AEK: Πρώτη μόνη και καλύτερη, πάντα στο χορτάρι!

AEK: Πρώτη μόνη και καλύτερη, πάντα στο χορτάρι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που βρίσκεται στη θέση που της αξίζει μετά από ένα ματς στο οποίο μπορούσε να νικήσει με περισσότερα γκολ και έχει υστερόγραφα...

Ήταν ένα ματς που σήκωσε πολλή κουβέντα για τους λάθος λόγους φυσικά και για την, αρχική, μη διεξαγωγή του αγώνα δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη η ΑΕΚ που να θυμίσω ότι ήταν φιλοξενούμενη! Διότι σε τούτη τη χώρα θα ξεχάσουμε και τα βασικά επειδή κάποιοι ήλπιζαν ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα κάνει γκέλα στο Περιστέρι. Όπως αποδέχτηκε στο χορτάρι ο Δικέφαλος γκέλαρε μόνο στο... σκορ αφού θα έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο να έχει καθαρίσει το διπλό και με μεγάλη ευκολία μάλιστα όπως έδειξε η τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Στο ματς που απέμενε για την ΑΕΚ απαίτηση ήταν η κατάκτηση της νίκης προκειμένου η ομάδα να βρεθεί στη θέση που της αρμόζει, της αξίζει και πλέον κατέχει: στην πρώτη! Έπρεπε να παίξει σε μια διαβολοβδομάδα στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, έπειτα δεύτερο παιχνίδι εκτός στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και μετά να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το ματς έγραφα και πριν την έναρξή του ότι συνιστούσε υποχρέωση η κατάκτηση του διπλού για περισσότερους από έναν λόγους: για όσους λέρωσαν το στόμα τους για την ΑΕΚ, για να βρεθεί στην πρώτη θέση και φυσικά για να έχει την ευκαιρία στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό να πάρει νίκη που θα την εκτοξεύσει στο συν εννιά από τους "ερυθρόλευκους"!

Τα έκανε όλα και όπως έπρεπε... Δύο διπλά σερί σε δύσκολες έδρες, με δύσκολους αντιπάλους και πριν από ντέρμπι στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τέτοια ομάδα, με τέτοιο βάθος στο ρόστερ, τόση ποιότητα για διαχείριση του ματς και έναν εξαιρετικό προπονητή που δουλεύει τα ματς, τα βλέπει και τα καταλαβαίνει, το διπλό ήρθε και θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα από το πρώτο μόλις 45λεπτο. Στο σημείο δηλαδή που είχε γκολ, χαμένες ευκαιρίες και δύο δοκάρια! Η διαφορά ήταν όση η νύχτα με τη μέρα αφού και στο δεύτερο 45λεπτο ο Δικέφαλος έπρεπε να είχε βρει γκολ πριν κάνει τη πρώτη στιγμή απειλής ο Ατρόμητος στο 80'!!!

Η ΑΕΚ είναι λοιπόν μόνη πρώτη και καλύτερη και ΠΑΝΤΑ στο χορτάρι για όσους χωρίς ντροπή επιδίωξαν να της πετάξουν λάσπη. Απαράδεκτο διότι μιλάμε για όσους γνωρίζουν ποδόσφαιρο (τάχα μου) και αντιλαμβάνονταν μια χαρά όλο αυτό το διάστημα η Ένωση ήταν έως τώρα η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Συνιστά γελοιότητα να αμφισβητεί κανείς πως η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει το ματς στο Περιστέρι επειδη θα χάσει βαθμούς! Διότι πεντάχρονο καταλάβαινε πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα και το μόνο ζητούμενο ήταν το τελικό αποτέλεσμα: το οποίο ήταν φτωχό για την εικόνα της πρωτοπόρου.

Ο Αλμέιδα και οι πρωταγωνιστές του...

Η επικράτηση της ΑΕΚ ήταν καθολική ειδικά στο πρώτο 45λεπτο. Αυτό συνέβη χάρη στον Ματίας Αλμέιδα και την ενδεκάδα που επέλεξε να ξεκινήσει στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ειδικά την επιλογή του Σιντιμπέ αντί του Ρότα αφού γνώριζε ότι ο αντίπαλος θα παίξει με 10 παίκτες έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη. Έτσι με τον Γάλλο διεθνή μπακ να κάνει ματσάρα, μαζί με τους Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και φυσικά την άμυνα που έως το 80' δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να κάνει υποψία φάσης στην εστία του Αθανασιάδη. Σε αυτό το πρώτο μισό του αγώνα η ΑΕΚ έπρεπε να κερδίζει τουλάχιστον 0-2...

Ο Ματίας Αλμέιδα στο Περιστέρι

Έπειτα και εκτός των πρωταγωνιστών, υπάρχει η διαχείριση του αγώνα, από τον Ματίας Αλμέιδα και εκεί τα πήγε ακόμη καλύτερα. Διότι διαπίστωσε πότε κουράστηκαν όσοι έπρεπε να βγουν και να δώσει στην ομάδα παίκτες με ικανότητα να κρατήσουν μπάλα, να πάνε στην ατομική ενέργεια, να δώσουν φρεσκάδα στην ΑΕΚ. Εξαιρετικός και πάλι ο Μάνταλος στο διάστημα που αγωνίστηκε, σούπερ ο Πάολο Φερνάντες που ήρθε από αποχή, ο Δικέφαλος έχει το ντέρμπι και μπαίνει στα play offs με όλο το βάθος και τη ποιότητα του ρόστερ διαθέσιμο, διότι στη μίνι αυτή λίγκα όλοι θα είναι στις υπηρεσίες του Ματίας Αλμέιδα που τους στερήθηκε σε όλο σχεδόν το δεύτερο γύρο.

Η κορυφή πήρε τη διχρωμία που της αξίζει και η ΑΕΚ κρατάει πλέον τη τύχη της στα πόδια της. Με νίκη επί του Ολυμπιακού στην Νέα Φιλαδέλφεια θα έχει μακριά της Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, θα εξαρτάται αποκλειστικά από τα δικά της αποτελέσματα. Ταυτόχρονα κατάφερε η ομάδα να μη βρεθεί πληγωμένη στη διαδικασία του ντέρμπι με αρκετούς ποδοσφαιριστές στο όριο καρτών. Βέβαια το παιχνίδι της δεν επέτρεπε στους αντιπάλους της να επιδιώξουν να πάρουν έστω και κάρτα. Για να το πετύχουν αυτό όφειλαν να είναι πιο πιεστικοί στο πρώτο τρίτο της ΑΕΚ και αυτό δεν το επιτρέπει η ομάδα.

Τώρα αρχίζει η προετοιμασία της Ένωσης με τον Ολυμπιακό. Τον πλέον δύσκολο ματς της διαβολοβδομάδας αλλά με μια διαφορά: τώρα παίζει η ΑΕΚ στο γήπεδό της και εκεί πάντα ήταν, είναι και θα είναι διαφορετικά με 33.000 φίλους της ομάδας σε έξαλλη κατάσταση, εννοώ χαράς και ευτυχίας, μην παρεξηγηθώ... Με σούπερ ψυχολογία, με πολλούς περισσότερους πλέον για να παίξει με τον Ολυμπιακό ο Ματίας Αλμέιδα, το ματς που έρχεται είναι δύσκολο πολύ γιατί συνιστά τελικό σεζόν για τους "ερυθρόλευκους"!

O Αραούχο κρατάει μεζούρα στο Περιστέρι

Υγ: Ρε μια μεζούρα, ένα μέτρο ρε παιδιά, για την ΑΕΚ που θα το έπαιρνε στα χαρτιά!

Υγ2: Ούτε στο Περιστέρι ήταν μόνη της η ομάδα. Να παρακολουθείς τον αγώνα και να ακούς 94 λεπτά τον κόσμο της ΑΕΚ να φωνάζει και να τραγουδάει χωρίς να γίνει πάλι το παραμικρό: υπέροχο! Πάρτι έκαναν στο Περιστέρι. Μπράβο στον κόσμο και του Ατρόμητου για τα μηνύματά του στη διάρκεια του ματς, σε ΟΛΑ έχουν δίκιο!

Υγ3: Τεράστια νίκη με εξέδρα και στη Γαλλία στο μπάσκετ που πλέον η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Οι προσθήκες είναι εξαιρετικές για να πρωταγωνιστήσει...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...