Κώστας Μήτρογλου: «Πιστολέρο» ετών 35 μέσα από έξι στιγμές - σταθμούς (vids)

Newsroom
Κώστας Μήτρογλου: «Πιστολέρο» ετών 35 μέσα από έξι στιγμές - σταθμούς (vids)

bet365

Ο Κώστας Μήτρογλου γίνεται 35 ετών και το Gazzetta θυμάται μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και αξέχαστες στιγμές του «πιστολέρο».

Γράφουν οι Δημήτρης Τομαράς και Νότης Χάλαρης

Είναι μία περίπτωση που ουκ ολίγες φορές απασχόλησε την επικαιρότητα. Είτε για αγωνιστικό είτε για εξωαγωνιστικό λόγο, χωρίς αυτό να αναιρεί την ποιότητα και την ιδιότητα του... killer που είχε μέσα του.

Σαν σήμερα (12/3) πριν από 35 χρόνια ήρθε στη ζωή ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος άφησε εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα κατορθώματα αλλά και τις αντιδράσεις του. Το Gazzetta σας θυμίζει έξι μοναδικές στιγμές του Έλληνα «Πιστολέρο».

Ο ίδιος ο Μήτρογλου είχε μία χρονική περίοδο όπου ο Κόκκαλης φέρεται να του είχε κάνει παρατηρήσεις για τον πανηγυρισμό του με τα πιστόλα έχοντας πει στο ΦΩΣ: «Όχι δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Με ρώτησε μόνο τι σημαίνουν τα πιστόλια που κάνω. Του είπα ότι μεγάλωσα έτσι στη Γερμανία και ότι το έκανα από μικρό παιδί με τους φίλους μου όταν έβαζαν γκολ.

Δεν μου είπε να μην τα κάνω (εννοεί τα πιστόλια)». Σε ερώτηση εάν του ζητούσε να μην τα κάνει ο Μήτρογλου είχε πει: «Δεν θα τα έκανα. Διότι είναι ο πρόεδρος και πρέπει να τον σεβόμαστε». Είχε ξεκαθαρίσει πως αυτός ο πανηγυρισμός ήταν μόνο για τον Ολυμπιακό και πως πάντα... τρελαίνεται όταν βάζει γκολ.

Η ατάκα Κόκκαλη και τα «πιστόλια» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Η ατάκα Κόκκαλη και τα «πιστόλια» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Το ευρωπαϊκό χατ τρικ με Μίτσελ κόντρα στην Άντερλεχτ

Το ευρωπαϊκό χατ τρικ με Μίτσελ κόντρα στην Άντερλεχτ

Φοιτητικό «κίνημα» με το όνομά του

Φοιτητικό «κίνημα» με το όνομά του

Όταν έστειλε την Ελλάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Μουντιάλ

Όταν έστειλε την Ελλάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Μουντιάλ

Το «κάνε με αλλαγή» μετά την γκολάρα κόντρα στην Μπορντό

Το «κάνε με αλλαγή» μετά την γκολάρα κόντρα στην Μπορντό

Το Buzzer beater στη Λεωφόρο...

Το Buzzer beater στη Λεωφόρο...

Σεζόν 2009-2010 και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από τους... πεταμένους βαθμούς στο Πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Σε μία επίσκεψή του στον Ρέντη φέρεται να είχε ασχοληθεί με τον πανηγυρισμό του Μητρογκόλ με τα πιστόλια! Μεταξύ άλλων ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε πει: «Κοιτάξτε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό. Κώστα τι σημαίνουν τα πιστόλια που κάνεις στους πανηγυρισμούς μετά τα γκολ; Δεν είσαι καουμπόι, ούτε είμαστε στην Άγρια Δύση και καλό είναι να τα σταματήσεις». Φτάνει λοιπόν το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ο Μήτρογλου βάζει δύο γκολ και μετά το 2ο του τέρμα πανηγυρίζει με... πιστόλια, με τον ίδιο αναφέρει αργότερα ότι δεν το έκανε επίτηδες προς τον πρόεδρο.

Σεζόν 2013-2014. Ο Κώστας Μήτρογλου τότε κάνει μία χρονιά με 24 ματς και 19 γκολ και 3 ασίστ. Με τον Ισπανό Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού - τον Ίβηρα τεχνικό που έχει γυρίσει ξανά στο Λιμάνι - ο έμπειρος στράικερ έμελλε εκτός έδρας με την Άντερλεχτ να κάνει χατ τρικ για το 0-3!

Ο Μήτρογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει χατ τρικ στο Champions League και οι αμυντικοί της Αντερλεχτ έμειναν να τον θυμούνται για χρόνια. Για πολλά χρόνια. Ας μην ξεχνάμε πως ο Κώστας Μήτρογλου στον Ολυμπιακό έχει κάνει 186 ματς με 82 γκολ και 20 ασίστ.

Και όμως, ο Κώστας Μήτρογλου είχε γίνει πηγή... έμπνευσης για τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η εκκεντρική συμπεριφορά του μετατράπηκε σε... κίνημα για τις φοιτητικές εκλογές του 2012.

Συγκεκριμένα, η παράταξη είχε το όνομα ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ (ΚΩστας ΜΗΤρογλου Η Σωτηρία) και είχε ως σήμα τον Μήτρογλου πάνω σε ένα... μηχανάκι να κάνει σούζες έχοντας ως φόντο τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Το ψηφοδέλτιο ολοκληρωνόταν με τη φράση «Ερνέστο δεν ξεχνώ» λόγω του ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον είχε... κόψει από τον Ολυμπιακό και τον έστειλε δανεικό.

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει συνδεθεί και με την ιστορία της Εθνικής Ελλάδας καθώς ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε στα... μέγιστα για να βρεθεί η χώρα μας στα τελικά του Μουντιάλ του 2014. Συγκεκριμένα, τον Νοέμβρη του 2013, η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ρουμανία για τα play offs μετά τα προκριματικά, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Έλληνας φορ δηλώνει... παρών. Στο 14' άνοιξε το σκορ για τη χώρα μας, πριν ισοφαρίσει για τους Ρουμάνους ο Στάνκου στο 19'. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Σαλπιγγίδης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη χώρα μας πριν κάνει το τελικό 3-1 ο Μήτρογλου με δεύτερο γκολ στο 67'. Η... σφραγίδα του επιχρυσώθηκε στο δεύτερο ματς όταν στο 23' έκανε το 1-0 (τελικό 1-1) και έστειλε την Εθνική Ομάδα στο Μουντιάλ.

Φλεβάρης του 2010. Ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στη φάση των «16» του Champions League όμως η πορεία στο πρωτάθλημα έχει επιφέρει αρκετές αλλαγές προπονητών, με αποτέλεσμα στον πάγκο να κάθεται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Η Μπορντό είναι το μεγάλο του εμπόδιο και στο πρώτο ματς, την βλέπει να κερδίζει με ευκολία 1-0 και να έχει προβάδισμα ενόψει ρεβάνς.

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν στον πάγκο και στο 65', με το σκορ στο 1-0 υπέρ των Γάλλων ρίχνεται στο ματς. Τρία λεπτά μετά πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ, κάνοντας το 1-1 και δίνοντας ελπίδες υπέρβασης στον Ολυμπιακό. Την στιγμή που πανηγυρίζει λοιπόν, έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια ζητώντας ειρωνικά... αλλαγή ενώ είπε και το «κάνε με τώρα αλλαγή». Τελικά η ομάδα ηττήθηκε με 2-1 και αποκλείστηκε.

Ένα από τα γκολ που δεν έχει ξεχάσει κανένας φίλος του Ολυμπιακού, είναι αυτό στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στη σεζόν 2013/14, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενήθηκαν από τον αιώνιο αντίπαλό τους για την 10η αγωνιστική της Superleague και με την συμπλήρωση των 90 λεπτών, το παιχνίδι φάνηκε να μένει στη λευκή ισοπαλία.

Μία εξαιρετική συνεργασία του Φουστέρ με τον Μήτρογλου, όμως, άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο Έλληνας φορ νίκησε τον Καπίνο με πλασέ μέσα στην περιοχή, κάνοντας το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με τους Πειραιώτες να φεύγουν από τη Λεωφόρο με ένα πολύ σημαντικό διπλό.

@Photo credits: eurokinissi