Ο Μπρινιόλι επιβεβαίωσε ξανά το πόσο σημαντικός είναι σε αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού

Ο Μπρινιόλι επιβεβαίωσε ξανά το πόσο σημαντικός είναι σε αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου
Ο Μπρινιόλι επιβεβαίωσε ξανά το πόσο σημαντικός είναι σε αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Ιταλός πορτιέρε ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στην... απόδραση από το Φάληρο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με έξι επεμβάσεις και φοβερές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στη ποιότητα της εμφάνισης του Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ιταλός πορτιέρε επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το πόσο κομβικός και σημαντικός είναι για αυτή την έκδοση του Τριφυλλιού και δίχως αμφιβολία ήταν ο κορυφαίος του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μπορεί αυτό να μην αποτελεί τιμή για την εικόνα των ''πρασίνων'' πάνω στο χορτάρι σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι αλλά από την άλλη... παίζουν και οι τερματοφύλακες και ο Παναθηναϊκός έχει την ευτυχία να διαθέτει έναν από τους καλύτερους στο φετινό πρωτάθλημα, αν όχι τον καλύτερο.

Έσωσε τον Παναθηναϊκό από 2.19 ''σίγουρα'' γκολ

Με την βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ο έμπειρος άσος κατέγραψε έξι επεμβάσεις, με την ποιοτική αξία τους να ανέρχεται στα 2.19xCGoals. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μπρινιόλι γλίτωσε την ομάδα του από κάτι παραπάνω από 2 γκολ του Ολυμπιακού και ας μην ήταν τόσο εντυπωσιακές στο μάτι οι αποκρούσεις του, με εξαίρεση εκείνη στη κεφαλιά του Παπασταθόπουλου.

Ο 32χρονος κίπερ είχε τις τέλειες τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια, στη συντριπτική πλειοψηφία των φάσεων που απείλησε ο Ολυμπιακός, όσες φορές αποφάσισε να φύγει από την γραμμή του, το έκανε με απόλυτη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στον αέρα και έδωσε την μέγιστη δυνατή εμπιστοσύνη στην άμυνά του.

Βοήθησαν οι μακρινές του μεταβιβάσεις

Σε παιχνίδια όπως το χθεσινό με τον Ολυμπιακό, όπου ο αντίπαλος πιέζει πολύ ψηλά και επί της ουσίας αναγκάζει τον Μπρινιόλι να μεταφέρει με μακρινή μπαλιά την επίθεση, ο Ιταλός ήταν και σε αυτό το κομμάτι καλός, δίνοντας λύσεις και βοήθειες στην ανάπτυξη.

φφφ

Σίγουρα έχουν υπάρξει παιχνίδια που ήταν πιο αποτελεσματικός αλλά το 54% στις μακρινές μεταβιβάσεις(7/13) στο Καραϊσκάκη έχει σίγουρα θετικό πρόσημο για έναν πορτιέρε που έχει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού στο φετινό πρωτάθλημα με 62.2%.

Επέστρεψε και εκείνος από τον κακό Ιανουάριο

Ο τερματοφύλακας σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι υποχρεωμένος να μπορεί σε κάθε παιχνίδι να κάνει την διαφορά. Όπως ολόκληρος ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο, έτσι και ο Μπρινιόλι, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Αποκορύφωμα το γκολ που δέχθηκε στην OPAP Arena από τον Πινέδα.

Στο νέο σερί που ''χτίζει'', όμως, το ''τριφύλλι'' είναι ένας από τους πρωταγωνιστές, βρίσκεται ξανά σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ένας εκ των mvp της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου για τον σύλλογο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα