Super League Κ19: Ολυμπιακός... εννέα αστέρων

Super League Κ19: Ολυμπιακός... εννέα αστέρων

bet365

Ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος Κ19 πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» που οδηγούν την κούρσα, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι-μισό πρωτάθλημα

Σκορ-ρεκόρ στα χρονικά του πρωταθλήματος Κ19 σημειώθηκε στον Ταύρο, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 9-0 τον Λεβαδειακό. Η επίδοση αυτή ισοφαρίζει το απόλυτο ρεκόρ του πρωταθλήματος Νέων που κατείχαν οι ομάδες Κ20 του Άρη και του Ολυμπιακού, οι οποίες είχαν νικήσει με το ίδιο σκορ την Κέρκυρα το 2012 και το 2015 αντίστοιχα. Από τότε που η διοργάνωση έγινε Κ19 (2018), δεν έχει καταγραφεί ποτέ τόσο μεγάλη διαφορά.

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και ιώσεων που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλές εβδομάδες οι Βοιωτοί, είχαν ως αποτέλεσμα να ταξιδέψουν με μόλις 15 παίκτες στην Αθήνα. Πραγματοποίησαν και πολύ κακό ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά 3-0 στο 15΄ και τα υπόλοιπα ήταν... φυσιολογική συνέπεια. Χατ-τρικ πέτυχε ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου (ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι "αιωνίων" την προηγούμενη εβδομάδα) και δύο γκολ ο Μπάμπης Κωστούλας, ο νεότερος παίκτης του πρωταθλήματος καθώς δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16. Οι δυο τους είναι πλέον πρώτοι σκόρερ της Κ19 των «ερυθρόλευκων» με επτά γκολ έκαστος.

Με αυτό το εμφατικό σκορ ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή με διαφορά ενός βαθμού από τον ΠΑΟΚ, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο του Ιωνικού με 3-0 στην Νέα Μεσημβρία και στον άριστο αγωνιστικό χώρο του προπονητικού του κέντρου. Εκεί θα έπρεπε να παίζουν όλα τα τμήματα της ομάδας. Το ματς παρακολούθησε εκ μέρους της ΕΠΟ ο εκλέκτορας της εθνικής Κ17, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, όμως οι περισσότεροι διεθνείς του ΠΑΟΚ (2004, 2005) δεν αγωνίστηκαν. Διακρίθηκαν ένας 16χρονος, ο φορ Χατσίδης που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και ένας 17χρονος, ο στόπερ Καστίδης που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο και έδειξε σα να μην έχει λείψει ούτε μέρα.

Το παιχνίδι πλέον «παίζεται» ανάμεσα στους δύο κυρίαρχους του πρωταθλήματος Νέων, που έχουν κατακτήσει τους τελευταίους εννέα από τους δέκα τίτλους. Το... μισό πρωτάθλημα κρίνεται το επόμενο Σάββατο, στην αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο Γαλάτσι, αφού εάν οι φιλοξενούμενοι του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου περάσουν και από εκεί, τότε τίποτα δεν θα μοιάζει ικανό να ανακόψει την πορεία τους.

* «Παρέα» στην τρίτη θέση, εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή, βρίσκονται η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Η Ένωση υπέστη την πιο βαριά ήττα της στην εποχή του Γενναίου Καραχάλιου με 4-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Απουσίες είχαν και οι δύο ομάδες, όμως οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν τη χειρότερη εμφάνισή τους την τελευταία διετία, ως προέκταση δηλαδή της Κ17 που είχε τον ίδιο προπονητή. Μόνο μία παρόμοια περίπτωση έρχεται στο μυαλό μας, στον ημιτελικό του περσινού Final-4 της Κ17, περίπου τέτοιες μέρες (13/3/2022), όταν η ΑΕΚ με τα ίδια παιδιά και τον ίδιο προπονητή, ηττήθηκε 3-0 από τον Άρη.
Το Σάββατο στο Ηράκλειο οι Κρητικοί του Μανώλη Πατεμτζή έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη με πρωταγωνιστές τους Θεοδουσουλάκη, Φανουράκη, ενώ σημαντική συμβολή είχαν και οι Φαϊτάκης, Αδαμάκης (2006) δυο παιδιά που επέστρεψαν μετά από μήνες λόγω σοβαρών τραυματισμών, αλλά είχαν κομβική παρουσία.
Στο ματς είχαμε και τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του Αντωνόπουλου (2004) της ΑΕΚ, ο οποίος είχε πολύ άσχημη πτώση με το κεφάλι μετά από σύγκρουση με αντίπαλο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, του έγιναν οι εξετάσεις και ευτυχώς δεν έδειξαν κάτι σοβαρό. Έτσι, επέστρεψε μαζί με την αποστολή με το καράβι και από σήμερα θα υποβληθεί σε πιο λεπτομερή έλεγχο.

* Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί των πολύ καλών εμφανίσεων με το 3-0 επί του Παναιτωλικού στο Κορωπί. Τον τελευταίο μήνα οι πρωταθλητές του Βαγγέλη Σάμιου παίζουν την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, κάτι που εν πολλοίς οφείλουν στην εξαιρετική κατάσταση του Δημήτρη Καλοσκάμη και την άψογη συνεργασία του με τον Τάσο Συμεωνίδη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Το δεύτερο γκολ, που προέρχεται από συνεργασία των δύο, είναι «ποίημα» και μπορείτε να το δείτε στα highlights που ανέβασε η ΠΑΕ. Εξαιρετικός είναι, επίσης και ο Νάσος Νταμπίζας που σκόραρε δύο φορές, έχει έξι γκολ στους τρεις τελευταίους αγώνες και με εννέα συνολικά είναι πρώτος σκόρερ του «Τριφυλλιού».

* Σε καλό «φεγγάρι» βρίσκεται και ο Αστέρας Τρίπολης, κάτι που απόδειξε με το 2-0 επί του Ατρόμητου στην Αρκαδία. Η ομάδα του Γιάννη Δουβίκα έχει πλέον το πάνω χέρι για μια θέση στην πρώτη πεντάδα, χάρη στη νίκη αυτή που ήρθε με πολύ καλή απόδοση των Ρουμελιώτη (για πρώτη φορά βασικός και πέτυχε εντυπωσιακό γκολ με απευθείας φάουλ από 35 μέτρα), Καλλαντζή, Μποτόπουλο και σταθερό κάτω από τα δοκάρια τον Βαλληνδρά. Ο Ατρόμητος ήταν όπως πάντα μαχητικός, «σημάδεψε» δύο φορές τα δοκάρια μετά το 2-0 και έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

* Στα Γιάννινα, ο Λάμπρος Μουστάκας χάρισε στον ΠΑΣ ένα πολύ δύσκολο «τρίποντο» με 1-0 επί του Βόλου. Έτσι, η ομάδα του Χρήστου Αγγέλη παραμένει σε τροχιά εξάδας, ξεπερνώντας το σκόπελο ενός αγώνα στον οποίο αγωνίστηκε με πάρα πολλές απουσίες λόγω τιμωριών και τραυματισμών.

* Τέλος στη Λαμία, η 25η αγωνιστική της Κ19 ολοκληρώθηκε με «μίνι» έκπληξη καθώς η τοπική ομάδα νίκησε 3-2 τον Άρη. Εκεί, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Κοντονίκος που πέτυχε χατ-τρικ. Πρόκειται για τον 17χρονο (Νοέμβριος 2005) επιθετικό ο οποίος έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο από την αρχή της σεζόν. Τόσο αυτός, όσο και το άλλο μεγάλο project της Λαμίας, ο 15χρονος τερματοφύλακας Αλέξανδρος Καψαλιάρης (2008), θα προπονηθούν σήμερα με την πρώτη ομάδα.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

SL U19 - 25η αγωνιστική
SL U19 - 25η αγωνιστική


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα