ΑΕΚ: Η επιστροφή των Φερνάντες, Μοχαμάντι και η πληθώρα επιλογών ενόψει play offs

ΑΕΚ: Η επιστροφή των Φερνάντες, Μοχαμάντι και η πληθώρα επιλογών ενόψει play offs

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η επιστροφή των Φερνάντες, Μοχαμάντι και η πληθώρα επιλογών ενόψει play offs

bet365

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα είδε τις τελευταίες μέρες το απουσιολόγιο να «ελαφραίνει» με τον Αργεντινό -αν δεν προκύψουν απρόοπτα- να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί απόλυτα το βάθος του ρόστερ του στα κρίσιμα play offs που θα ακολουθήσουν.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της τρία απαιτητικά ματς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Προέχει φυσικά το αυριανό απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ θα ακολουθήσουν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την Τετάρτη και την άλλη Κυριακή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena. Φυσικά τα πάντα θα κριθούν στα κρίσιμα play offs στη συνέχεια. Δεδομένα η ΑΕΚ θέλει να τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια, όμως είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι διαφορές αναμένεται να είναι μικρές στην κορυφή.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ματίας Αλμέιδα είχε πολύ ευχάριστα νέα από τις προπονήσεις στα Σπάτα καθώς είδε τη λίστα στο απουσιολόγιο του να μικραίνει. Ο Φαν Βέερτ κατάφερε να επιστρέψει και να μπει στην αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ, με την παρουσία του Ολλανδού -ακόμα και να μην ξεκινήσει- να είναι σημαντική λαμβάνοντας υπόψιν ότι απουσιάζουν οι Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία από το ματς στο Ηράκλειο. Αλλά τα καλά μαντάτα συνεχίστηκαν καθώς τόσο ο Πάολο Φερνάντες, όσο και ο Μοχαμάντι κατάφεραν επίσης να μπουν σε φουλ ρυθμούς.

Μοχαμάντι

Ο Φερνάντες λείπει με θλάση από τις 25 Ιανουαρίου και το ματς με τον Πανσερραϊκό, ενώ ο Μοχαμάντι από το τέλος του πρώτου γύρου δεν έπαιξε ξανά καθώς υπέστη στο Μουντιάλ τον σοβαρό τραυματισμό στους προσαγωγούς με συνέπεια να υποβληθεί σε επέμβαση. Αμφότεροι δεν μπήκαν στην αποστολή για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όμως είναι πλέον ξανά στη διάθεση του Αλμέιδα και είναι πιθανό να μπουν σε αποστολή και πριν τα play offs. Δύο σημαντικές επιστροφές καθώς ο Φερνάντες θα προσφέρει ακόμα μια λύση στην έτσι κι αλλιώς γεμάτη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ ο Μοχαμάντι θα ισορροπήσει τα δεδομένα στο αριστερό άκρο της άμυνας όπου ο Χατζισαφί παίζει εδώ και καιρό ασταμάτητα, ανταποκρινόμενος βέβαια εξαιρετικά.

Μάλιστα ο Φερνάντες με μήνυμά του στα social media έπειτα από την επιστροφή του σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων εξέφρασε την ανεβασμένη ψυχολογία στην οποία βρίσκεται. «Θετική πρώτη μέρα προπόνησης με την ομάδα σήμερα, μετά από 5-6 εβδομάδες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μου στείλατε ένα μήνυμα με θετική ενέργεια αυτή την περίοδο. Το εκτιμώ πραγματικά! Καλή επιτυχία στα παιδιά αύριο», έγραψε στο Instagram.

Φερνάντες

Το πολύ θετικό που διαγράφεται αυτή τη στιγμή για την Ένωση είναι ότι αν δεν προκύψουν απρόοπτα, ο Αλμέιδα σύντομα θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει τις περισσότερες από τις επιλογές του και να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό το βάθος του φετινού ρόστερ που αποτελεί ένα από τα δυνατά «όπλα» των κιτρινόμαυρων. Και σε μία περίοδο όπως αυτή των play offs που πλησιάζουν όπου θα παιχτεί η διεκδίκηση του τίτλου είναι πολύ σημαντικό να έχει τεράστια ευελιξία κινήσεων.

Έχει διαπιστωθεί άλλωστε αρκετές φορές μέσα στη σεζόν ότι η πληθώρα των επιλογών του ρόστερ είναι ένα από τα ατού της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να έχει τη δυνατότητα να φέρει ποιοτικές επιλογές από τον πάγκο είτε για να διαχειριστεί το ματς είτε για να βρει κάτι σε αυτό. Έως την έναρξη των play offs και ο Λιβάι Γκαρσία -εκτός απροόπτου- θα επιστρέψει από τη θλάση που υπέστη στο πρόσφατο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (μένει να φανεί και η κατάσταση του Γαλανόπουλου που έμεινε εκτός με ενοχλήσεις στον δικέφαλο) ώστε ο Αλμέιδα να μπορεί να υπολογίζει και τον πρώτο σκόρερ του στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν όπου θα κριθούν τα πάντα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα