Κανονική διάρκεια Super League: Ο Παναθηναϊκός έχει «+19» βαθμούς σε σχέση με πέρσι, η ΑΕΚ «+13» και ο ΠΑΣ Γιάννινα «-17»

Newsroom
kourbelis

bet365

Με αφορμή την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος ας συγκρίνουμε τη συγκομιδή των ομάδων της κατηγορίας σε σχέση με την αντίστοιχη της περασμένης σεζόν.

Επεσε χθες (12/3) η αυλαία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super Legue και πλέον η «μάχη» του τίτλου, των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» και του υποβιβασμού θα κριθεί στα play-offs και τα play-outs που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Επ' ευκαιρία της καρό σημαίας στη regular season ας δούμε τη φετινή βαθμολογική συγκομιδή των 13 «μονομάχων» μετά και την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, αφού για τον Λεβαδειακό δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Οπου και προκύπτουν ορισμένα αξιοπρόσεκτα ευρήματα, που εξηγούν... πολλά.

Οπως για παράδειγμα το «γιατί» Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις, αφού το «τριφύλλι» συγκέντρωσε 19 πόντους περισσότερους από ότι τη σεζόν 2021/22 και η Ενωση 13. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο «-9», ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε μεν έναν περισσότερο βαθμό, αλλά η μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε σε «πράσινους» και «κιτρινόμαυρους» τον έστειλε 4ο από 2ο που ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο!

Από εκεί και πέρα ο Αρης βρίσκεται στο «-5», ενώ ο Βόλος μπήκε στα play-offs για δύο λόγους. Ο βασικός και εύλογος επειδή αύξηση τη δική του βαθμολογία και είναι στο «+9», ενώ παράλληλα ο περσινός 6ος ΠΑΣ Γιάννινα «έχασε» 17 πόντους και ο 7ος ΟΦΗ 11!

Παράλληλα αισθητή μείωση υπάρχει και για τον Αστέρα Τρίπολης (-10), ενώ οι οκτώ βαθμοί που «μετρά» λιγότερους ο Ιωνικός είναι και η «αιτία» που θα μπει στα play-outs με την πλάτη στον τοίχο και απειλούμενος με υποβιβασμό. Αντίθετα το «+6» του Ατρόμητου του επιτρέπει να αισθάνεται άνετος, ενώ ο Παναιτωλικός βρίσκεται ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα (-3) και επίσης δεν ανησυχεί.

Η Λαμία από την πλευρά της είναι η ομάδα με τη μικρότερη αυξομείωση, αφού η περσινή της συγκομιδή είναι μόλις κατά ένα βαθμό μεγαλύτερη της τρέχουσας.

Ετσι η ολοκλήρωση της φετινής κανονικής διάρκειας βρίσκει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ως τους μεγάλους κερδισμένους σε σχέση με πέρσι αφού σε 26 ματς πήραν 19 και 13 βαθμούς περισσότερους σε σχέση με πέρσι, ενώ ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ ήταν οι μεγαλύτεροι «χαμένοι», με -17 και -11 πόντους αντίστοιχα.
...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα