπορώ ακόμα να αντιληφθώ τι σημαίνει να ορίζονται Elite διαιτητές στα παιχνίδια των 4 ομάδων που φαινομενικά είναι στην διεκδίκηση του τίτλου, αλλά αν αυτές οι ομάδες παίξουν με τον ΑΡΗ ή το Βόλο να αγωνιστούν με κάποιον από τους διαιτητές που μέτρησαν το γκολ του Κουλιεράκη στην Τούμπα ή ακύρωσαν το γκολ του Ιτούρμπε στο Καραϊσκάκης ή δεν έδωσαν το πέναλτι στον Φαμπιάνο με την ΑΕΚ ή μέτρησαν το γκολ του Παλάσιος με το χέρι στο Βικελίδης. Όπως βλέπετε σε όλα τα παιχνίδια υπήρξαν καραμπινάτες…παραβάσεις όλως τυχαίως όλες εναντίον του ΑΡΗ! Θα πει βέβαια κάποιος ότι πιθανώς να έχουμε γλιτώσει από τους Έλληνες, οπότε ας πάμε στα καθαρά ποδοσφαιρικά γιατί με τα παραπάνω να δεις που κάποτε θα μας πούνε και… να τραγουδήσουμε Μηλιώκα!

Η προσδοκία εμφάνισης ενός... άλλου Αρη

Ο ΑΡΗΣ στην διαδικασία των 10 αγώνων προσδοκά να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που είδαμε στην κανονική διάρκεια απέναντι στους υπόλοιπους μεγάλους. Η συγκομιδή του είναι…οικτρή και αντιστρόφως ανάλογη με ότι πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια και σαφέστατα σε αυτό έχουν παίξει βασικό ρόλο οι διαιτητικές αδικίες, αλλά προφανέστατα έπαιξαν ρόλο και οι δικές του αγωνιστικές αστοχίες.

Στα περισσότερα ντέρμπι φέτος ο ΑΡΗΣ δεν είχε…σχέδιο νίκης, αλλά σχέδιο…επιβίωσης. Φοβήθηκε τα ματς σε Λεωφόρο και Καραϊσκάκης, έκανε τις χειρότερες εμφανίσεις του στα παιχνίδια με την ΑΕΚ στο Βικελίδης και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πήγε αποδεκατισμένος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα καλύτερα του παιχνίδια ήταν με τον Ολυμπιακό που κέρδισε και με τον ΠΑΟΚ που τον αδικεί ξεκάθαρα το 0-0, ενώ και με τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα καθώς πέρα του ότι το γκολ της νίκης δεν έπρεπε να μετρήσει οι Πράσινοι βρήκαν 2 γκολ σε… τρεις φάσεις.

Το κοινό στοιχείο των τριών καλύτερων εμφανίσεων

Το κοινό στοιχείο στα 3 παιχνίδια είναι ότι στα 2 στον πάγκο ήταν ο Τόλης Τερζής και στο ένα στην ουσία κατά παραδοχή και του Πάρντιου την ομάδα προετοίμασε ο νυν τεχνικός του ΑΡΗ και απλά ο Άγγλος έφερε και την αύρα του νέου προπονητή. Προσέξτε, δεν θέλω να πω ότι ο Τερζής είναι καλύτερος προπονητής από τον Πάρντιου ή…μαγεύει τους παίκτες και με αυτόν είναι καλύτεροι στο γήπεδο.

Ο Τόλης Τερζής δίνει οδηγίες στους παίκτες του Αρη

Ο ΑΡΗΣ με τον Μάντζιο, αλλά και τον Μπούργος όταν υιοθέτησε το παιχνίδι του Μάντζιου πήρε πολλές και σημαντικές νίκες και εντός, αλλά και εκτός έδρας παίζοντας πίσω από την μπάλα. Δίνοντας την κατοχή στον αντίπαλο, χτυπώντας στην κόντρα, εκμεταλλευόμενος τις επιθετικές αρετές πολλών παικτών του, την ταχύτητα και τους γρήγορους συνδυασμούς τους. Αυτό έκανε και ο Τερζής και δεν έκανε με τεράστια αφέλεια ή διαφορετικό τρόπο σκέψης ο Πάρντιου.

Τον Γενάρη ήρθαν εξαιρετικές ενισχύσεις

Παράλληλα όμως σήμερα ο ΑΡΗΣ έχει διαφοροποιήσει σε…κομβικό επίπεδο το ρόστερ του. Νταρίντα, Ρουπ και Καμαρά μπορούν να δώσουν και δίνουν πολλά περισσότερα από τους προκατόχους τους, αλλά το κυριότερο, μπορούν να εξυπηρετήσουν ακριβώς το παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Τερζής και ταιριάζει απόλυτα στον ΑΡΗ.
Οι κίτρινοι ξέρουν πολύ καλά ότι όσοι τους υποτιμήσουν θα το πληρώσουν και μάλιστα πολύ ακριβά. Το χρωστάνε άλλωστε στον κόσμο τους, αλλά και στους εαυτούς τους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα που ξεκινάει την Κυριακή. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ επιστρέφουν οι Ετέμπο, Οντουμπάγιο και εκτός απροόπτου και ο Ρουπ. Το ρόστερ της ομάδας έχει αδικήσει τον εαυτό του, οι παίκτες έχουν καθήκον και υποχρέωση να παρουσιάσουν ένα πρόσωπο αντάξιο των πολλών χιλιάδων ευρώ με τα οποία αμείβονται, εκτός αν θεωρούν τιμητικό να…παλεύουν με τον Βόλο για την πέμπτη θέση και να μένουν εκτός των…big στην συνείδηση των οπαδών των αντιπάλων που τα δύο προηγούμενα χρόνια μιλούσαν για τον ΑΡΗ και το ποδόσφαιρο που έπαιζε με άκρως κολακευτικά λόγια.

Ο Παλίκουτσα στο προπονητικό κέντρο του Αρη

Στο μπλοκάκι του Παλίκουτσα

Αυτά τα 10 ματς θα είναι και η τελική αξιολόγηση από τον Παλίκουτσα για τους παίκτες του ρόστερ. Οι σίγουροι…παραμένοντες είναι ορατοί κάθε αγωνιστική ως διακριθέντες. Ας προσπαθήσουν και όσοι είναι στο…μεταίχμιο να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, όταν ξεκάθαρα ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να προσθέσει προσωπικότητες, πέρα από καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ1 Την μέρα που ο Μπράμπετς επεκτείνει ως το 2026 το συμβόλαιο του, οι ίδιοι άνθρωποι που διέδιδαν ότι ο Τσέχος θα αποχωρήσει, δημιουργούν θέμα Φαμπιάνο. Τα πράγματα είναι απλά για τον Βραζιλιάνο που έχει και τη νέα σεζόν συμβόλαιο. Όποιος τον θέλει χτυπάει την πόρτα του ΑΡΗ για να τον αγοράσει.


ΥΓ2 Η ατμόσφαιρα που ετοιμάζουν οι φίλοι του ΑΡΗ για την Κυριακή θα είναι για μία ακόμα φορά μοναδική. Το Βικελίδης θα είναι κατάμεστο, παθιασμένο και οι κερκίδες θα πάρουν…φωτιά! Και αυτό θα αποτελεί μία ακόμα…υποχρέωση νίκης των παικτών.

ΥΓ3 Ο Ίνγκασον θα λείπει την Κυριακή ή σαν τον Πέλκα που είχε ανακοινωθεί προ τριετίας ότι θα είναι εκτός αποστολής και νοκ άουτ για δύο εβδομάδες και τελικά με…θαύμα έπαιξε κανονικότατα;

ΥΓ4 Βλέπω μία υπέρμετρη αισιοδοξία από τους συμπολίτες μου για το ματς της Κυριακής και λαμβάνω διάφορα μηνύματα. Όλα θα κριθούν στο χορτάρι παιδιά. Ένα παιχνίδι είναι…

ΥΓ5 Απίστευτη η συγκίνηση, αλλά και τεράστια στεναχώρια στην τελετή ονοματοδοσίας της οδού «Άλκης Καμπανός» το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου. Λίγα μέτρα από το πατρικό μου με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον κάθε άνθρωπο που έχει ζήσει και περπατήσει σε αυτό τον δρόμο. Τον κάθε γονιό που βλέπει το παιδί του να κυκλοφορεί με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και να σκέφτεται αν αυτό αποτελεί…πρόκληση για ορισμένα αρρωστημένα μυαλά. Αν θα ρωτήσουν το δικό του παιδί τι ομάδα είναι… Τι δύναμη ψυχής πραγματικά επιδεικνύουν αυτοί οι γονείς του Άλκη; Και την ίδια στιγμή πληροφορούμαστε όλα όσα διαδραματίζονται στη δίκη που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη με συγκλονιστικές μαρτυρίες. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!