Όταν τον εμπιστεύθηκε, δεν «κρύφτηκε» σε ντέρμπι ο Φορτούνης

Όταν τον εμπιστεύθηκε, δεν «κρύφτηκε» σε ντέρμπι ο Φορτούνης

Όταν τον εμπιστεύθηκε, δεν «κρύφτηκε» σε ντέρμπι ο Φορτούνης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τον Φορτούνη και την παρουσία του στα φετινά ντέρμπι.

Λέγεται κατά καιρούς ότι ο Φορτούνης πλέον «κρύβεται» στα μεγάλα παιχνίδια, στα ντέρμπι και στην Ευρώπη.

Κατ΄ αρχάς στην Ευρώπη έχει να παίξει από Φεβρουάριο-Μάρτιο 2021! Όταν είχε μπει αλλαγή στα δύο νοκ άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ με την Άϊντχοβεν: στο 4-2 είχε φτιάξει το τέταρτο γκολ και στο 1-2 το γκολ της πρόκρισης του Χασάν στο 90’. Και όταν έπαιξε ένα ημίχρονο, το β΄ στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3 και 83 λεπτά στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1...

Κι όταν μιλάμε για ντέρμπι, είχε μπει τότε, Μάιο 2021, αλλαγή στο ημίχρονο στον τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 κι είχε φτιάξει το γκολ της ισοφάρισης. Έκτοτε με την εγχείρηση και την καραντίνα του Μαρτίνς ξανάπαιξε ουσιαστικά φέτος σε ντέρμπι. Αρχικά για λίγα λεπτά στο 1-1 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο και στο 0-0 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, όπου παρά την ολιγόλεπτη συμμετοχή του ήταν πραγματικά δραστήριος.

Στη συνέχεια ο Μίτσελ, λόγω της παρουσίας του Χάμες, δεν τον έβαλε σε ντέρμπι ούτε λεπτό. Μέχρι που του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει σε ντέρμπι μόνο τώρα που τραυματίστηκε ο Χάμες: για την ακρίβεια μία φορά στο β΄ ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια όταν μπήκε αλλαγή με το σκορ 0-2 και πραγματικά προσπάθησε πολύ να βοηθήσει για έστω ένα γκολ που ποτέ δεν ήρθε στο τελικό 0-3. Και μία δεύτερη φορά στο 0-0 με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, στο οποίο έπαιξε για 81 λεπτά.

a

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν ο Φορτούνης έπαιξε επί της ουσίας για πρώτη φορά βασικός σε ντέρμπι μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Και κατά κοινή ομολογία ήταν καλός. Ήταν ένα επίπεδο πάνω από το άλλο 10άρι, του ΠΑΟ, τον «πολύ» Μπερνάρντ, και μεταξύ άλλων είχε δύο εξαιρετικές πάσες για γκολ που δεν τις εκμεταλλεύθηκαν οι Μπακαμπού και Ρόντινεϊ, είχε δύο εκτελέσεις φάουλ από τις οποίες προέκυψαν φάσεις για τον Κανός και τον Παπασταθόπουλο, είχε αρκετές άλλες καλές πάσες, όπως και καλές ενέργειες που έφεραν σουτ των Μπακαμπού και Μασούρα κι αν αξιοποιούσε και κάποιο από τα πολλά κόρνερ που εκτέλεσε θα είχε να πιστωθεί κι άλλα πράγματα ακόμη σε δημιουργία φάσεων.

Εκτός των άλλων, ο Φόρτου ήταν ένας μαχητής κι όχι απλά ένας δαντελένιος πλέι μέικερ. Τον είδαμε να κόβει, να τρέχει για να σώσει ένα πλάγιο άουτ, να κλέβει, να γυρίζει πίσω και να κάνει τάκλιν για να ανακόψει αντίπαλη επίθεση. Στην πραγματικότητα το μόνο που του έλειψε είναι να πατήσει περιοχή για να βρει την ευκαιρία να τελειώσει ο ίδιος μία φάση, με συνέπεια εν τέλει να ολοκληρώσει ένα σχεδόν ολόκληρο 90λεπτο με ένα σουτ έξω από την περιοχή και δη πολύ άστοχο.

a

Για να καταλήξω: απ΄ όσα έχουμε δει φέτος από τον Φορτούνη σε ντέρμπι, μόνο να…κρύβεται δεν διαπιστώσαμε. Θα μπορούσα να μνημονεύσω άλλους παίκτες από τη μέση και πάνω που «κρύφτηκαν», αλλά τώρα δεν είναι εδώ το θέμα μου. Είναι ότι ο Έλληνας διεθνής άσος μας δείχνει ότι είναι εδώ, και στα δύσκολα. Κι ότι απλά του λείπει λίγη τύχη για να πιστωθεί ασίστ και λίγη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τελειώσει ο ίδιος και φάσεις από θέσεις βολής.

Ο Φορτούνης έχει βάλει 10 γκολ σε ΑΕΚ και ΠΑΟ. Το «έχει». Το ξέρουμε και το ξέρει ότι το «έχει». Ας συνεχίσει έτσι, ας παίξει σήμερα με το Λεβαδειακό ένα καλό και σοβαρό παιχνίδι και παίζοντας όπως με τον ΠΑΟ το ποδόσφαιρο θα τον ανταμείψει, πάρα πολύ γρήγορα.

Άσχετο: Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους π.χ. για τον ορισμό εκ μέρους της ΚΕΔ (Μπένετ) του διαιτητή του αποψινού αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ, τον Διαμαντόπουλο από την Τρίπολη. Εδώ κι ακριβώς τέσσερα χρόνια, έχει διαιτητεύσει εννιά παιχνίδια της ΑΕΚ. Κι η ΑΕΚ έχει εννιά νίκες, πέντε εκτός και τέσσερις εντός έδρας. Από αυτά τα εννιά παιχνίδια, στα πέντε σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Στο ίδιο διάστημα έχει διαιτητεύσει εφτά παιχνίδια του ΟΦΗ. Κι ο ΟΦΗ έχει εφτά ήττες, πέντε εντός έδρας και δύο εκτός έδρας, με καταλογισμό τριών πέναλτι εις βάρος του ΟΦΗ.

a

Παρεμπιπτόντως, κάτι για τον διαιτητή του σημερινού αγώνα Ολυμπιακού-Λεβαδειακού, τον Αθηναίο Περράκη, που ήταν 4ος στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ: μπροστά στα μάτια του έγινε η φάση με το κτύπημα του Σάρλια με τον αγκώνα στο πρόσωπο του Φορτούνη. Ο διαιτητής έδειξε…πλάγιο άουτ, αντί για φάουλ και κάρτα («μέχρι κόκκινη», είπε ο Βαρούχας στην Αθλητική Κυριακή). Ο Περράκης που ήταν για να βοηθήσει τον διαιτητή και να του πει τι πραγματικά έγινε;

Να θυμίσω ότι λίγη ώρα πριν το Ολυμπιακός-ΠΑΟ είχε γίνει το ΑΕΚ-Αστέρας. Κι εκεί ο 4ος διαιτητής, ο Γκορτσίλας, είχε παρέμβει και είχε πει στον διαιτητή, τον Τζοβάρα, ότι ο Γκαρντάφσκι του Αστέρα έκανε τάκλιν για κόκκινη στον Αραούχο κι ο παίκτης της Τρίπολης αποβλήθηκε από το 4ο μόλις λεπτό. Στη Φιλαδέλφεια ο 4ος έκανε την δουλειά του και βοήθησε τον διαιτητή. Στο Καραϊσκάκη πού ήταν ο 4ος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.