Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Μπιέλ είναι τέτοια που απλά έχει τα καλύτερα τελειώματα στην ομάδα

Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Μπιέλ είναι τέτοια που απλά έχει τα καλύτερα τελειώματα στην ομάδα

bet365

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ανέδειξε ξανά πως είναι ένας παίκτης από το πάνω ράφι που συνεργάζεται και πολύ καλά με τον Φορτούνη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Πεπ Μπιέλ λοιπόν. Έχει δεχθεί σκληρή κριτική από σημαντικό κομμάτι του κόσμου - κακώς και αδίκως για μένα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία - παρότι είναι ένας παίκτης που κατά κύριο λόγο δεν αγωνίζεται στη φυσική του θέση, πηγαίνοντας στα άκρα και όχι πίσω από τον φορ. Λειτουργώντας σε μία άλλη θεση λοιπόν. Και όμως αν και είναι ένας παίκτης... εκτός θέσης (εάν μπορούμε να το πούμε έτσι) είναι ένας μεσοεπιθετικός εντός στόχου με τα τέρματά του.

Ο Μπιέλ σε αυτή τη φάση με τα γκολ του και τα τελειώματά του συνεχίζει να μας δείχνει ότι είναι τοπ παίκτης και ας μην έχει κάνει τις ματσάρες που θα περιμέναμε στον Ολυμπιακό. Με τον τρόπο που τελειώνει τις φάσεις φανερώνει πως έχει τα πιο καλά τελειώματα σε όλη την ομάδα. Αυτή την κίνηση που κάνει ως φορ και με το σουτ αμέσως δεν την έχει κανένας άλλος συμπαίκτης του. Αυτό φυσικά το έκανε στο μεγάλο αγωνιστικό... πάρτι του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό και το 6-0 του Φαλήρου.

Ο Μπιέλ έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό. Είναι δυνατός παίκτης και γρήγορος. Μπορεί δηλαδή να παίξει και με δυνατό πρέσινγκ και ας μην είναι πιο συνεπής ποδοσφαιριστής στο τακτικό και ανασταλτικό σκέλος. Και μην ξεχνάμε βέβαια πως είναι παίκτης που έχει βρει δίχτυα σε ντέρμπι.

Από κοντά υπάρχει και η παράμετρος της εξαιρετικής συνεργασίας του με τον Φορτούνη. Οι δύο τους δείχνουν πως... δένουν πολύ καλά στο γήπεδο. Ιδανικά βέβαια ο Μπιέλ εάν έπαιζε περισσότερο στην κλασική του θέση θα απέδιδε και πιο καλά. Και βέβαια ο Μπιέλ των 8 γκολ στο Πρωτάθλημα παραμένει ο Νο2 σκόρερ του Ολυμπιακού πίσω από τον Μπακαμπού των 12 τερμάτων. Ναι ο Μπιέλ που χωρίς να έχει κάνει υπερματσάρα με τον Λεβαδειακό ήταν μέσα σε 3 φάσεις από τα 6 γκολ των Πειραιωτών.

Έβαλε 2 και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο βρήκε δίχτυα ο Μπακαμπού. Το δε πρώτο του γκολ είναι κάτι σαν... σήμα κατατεθέν. Κίνηση προς τα μέσα και σουτ χωρίς καν να το σκεφτεί. Και όταν το κάνεις αυτό πάνω από μία με δύο φορές τυχαίο δεν είναι. Είναι θέμα κλάσης και ποιότητας.

ΦΟΡΤΟΥ2

Ο φορτσάτος Φορτούνης, ο υπεραπαραίτητος Ινμπόμ και ο Κανός των τριών γκολ

Προφανώς γενικά ένα τέτοιο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν αντέχει κριτικής ειδικά από ένα σημείο και μετά. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βάλει ακόμα και 7 ή και 8 γκολ με τόσες φάσεις που είχε στο α' και το β' μέρος. Σε επίπεδο πρωταγωνιστών υπάρχουν ουκ ολίγοι. Ωστόσο ειδική μνεία αξίζει σε τρεις.

Ο Φορτούνης που βρέθηκε ακόμα και να παίζει σαν 2ο οκτάρι για να παίρνει μπάλες και να φτιάχνει παιχνίδι. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι σε μία περίοδο που ξαναπαίρνει για τα καλά τα πάνω του και σίγουρα ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί στο... 101% του. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ που αναμφίβολα είναι ο πλέον απαραίτητος στον χώρο του άξονα του Ολυμπιακού και ναι και ο Κανός παρά τις χαμένες ευκαιρίες του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός εξτρέμ έχει... μάνι μάνι βάλει 3 γκολ σε 5 ματς Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και έχει ακόμα ασίστ, κερδισμένο πέναλτι και ακόμα και δοκάρι. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία φανερώνει πως είναι τουλάχιστον ένα κλικ πιο πάνω από τον Μπουτούτσι, τον άλλον νεοαποκτηθέντα εξτρέμ.

Υ.Γ. Το πιο σημαντικό λάθος του διαιτητή Περράκη για μένα στο α' μέρος έχει να κάνει με το μη υποδειχθέν φάουλ στον Σαμασέκου που μετά έβγαλε επικίνδυνη επίθεση για τον Λεβαδειακό. Χωρίς να χρειάζεται άλλο σχόλιο πάνω σε αυτό.

Υ.Γ. 2 Ο κόουτς Μίτσελ - απ' ότι αντιλαμβανόμαστε από τα λεγόμενά του - θα έχει διαθέσιμο τον Χάμες με την ΑΕΚ. Και ο ίδιος ο Ισπανός έχοντας στο μυαλό του το 3-0 στο Novibet Κύπελλο στην Opap Arena δείχνει πως ξέρει το τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα του ενόψει του ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο Πρωτάθλημα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.