Ιωνικός - ΟΦΗ 0-2: Ο Τοράλ «καθάρισε» στο τέλος (vids)

Νότης Χάλαρης
Ιωνικός - ΟΦΗ 0-2: Ο Τοράλ «καθάρισε» στο τέλος (vids)

bet365

Με δυο γκολ του Γιον Τοράλ (83' πεν., 92' σουτ) ο ΟΦΗ «δάγκωσε» τον καλό, αλλά άστοχο Ιωνικό περνώντας νικηφόρα από τη Νίκαια, στερώντας από τον αντίπαλό του τη δυνατότητα να αποσπαστεί από το Λεβαδειακό και τη Λαμία.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Ιωνικού (2-0) χάρη στα δύο γκολ του Τοράλ και πλέον βρίσκεται ακόμα περισσότερο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Στο +1 από τον Λεβαδειακό ο Ιωνικός.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου σε 3-5-2 ξεκίνησε με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα και τους Μπουενά, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι στην άμυνα ενώ ο Μύγας ήταν δεξιά, ο Βαλεριάνος αριστερά κι οι Κάνιας, Σάκιτς στον άξονα. Ο Φαντιγκά έπαιξε μπροστά τους και τους Σεμπά-Μάντζη στην επίθεση.

Ο Νταμπράουσκας από την άλλη, σε 3-5-2 κι εκείνος, άρχισε με τον Μανδά στο τέρμα και τους Διαμαντή, Πασαλίδη, Βούρο στην τριάδα των στόπερ. Ο Μπαλογιάννης ήταν αριστερά, ο Τσιλιανίδης δεξιά κι οι Ντιουσέ-Περέα στον άξονα, με τον Μπάκιτς μπροστά τους. Ο Ντίκο ήταν ο μόνος προωθημένος με τον Τοράλ να κινείται πίσω του.

Η γκολάρα του Μάντζη που δεν μέτρησε και το δοκάρι του ΟΦΗ

Ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι αντί του ΟΦΗ και με τον Φαντιγκά σε εξαιρετική φόρμα, απειλούσε με κάθε τρόπο την εστία του Μανδά, με τον Μάντζη να έχει τη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημίωρου, καθώς στο 16ο λεπτό πήρε την κεφαλιά στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Μανδά. Ο ίδιος παίκτης τελικά, θα στείλει την μπάλα δίχτυα αλλά χωρίς να μετρήσει το εντυπωσιακό του γκολ.

Συγκεκριμένα στο 26', ο Βαλεριάνος γύρισε με το κεφάλι την μπάλα στην περιοχή, ο έμπειρος φορ εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση των αμυντικών του ΟΦΗ και με ωραίο ψαλίδι νίκησε τον Μανδά. Το τέρμα του τελικά δεν μέτρησε αφού ο Έλληνας ακραίος μπακ ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Στις περισσότερες επιθετικές ενέργειες του Ιωνικού, ο Φαντιγκά ήταν ο άνθρωπος που έκανε... άνω κάτω την άμυνα των Κρητικών.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 31' όταν ο Μπαλογιάννης βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτετσιώτη αλλά ο αντίπαλος πορτιέρε απέκρουσε. Στο 45ο λεπτό οι Κρητικοί είχαν δοκάρι, όταν ο Τσιλιανίδης έστρωσε στον Μπάκιτς, εκείνος έκανε ένα δυνατό πλασέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και πήγε αουτ.

Με υπογραφή του Τοράλ!

Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο 5λεπτο αλλά στο 51', ο Φαντιγκά κατέβασε την μπάλα στην περιοχής και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για φάουλ του Βούρου προς τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Έπειτα από τον έλεγχο του VAR, φάνηκε πως ο Φαντιγκά έχασε την ισορροπία του και έπεσε κάτω και όχι από κάποια παράβαση του έμπειρου στόπερ. Οι Νικαιώτες συνέχισαν να πιέζουν και ο Σεμπά θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση σταμάτησε στον Μανδά.

Ο ΟΦΗ απάντηση με τον Ντίκο, όταν μετά από κόρνερ, ο Πασαλίδης πήρε την κεφαλιά, ο Ντίκο τη βρήκε με το στήθος αλλά ο Χουτετσιώτης απομάκρυνε με τα πόδια. Τελικά το VAR όχι απλώς δεν επέτρεψε το πέναλτι του Ιωνικού αλλά έδωσε την ευκαιρία στον ΟΦΗ να ανοίξει το σκορ στο 80'. Συγκεκριμένα στην εκτέλεση του Μπουενά πάτησε τον Πασαλίδη και έπειτα από τσεκ του Παπαπέτρου στο μόνιτορ έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Τοράλ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Χουτετσιώτη για το 1-0 των Κρητικών. Ο Ιωνικός στη συνέχεια πίεσε, έψαξε το γκολ αλλά προδόθηκε από το λάθος του Λοβέρα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχασε την μπάλα κοντά στην περιοχή από τον Μπαλογιάννη, εκείνος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Τοράλ με ωραίο και δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία.

Αρχικά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μύγας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια του Μανδά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Γκρόνινγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Χουτετσιώτη. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ο Βαλεριάνος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας τον Ιωνικό με δέκα παίκτες. Εν τελεί στο τελευταίο σφύριγμα, ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής με 2-0.

MVP: Γιον Τοράλ. Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν απείλησε, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός «μίλησε» στο τέλος όπου ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και μετέτρεψε σε γκολ το κλέψιμο του Μπαλογιάννη για το τελικό 2-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Φαντιγκά ήταν ο καλύτερος του γηπέδου με διαφορά. Πολύ φαντασία, εκρηκτικός, σωστός στις περισσότερες αποφάσεις και ένας μόνιμος κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά του ΟΦΗ, ο Μπάκιτς προσπάθησε να βρει χώρους, είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και γενικά βοηθούσε πολύ στο να δημιουργηθεί ρυθμός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δημήτρης Μάνος. Μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μάντζη με σκοπό να φρεσκαριστεί η επίθεση αλλά δεν απείλησε καθόλου την αντίπαλη εστία, σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 90+2' όταν ο Μάξι Λοβέρα κάνει τεράστιο λάθος στην άμυνα, ο Μπαλογιάννης έκλεψε και ο Τοράλ με πλασέ έκανε το 2-0, τελειώνοντας το παιχνίδι. Από κοντά και η άσκοπη αποβολή του Βαλεριάνου στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά το φάουλ στον Μοσκέρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Παπαπέτρου είχε αρκετά πράγματα να κάνει. Στη φάση του οφσάιντ το VAR τοποθέτησε τις γραμμές και φάνηκε ότι είναι εκτεθειμένος ο Βαλεριάνος ενώ στο πέναλτι του Ιωνικού, πήρε πίσω την απόφαση του όταν είδε τη φάση στο μόνιτορ. Επίσης το VAR τον κάλεσε στην παράβαση του Μπουενά και για αυτό έδειξε την άσπρη βούλα για τον ΟΦΗ. Σωστή η αποβολή με δεύτερη κίτρινη στον Βαλεριάνο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ σημαντική νίκη του ΟΦΗ στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό καθώς πλέον η επικίνδυνη ζώνη είναι αρκετά μακριά (+12). Από την άλλη ο Ιωνικός δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Λεβαδειακού με τον Παναιτωλικό (0-0) αλλά έμεινε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Μπουενά (84' Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά, Κάνιας (84' Λοβέρα), Σεμπά (90+3' Ελευθεριάδης), Μάντζης (67' Μάνος).

ΟΦΗ: Μανδάς, Τσιλιανίδης (86' Μαρινάκης), Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμάντης, Πασαλίδης, Περέα, Ντιούσε, Μπάκιτς, Τοράλ (90+5' Γκρόνινγκ), Ντίκο (84' Μοσκέρα).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα