Σεϊταρίδης στο Gazzetta: «Το πιο δύσκολο βήμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έχει ήδη γίνει»

Σεϊταρίδης στο Gazzetta: «Το πιο δύσκολο βήμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έχει ήδη γίνει»

Σεϊταρίδης στο Gazzetta: «Το πιο δύσκολο βήμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έχει ήδη γίνει»

bet365

Ο εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής στην πορεία του Euro 2004, παλιά δόξα του Παναθηναϊκού και αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Γιούρκας Σεϊτάρίδης μιλά στο Gazzetta για το project του Βοτανικού και τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς.

Αρχές Φλεβάρη έγινε γνωστό ότι το μεγάλο φαβορί για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ήταν η συμμαχία τριών εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας. Μυτιληναίος, Άκτωρ και Τέρνα δημιούργησαν μία πανίσχυρη υποψηφιότητα σε μία κοινοπραξία, η οποία στο τότε άνοιγμα των προσφορών από τον δήμο Αθηναίων, ήταν και η μόνη έγκυρη, καθώς ο άλλος φάκελος από εταιρία που δεν έχει γίνει γνωστή, δεν είχε προσκομίσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία θα αναλάβει να χτίσει το νέο γήπεδο του «Τριφυλλιού» το οποίο σύμφωνα με όσα είπε στο Gazzetta ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), και παλαιά δόξα των πρασίνων υπολογίζεται να είναι έτοιμο το 2026.

Ο παλαίμαχος Έλληνας διεθνής τόνισε ότι το «στολίδι» του Παναθηναϊκού θα είναι πιο μεγάλο σε χωρητικότητα και φυσικά πιο σύγχρονο από το «Ντραγκάο» και δηλώνοντας κι ο ίδιος «ρομαντικός φίλαθλος» απαντά σε όλους όσοι επιθυμούσαν το τριφύλλι να παραμείνει στην ιστορική του έδρα το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και το κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» («Τάφος του Ινδού»).

Επιπλέον σχολίασε την πορεία πρωταθλητισμού του Παναθηναϊκού φέτος στην Superleague και στάθηκε στην παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου.

Σε τι στάδιο βρισκόμαστε στο project της «Διπλής Ανάπλασης» στον Βοτανικό;

«Πήραν το έργο οι τρεις εταιρείες που κατέθεσαν την πρόταση, οπότε για μένα, το πιο δύσκολο κομμάτι, που είναι η χαρτούρα, έχει τελειώσει. Αφού πήραν τρεις εταιρείες το έργο οι οποίες θα συνεργαστούν, για μένα το πιο μεγάλο και δύσκολο βήμα έχει γίνει. Και μόλις μπουν και οι πρώτες μπουλντόζες θα είναι το ξεκίνημα για την κατασκευή του γηπέδου».

Το χρονοδιάγραμμα για τα έργα τι λέει, πότε περιμένουμε το γήπεδο;

«Ο δήμαρχος έχει πει ότι κατά το 2026 το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Τώρα, πάντα σε τέτοια μεγάλα έργα μπορεί να προκύψει ένα ζήτημα, κάτι κατασκευαστικό, αλλά πιστεύω ότι στην ημερομηνία που έχουμε θέσει πάνω-κάτω θα είναι έτοιμο το γήπεδο για να μπούμε. Σε τέτοια μεγάλα έργα κατασκευαστικά πάντα προκύπτει κάτι που δεν έχει υπολογιστεί.

Όπως για παράδειγμα και το γήπεδο της ΑΕΚ υπήρξαν καθυστερήσεις. (σ.σ. θυμίζουμε ότι το αισιόδοξο σενάριο ήταν η OPAP Arena να έχει ολοκληρωθεί τη σεζόν 2019/2020 ή 2020/2021, αλλά προέκυψαν γραφειοκρατικά ζητήματα και ο κορονοϊός). Δεν λέω οτι θα γίνει αυτό και με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά πάντα ένα χρονοδιάγραμμα είναι στο περίπου, δεν είναι ότι χτίζεις ένα σπίτι και θα πεις θα'ναι έτοιμο σε έξι μήνες. Αλλά το σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα».

Έχει ακουστεί ότι θα χτιστεί στα πρότυπα του «Ντραγκάο» εσύ γνωρίζεις όσο λίγοι το «σπίτι» της Πόρτο.

«Θα είναι πιο σύγχρονο από το Ντραγκάο. Γιατί το Ντραγκάο είναι ένα γήπεδο πανέμορφο, σύγχρονο, αλλά ήταν καινούργιο το 2004 που πήγαμε κι εμείς και παίξαμε με την Εθνική, οπότε μακάρι να μοιάζει στο Ντραγκάο, θα' ναι ένα πάρα πολύ ωραίο γήπεδο. Ούτως ή άλλως θα είναι δηλαδή.

Και φυσικά πιο σύγχρονο με περισσότερες εγκαταστάσεις. Θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο από ό,τι ξέρω κι εγώ, θα χωράει περισσότερο κόσμο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τον Παναθηναϊκό και για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την Εθνικη ομάδα στο μέλλον.

Τώρα πολύ σωστά η Εθνική ομάδα θα παίζει στο γήπεδο της ΑΕΚ, γιατί πρέπει επιτέλους και η εθνική να έχει ένα γήπεδο σταθερό να παίζει. Ένα γήπεδο σύγχρονο, όπως είχε κάποτε το Γ. Καραϊσκάκης. Να μη ρωτάει "σε ποιο γήπεδο μπορώ να πάω να παίξω, στα Γιάννενα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη". Όχι. Η Εθνική πρέπει να έχει ένα γήπεδο, να έχει τη βάση της. Και όπως έχει τώρα το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, σε κάποια χρόνια ελπίζω να έχει το γήπεδο του Παναθηναϊκού».

gioykas

Τι απαντάς σε όλους όσοι δεν είδαν με καλό μάτι το έργο στον Βοτανικό, τους πιο «ρομαντικούς» αν μπορώ να το θέσω έτσι.

«Ρομαντικοί είμαστε όλοι. Κι εγώ ρομαντικός φίλαθλος και οπαδός είμαι. Δεν είναι ότι αυτοί που ήταν εναντίον της κατασκευής στο Βοτανικό είναι ρομαντικοί κι οι υπόλοιποι δεν είναι ρομαντικοί. Κι αυτοί οι οποίοι συμφωνούνε, κι αυτοί ρομαντικοί είναι και αγαπάνε την ομάδα. Δεν είναι σωστό να τους διαχωρίζουμε. Μακάρι να μπορούσε να γίνει αυτό το γήπεδο στο ίδιο σημείο, αλλά πολύ απλά δεν γίνεται λόγω χωρητικότητας, parking κι όλων των υποδομών που θα γίνουν δίπλα. Άλλα γήπεδα, πισίνες, κολυμβητήρια, γήπεδα τένις, πάρκα, πολύ απλά δεν γίνεται. Μακάρι να μπορούσε να γίνει, αλλά δεν είναι εφικτό.

Και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έκανε ένα φανταστικό γήπεδο πήγε αλλού και η Πόρτο που έχει φιλάθλους ρομαντικούς δεν έκανε το γήπεδο στο ίδιο σημείο, το έκανε σε άλλο. Οπότε προχωράμε, συνεχίζουμε, εξελισσόμαστε. Αν μπορούσε να γίνει το γήπεδο στη Λεωφόρο με αυτές τις προδιαγραφές που σου περιγράφω ο δήμαρχος θα το έκανε. Δεν γίνεται χωροταξικά.

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό. Πρέπει να στεκόμαστε στο ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο γήπεδο, θα έχει πολλές εγκαταστάσεις για όλο τον κόσμο και για όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη και θα μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει να αθλείται, να περπατάει στο πράσινο. Επίσης ο κόσμος θα δει ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ ωραίο σημείο, μπορεί να ακούγεται τώρα "γήπεδο στον Βοτανικό θα' ναι ερημιά' αλλά θα αναβαθμιστεί πάρα πολύ η περιοχή και το σημείο είναι πραγματικά όμορφο και επίσης είναι πέντε λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, δεν είναι καθόλου μακριά. Είναι στο μυαλό μας ότι θα' ναι μακριά το γήπεδο. Δεν είναι καθόλου μακριά».

Πώς βλέπεις τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Ο φετινός Παναθηναϊκός, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό, γιατί μετά από καιρό διεκδικεί ξανά τον τίτλο. Κι είναι κάτι το οποίο ο Παναθηναϊκός από την ίδρυσή του είναι "υποχρεωμένος" να κάνει. Είναι "υποχρεωμένος" να κυνηγάει τον τίτλο κι αυτή τη χρονιά το κάνει. Τώρα, ναι, κάποιοι λένε ότι δεν έχει καλή ομάδα, τώρα πρόσφατα που έκανε κάποια κοιλιά, είπαν "φταίει ο προπονητής", ή "φταινε οι παίκτες" ή "δεν έχουμε βάθος στον πάγκο". Ποια ομάδα δεν έχει κάνει κοιλιά δηλαδή; Και μπορεί να μην έχουμε το βάθος που έχουν άλλες ομάδες, το καταλαβαίνω αυτό, θα έπρεπε να έχουν γίνει κάποιες άλλες μεταγραφές, δεν έγιναν, αλλά η ομάδα είναι δεύτερη αυτή την στιγμή, μετά από πολλά χρόνια διεκδικεί πρωτάθλημα και πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Δεν πρέπει να ψάχνουμε συνεχώς να βρούμε κάτι αρνητικό για την ομάδα».

Το σημείο - κλειδί που δεν υπήρχε τα παλαιότερα χρόνια και έχει βάλει τον Παναθηναϊκό σε πορεία πρωταθλητισμού είναι η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

«Προσωπικά πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος συνδετικός κρίκος, που έκανε την ομάδα ξανά "ομάδα που πηγαίνει για τίτλο" είναι ο προπονητής της, ναι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ένα καλό υλικό, αλλά δεν έχει το τρομερό υλικό που είχε άλλες χρονιές, ποιοτικά, ατομικά, σαν ταλέντο και σαν προσωπικότητες και σαν ποιότητα ποδοσφαιρική.

Έχει καλούς παίκτες αλλά το σημαντικό για μένα είναι ότι έχει καταφέρει ο προπονητής να τους δέσει και να τους κάνει μια ομάδα και να παίζουν όλοι για την ομάδα. Και μετά από μερικά χρόνια -γιατί δεν έχουμε και υπομονή στην Ελλάδα κι ευτυχώς με τον Γιοβάνοβιτς έγινε αυτό- έκανε την ομάδα να παίζει με τον τρόπο που έχει εκείνος στο μυαλό του.

Είναι ένα σύνολο που έχει ένα συγκεκριμένο στυλ και τρόπο παιχνιδιού. Τώρα μπορεί σε κάποιους να αρέσει, σε άλλους όχι. Αλλά το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι ότι η ομάδα μαζί με την ΑΕΚ παλεύει για τον τίτλο. Άρα προφανώς αυτοί που την πήγαν σε αυτή τη θέση είναι οι ποδοσφαιριστές. Ό,τι και να πει κάποιος για τους παίκτες και τον προπονητή και το βάθος στον πάγκο, το σημαντικό είναι η βαθμολογία».

Έχεις σκεφτεί ποτέ να υπηρετήσεις το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο;

«Τώρα είμαι με τον δήμαρχο της Αθήνας τον Κώστα Μπακογιάννη στον οργανισμό Αθλητισμού, έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτό το κομμάτι. Αυτό φυσικά δεν είναι αποκλειστικά ποδόσφαιρο, είναι όλα τα αθλήματα, τα αθλητικά κέντρα, τις δομές της Αθήνας, τις εκδηλώσεις, τα πάντα. Οπότε αυτή την στιγμή αν θέλω να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο αποκλειστικά δεν θα μπορώ να το κάνω στο 100% μου, λόγω έλλειψης χρόνου.

Όμως στο μέλλον θα ήθελα γιατί εγώ από το ποδόσφαιρο ξεκίνησα, και τώρα που είμαι με το δήμαρχο σε αυτή τη θέση και με κάλεσε ο κ. Μπακογιάννης να μου πει "θέλω να δουλέψουμε μαζί στον δήμο της Αθήνας, το ποδόσφαιρο με πήγε εκεί. Οπότε σίγουρα το έχω στο μυαλό μου κάποια στιγμή στο μέλλον το προσεχές να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο γιατί είναι ο χώρος μου, είναι το μέρος που μεγάλωσα, το αγαπάω, είναι η ζωή μου.

Και σίγουρα το έχω στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθώ ξανά. Εξαρτάται με τις συνθήκες, τις προτάσεις, το timing. Με όλα αυτά. Είμαι όμως θετικός γιατί ακόμα και τώρα που είμαι στο δήμο και θεωρούμαι πολιτικός τους έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλω να με βλέπουν σαν πολιτικό γιατί δεν νιώθω έτσι, θέλω να με βλέπουν σαν έναν αθλητή κι έναν άνθρωπο του αθλητισμού οπότε ακόμα και στο Δήμο με αυτό το σκεπτικό δουλεύω, ως αθλητής που κάνει κάποια πολιτική για να εξυπηρετήσει και να βοηθήσει τον αθλητισμό».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα